Nehéz helyzetben, komoly döntések előtt állsz? Segítünk!

Nehéz helyzetben, komoly döntések előtt állsz? Segítünk!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-24 Frissítve: 2022-07-25
 

A jelen gazdasági helyzet számos magyart állít komoly döntések elé. A pénzügyi kérdések pedig sokszor útvesztőnek tűnnek, amik tovább bonyolítják a dolgot. A Bankmonitor szakértői minden héten összegyűjtik, melyek azok az aktuálisan forró témák, amelyek kiemelten hasznára lehetnek az olvasóknak, most sem volt ez másképp. Olvass bele a számodra fontos témákba, informálódj, és ha még mindig maradtak megválaszolatlan kérdéseid, örömmel segítünk!

Lakáshitel iránt érdeklődőknek

Egy lakáshitel igénylése minden esetben komoly előkészítést kíván, hiszen a döntés hosszú évekre kihatással lesz életünkre. Napjainkban ez hatványozottan érvényes, nem árt tehát tisztában lenni a megváltozott piaci környezettel, a kivárás, vagy halogatás esetleges hatásaival és kellő figyelmet fordítani a kiválasztásra.

Tovább szárnyalnak a lakáshitel kamatok

A forint gyengülése már szinte a mindennapjaink része, az éves áremelkedés mértéke pedig szintén drasztikus. A jegybank lépésére tehát nem kellett sokat várni, az alapkamat újból szintet ugrott, 200 bázisponttal emelkedett a mutató értéke. A változás pedig az új lakáshitelek kamatára is jelentős hatással van. Cikkünkből kiderül, mit mutatnak a számok.

THM, vagy teljes visszafizetés alapján válasszunk hitelt? – VIDEÓ

Egy hiteligénylés során több fogalom és félreértés felmerülhet, amely sokak számára pont olyan, mint egy japán film felirat nélkül. A Bankmonitor szakértőinek legújabb videója segít tisztán látni THM, törlesztőrészlet, teljes visszafizetés és egyéb költségek kapcsán, hogy jó döntést hozhass.

Meg merjünk venni egy hitellel terhelt ingatlant?

Nem ritka, hogy olyan ingatlanhirdetésekkel találkozunk, ahol a lakáson vagy házon jelzáloghitel van. Emiatt lehet az ingatlanon elidegenítési, vagy terhelési tilalom is. Viszont, ha az otthon minden más szempontból tökéletesnek bizonyul, akkor nem érdemes emiatt visszakozni, pár alapvető szabályt kell figyelembe venni és sínen lehet a költözés. Mik ezek? Cikkünkben mindent elárulunk!

Hirdetés

Hirdetés

Családalapítás, gyermekvállalás előtt állóknak

A házasság után a gyermekvállalás a következő olyan életesemény, amelyre számos szempontból fel kell készülnünk. Ez pedig azt is jelenti, hogy jelentős változásoknak nézünk elébe. Könnyen lehet, hogy a jelenlegi otthon már nem szolgálja ki a növekvő igényeket, bővíteni, felújítani, vagy költözni szükséges. De ha a családi fészek már rendben, akkor is számos extra kiadás merülhet fel a gyermekek érkezésével. Mit érdemes tudni az akár teljes mértékben vissza nem térítendő Babaváró hitel kapcsán?

Egyre jobban járunk a Babaváróval, de a büntetés is növekszik!

A hitelkamatok drágulása miatt a Babaváróval elérhető kedvezmények sora egyre értékesebb lehetőség a gyermekáldás előtt álló házaspároknak. Ugyanakkor a támogatott hitelhez feltételek is tartoznak, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy minden kedvezményt kihasználhassunk. Összegyűjtöttük, hogy mi történhet, ha valami miatt elveszítjük ezeket, mekkora büntetésre lehet számítani, ha meghiúsulnak a feltételek.

Megéri szüneteltetni a törlesztést a Babaváró hitelnél?

Mit jelent a törlesztés felfüggesztése a Babaváró hitelnél? Ki élhet vele és mikor? Valóban érdemes igénybe venni? Ki az, akinek mégsem biztos, hogy igénybe kellene vennie ezt a lehetőséget? Cikkünkben minden kérdésre megtalálod a választ!

Autóvásárlást fontolgatóknak

Az új és használt autók piacán is komoly áremelkedés figyelhető meg. A háborús helyzet vége pedig még nem látható, ami tovább görgeti a pénzügyi akadályokat az autóvásárlást tervezők előtt. Megnéztük, milyen lehetőségek vannak, ha a saját megtakarításon, a régi autó árán felül további forrásokat is be kell vonni.

Autóvásárlás: hitel vagy lízing a jó megoldás?

A teljes autópiaci drágulás is 30 százalék körüli. Az áremelkedés pedig a kedvezőbb kategóriájú autók árára is durván rányomta bélyegét. Az autóvásárlók így kénytelenek mélyen a zsebükbe nyúlni. Milyen banki konstrukciók segíthetnek ebben? Kinek melyik lenne jó választás? Cikkünkben választ kaphatsz a kérdésre.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés