Pörög a használtautó-piac – Az olcsó hitel is a vásárlást támogatja

Pörög a használtautó-piac – Az olcsó hitel is a vásárlást támogatja
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-02 Frissítve: 2021-08-06
 

A statisztikák arról árulkodnak, hogy az autópiac rendkívül jó formában van, ráadásul az új autók mellett a használtak iránt is nagy az érdeklődés. Számos a vásárlással kapcsolatos műszaki kérdés után valószínűleg a finanszírozás jelent nagy akadályt. Ha nem feltétlenül tudsz kapásból több millió forintot előteremtetni, még mindig megoldás a hitel, azonban több dolgot is át kell gondolnod. Cikkünkben konkrét példákon keresztül mutatjuk be, hogy mire figyelj és, hogy milyen feltételekkel juthatsz hitelhez.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A válság évei utáni bizonytalan környezetben nem csak az ingatlanpiacon volt pangás, hanem elhalasztották az egyéb nagyobb értékű vásárlásaikat is, mint az autó. Most azonban az autópiac is reneszánszát éli, ráadásul nemcsak az új autók iránt nagy az érdeklődés, hanem a használt autópiacon is nagy a fellendülés. A becslések alapján tavaly 688 ezer autó cserélt gazdát, ráadásul a szakértők szerint a tendencia idén folytatódik, és 750 ezerre emelkedhet az átírások száma.

Több tényező miatt is racionálisnak tűnik a használt autók között nézelődni. Egyrészt az új autók vételára sokak számára igen magasnak bizonyul, így már csak ezért is használt autót néznek ki. Másrészt a használt autók között is jó vételi ajánlatokra lehet bukkanni, akár egy magasabb kategóriában az új autók árának töredékéért. De természetesen több utánajárás is szükséges, és lehetőleg némi szakértelem is az eligazodáshoz (akár az ismerősök között), hogy ne rossz lóra tedd a pénzed.

Arra vonatkozóan nem igazán lehet felkutatni statisztikát, hogy a finanszírozást hogyan oldják meg a vásárlók, de minden bizonnyal sokan vannak, akik a saját megtakarítás mellett valamilyen hitelt is felhasználnak. Egy biztos, teljes egészében hitelből vásárolni nem ajánlatos, mindenképp célszerű a vételár egy részét, például 30-40%-át saját megtakarításból fedezni. Ráadásul arra is gondolnod kell, hogy a vásárlásnak járulékos költségei is lesznek (átírási illeték, egyé felszerelések). És a későbbiekben hitel törlesztőjén felül az autó fenntartásának költségével is számolnod szükséges (adó, várható szerviz költségek).

Az aktuális környezetben a hitelből vásárlás mellett szóló érv lehet az alacsony hitelkamat is, aminek köszönhetően alacsony havi törlesztőkkel vehető fel a hitel. A szabadon felhasználható és fedezet nélkül felvehető hitelek közül a személyi kölcsönök emelkednek ki, ahol az elmúlt néhány évben lefeleződtek a kamatok. A további előnyök közé tartozik, hogy az ügyintézés is gyorsan lebonyolítható, így a kinézett autót is minél hamarabb kaparinthatod meg.

A következő kalkulátorral kiderítheted, hogy pontosan mennyi személyi kölcsönt és milyen feltételekkel vehetsz fel!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

Hirdetés

Autófinanszírozás személyi kölcsönből

Mi is utánanéztünk a legnépszerűbb hirdetési oldalon, hogy milyen feltételekkel foghatnánk ki népszerű autókat. A még fiatalabbnak mondható, maximum 4-6 éves autókat vettünk górcső alá, hiszen ez még az a kategória, aminek a vásárlása hosszabb távon is kifizetődő tud lenne.

Három féle vásárlói igényt néztünk meg kategória alapján: egy alacsony, egy közepes és egy magas értékű autót. A vételár függvényében mindig 30%-os saját megtakarítást feltételeztünk és így néztük meg a személyi kölcsön kondícióit is.

A személyi kölcsönnél is érdemes természetesen szétnézni, mert a THM széles skálán szóródik banktól függően. A legkedvezőbb feltételekért cserébe a banknak is vannak elvárásai, ami a jövedelemre, a bankszámla nyitásra és annak használatára is vonatkozhat.

Egy 6 éves városi autót már 1,3 millió forintból is megvásárolhatsz, amihez a példánkban a 400 ezres önerőt kiegészítve 900 ezer forint hitel szükséges. Ezt az összeget 150 ezer forintos jövedelem mellett a legkedvezőbb esetben 11%-os THM-mel meg is lehet kapni, ami 5 éves futamidő mellett 19 ezer forintos havi törlesztőt eredményez.

A közepes árkategóriában szintén egy 6 éves autót 3,6 millió forintért találtunk. Ehhez 2,6 millió forint hitel szükséges, amihez 250 ezer forintos jövedelem mellett 7,73%-os THM-mel lehet hozzájutni. Ez havonta 52 ezres törlesztőt jelentene.

Természetesen a legmagasabb árkategóriában is lehet nézelődni és jó vételt találni. Egy 7 millió forintos autóhoz már magasabb hitel és magasabb jövedelem is szükséges, viszont 7,61%-os THM-mel 76 ezer forintból is megúszható a havi hitelkiadás.

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés