Nyiss bankszámlát egyszerűen, online!

Nyiss bankszámlát egyszerűen, online!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-06
 

Meglévő folyószámlád költsége az egekben? Nem vagy megelégedve jelenlegi bankoddal? Esetleg most érkezett el az idő, hogy megnyisd első bankszámlád? Legyen szó bármelyik élethelyzetről, az online bankszámlanyitás kényelmes és gyors megoldást jelent. Mutatjuk, hogyan működik az online számlanyitás folyamata, ki segíthet, ha mégis elakadnál valahol és egyáltalán hogyan érdemes kiválasztani a legjobb lakossági számlát. 

Ó, Te drága, régi, elavult bankszámla!

Sokan évtizedekig ragaszkodnak meglévő bankszámlájukhoz pusztán kényelmi okokból, még akkor is, ha az elavult számlacsomagnál ma már sokkal kedvezőbb lakossági szolgáltatások is elérhetők, akár bankváltás nélkül. Az élelmiszerboltokban hajlamosak vagyunk pár tíz, vagy száz forint miatt egyik vagy másik termék mellett dönteni, érdemes lenne időnként a pénzügyeinkre is hasonlóképp gondolni.

Az év elején mindenkinek megérkezett postaládájába vagy digitális fiókjába az éves banki díjkimutatás, amely összegzi a teljes előző év bankszámlához tartozó költségeket. Érdemes vetni rá egy pillantást – mégpedig leginkább ülőhelyzetben –, hiszen könnyen lehet, hogy megdöbbentő számokkal találkozunk.

Jó tudni
A legmagasabb lakossági számlaköltség, amellyel az idei évben a Bankmonitor szakértői találkoztak
, több mint 150 ezer forintra rúg. Ekkora kiadás természetesen extrémnek számít, ugyanakkor már ehhez képest elenyészőnek tűnő, pár tízezres éves kiadással is megéri foglalkozni.

Remek hír, hogy a banki versenynek köszönhetően bizonyos feltételekkel ma már díjmentesen használható bankszámlákkal is találkozhatunk, ahol nem csak az alap számlavezetési díjat engedi el a pénzintézet, hanem számos tranzakciós költségtől is elbúcsúzhatunk. A digitális technológiai fejlődés miatt pedig már az új bankszámla megnyitása sem kell, hogy sorban állással, utazással párosulva, bankfiókban valósuljon meg. Mutatjuk, hogy mi az a kétféle mód, ahogy online számlát lehet nyitni, illetve segítünk, hogyan érdemes kiválasztani az egyéni bankolási szokásoknak megfelelő számlacsomagot.

Hirdetés

Hirdetés

Online bankszámlanyitás akkor, amikor neked kényelmes

Az online megoldással otthon, a kanapé kényelméből is elindíthatjuk a folyamatot, az eljárás ingyenesen vehető igénybe minden lakossági ügyfél számára. Kevesen tudják csak, hogy kétféleképpen is működhet a dolog; az első lehetőség értelmében a nap 24 órájában bármikor végigmehetünk a lépéseken, az erre hivatott online felületen. Az adatok kitöltését, az azonosító okmányok képének feltöltését követően a banki ügyintéző, vagy független tanácsadó cég szakértője saját nyitvatartási rendjének megfelelő időben felveszi velünk a kapcsolatot, ellenőrzi a feltöltött adatokat, hitelesíti az okmányokat és időpontot foglal az adott bankba, ahova már csak a szerződés aláírása miatt kell befáradnunk.

Az előzetes telefonos megkeresés során tisztázhatók az esetleges nyitott kérdések, illetve technikai segítséget is kaphatunk, ha elakadtunk az online folyamatban. A bankfióki látogatásra tehát ebben az esetben szükség van, de csak egy alkalommal, előre egyeztetett időpontban, elhúzódó várakozás nélkül. A bankfióki látogatás alkalmával akár az egyszerűsített bankváltás folyamatát is elindíthatjuk, elkerülve azt, hogy a régi bankhoz is be kelljen menni a számla megszüntetése miatt.

A Bankmonitoron keresztül például a már minimálbérnek megfelelő jóváírással elérhető CIB Bank ECO számlacsomagot van lehetőség 0-24 órában, online igényelni. A számlacsomag használata 2 évig ingyenes, vagyis ez idő alatt díjmentes a bankszámla alapdíja, a bankkártya éves díja, az átutalás, állandó utalási megbízás, csoportos utalás (ha ezen tranzakciók netbankon keresztül történnek), és a készpénzfelvétel (havonta két alkalommal jogszabály szerint, vagy maximum 400 ezer forint értékben CIB ATM-ből) is.

Online számlanyitás valós időben

Valós idejű számlanyitásnak azt nevezzük, amikor a bank vagy pénzügyi szolgáltató nyitvatartási idejében vesszük igénybe az online szolgáltatást. Ilyenkor egyszer sem szükséges a bankfiókba fáradnunk, a folyamat mindvégig kényelmesen és ingyenesen intézhető. Ez esetben egy videós azonosítási folyamaton kell végighaladnunk, miközben ugyanúgy segítséget kérhetünk a független tanácsadótól, vagy a banki ügyintézőtől, ha elakadnánk.

A Bankmonitoron keresztül a már havi 75 ezer forintnak megfelelő jóváírással elérhető UniCredit Partner Aktív Zéró számlacsomagot van lehetőség valós időben, online igényelni. Az UniCredit bankszámlája 3 éven keresztül díjmentes, ez idő alatt bizonyos feltételek (például digitális bankolás) mellett a teljes éves költséged 0 forint lehet.

Hogyan válaszd ki a legjobb bankszámlát?

Az, hogy melyik a legjobb, legkedvezőbb bankszámla, attól is függ, hogyan használod a számládat. Az egyéni bankolási szokások szerint tehát más és más díjcsomag lehet a kedvezőbb annak, aki egy vagy két összegben csak készpénzfelvételre használja a bankkártyát, illetve annak is, aki jellemzően aktívan, online intézi pénzügyeit.

Ismerd meg korábbi cikkünkből, hogy mit tudnak a legjobb, innovatív bankszámla összehasonlító kalkulátorok, majd használd a Bankmonitor lakossági számlakeresőjét, ahol lehetőséged van beállítani egyéni szokásaidat, hogy pár pillanat alatt megtalálhasd a számodra legmegfelelőbb szolgáltatást!

Hirdetés
Hirdetés