Őrült ajánlatok a vb ideje alatt, de álljunk meg egy pillanatra!

Őrült ajánlatok a vb ideje alatt, de álljunk meg egy pillanatra!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-07-03 Frissítve: 2021-10-11
 

A foci-vb nem is szolgáltathatna jobb alkalmat egy tévécseréhez, de vigyázzunk, nehogy pénzügyileg rossz üzletet csináljunk. Aki nem tud kifogni egy 0%-os THM-es egyedi ajánlatot, annak az áruhitel helyett inkább egy személyi kölcsön lehet a menekülési út. Főleg, ha más kiadási terveivel együtt valósítja azt meg.


Nem találunk ma olyan webáruházat, amely ne jött volna elő valamilyen akcióval a foci-vb idejére. Érthető a cégek lelkesedése, hiszen a vébé egy hónapja alatt felpörög az emberek érdeklődése a tartós fogyasztási cikkek iránt (nem csak a sör fogy nagy mennyiségben). Ne hagyjuk azonban a hévtől vezérelve magunkat megtéveszteni, mindig próbáljunk a pénzügyileg legjobb megoldásra törekedni.

Az egyik okos megoldás, ha sikerül valahogy kifogni egy 0%-os THM-mel elvihető ajánlatot. A 0%-os kamat még önmagában nem jelenti a sikert, a képbe jöhető egyéb költségek miatt a THM-nek kell nullának lennie, hogy valóban elégedetten csaphassuk össze a tenyerünket. Mert mit jelent a 0%-os THM? Olyan, mintha az egyösszegű vétel helyett elég lenne 10-20 hónap alatt részletekben kifizetni a terméket.

Persze ekkor is kérhetnek tőlünk valamilyen kapcsolt termék igénybevételét, de találhatunk olyan ajánlatot is, ahol ezt nem várják el. A gond csak az, hogy jellemzően csak egy meghatározott termékkategóriára és korlátozott ideig kapjuk meg ezt a kedvezményt. Ez még a jobb helyzet, hiszen a kereskedő jellemzően csak adott termékhez rendel ilyen akciót.

Arra érdemes ügyelni, hogy a 0%-os THM-mel hirdetett termékek milyen áron lehetnek a mieink. Előfordul, hogy míg az egyik kézzel ad a kereskedő (ingyen hitelhez jutás), addig a másik kezével elvesz, valamennyivel drágábban adja a terméket el nekünk. Akkor pedig igencsak meg vagyunk lőve, ha egy olyan terméket vennénk meg, amihez nem társul 0%-os THM.

Amennyiben nincs megtakarításunk vagy elégséges jövedelmünk a vételhez, akkor adná magát az áruhitel, de ennek olyan magas költségei (akár 30% feletti THM) vannak, hogy ahelyett már megéri másban (és nagyobban) gondolkozni.

Ekkor logikus választás, hogy például az éppen aktuális drágább tartós fogyasztási cikk vásárlását összekötjük más nagyobb, több százezer vagy millió forintos tervezett kiadással, és előzetes megtakarítás hiányában hitelt veszünk fel. Aki nem akarja az ingatlanát fedezetként felajánlani, annak a személyi kölcsön lehet az optimális választás.

Rég nem tartunk már ott, hogy bőven 10-20% feletti hitelkamattal hirdetik a bankok az ajánlataikat. Csak egy példa, ha átlagkereset (200 e Ft nettó) mellett 1 millió forintot vennénk fel 3 éves futamidőre, akkor a legolcsóbb személyi kölcsön kamata 10% alatt marad (9,9%). Magasabb jövedelemnél és aktív számlahasználatnál még ennél is kisebb a hitelkamat, akár már 7% alatti is lehet (6,95%).

Amit nem győzünk elégszer hangsúlyozni, hogy mint minden hitelnél, a személyi kölcsönnél is nagyon ajánlott összehasonlítani az egyes bankok kondícióit. Az átlagkereset melletti példánál maradva, ha a kalkulátorunk szerinti legrosszabb ajánlatot vesszük alapul, akkor a kamat bő duplájára ugrik, ami egyet jelent azzal, hogy a tőketörlesztésen kívüli kiadásaink is bő kétszeresére nőnek.

Használd személyi kölcsön kalkulátorunk és kiderül, mennyi hitelt kaphatsz!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés