Támad az infláció, néhány dolgot mégis tehetünk a pénzünkért!

Támad az infláció, néhány dolgot mégis tehetünk a pénzünkért!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-10-16
 

A pénzromlás üteme megállíthatatlannak tűnik, felzabálja megtakarításainkat, hatással van mindennapi életünkre, hosszútávú tervinkre. Tehetünk valamit ellene? Vagy legalább enyhíthetünk a veszteségen? A héten ennek jártak utána a Bankmonitor szakértői.

Elégeti az infláció a megtakarításainkat: 1500 milliárd forintot bukunk a pénzromláson

Évi közel 1500 milliárd forint az infláció miatti veszteség a magyar lakosság készpénzállományára vetítve. Nagyon nem éri meg tehát otthon, vagy lekötés nélkül a bankban tartani megtakarításainkat, hiszen a pénz értéke 20 százalékkal csökken. Hogyan hat a pénzromlás a hozamokra és a hitelkamatokra? Mutatjuk!

Merjünk még hitelt felvenni? Mire figyeljünk?

Az infláció egyértelműen érezteti hatását a mindennapokban, miközben nem csak szükségleteink, de hosszabb távú céljaink sem változtak. Felmerül a kérdés, merjünk-e lépni és megvalósítani terveinket, amelyekhez hitel is szükséges. Esetleg halasszuk el, vagy érjük be kevesebbel? Ezekre kerestük a választ cikkünkben.

Mi az, amin egyáltalán nem fog az infláció vasfoga?

Az áremelkedés mindenhol ott van, a termékek és a szolgáltatások ára is száguld. Mégis akad olyan pénzügyi szolgáltatás, amelyet majdnem minden magyar használ és amire nincs hatással az infláció. Mutatjuk a részleteket!

Lakástervek: a Babaváró hitel előnye egyre jelentősebb

A pénzromlás, a változékony gazdasági környezet a lakáscélú hitelek kamatára is rányomja bélyegét. Ugyanakkor ebből a szempontból a támogatások és a kamatmentes lehetőségek egyre inkább teret nyernek, hiszen a fix, alacsony kamattal, vagy kamatmentesen elérhető konstrukciók továbbra is állják a sarat. A Babaváró hitel is éppen ilyen lehetőség a fiatal házasok számára. Mire érdemes figyelni a különböző lakáscélok esetében?

Egy spórolási lehetőség, amely szinte mindenkit érint, de kevesen élnek vele!

Mire jó az egészség- és önsegélyező pénztári megtakarítás? Mire használható fel a befizetett összeg? Ha szoktál például gyógyszert, vitamint, szemüveget, pelenkát vásárolni, neked is jó hír lehet, hogy mindezeket finanszírozhatod az összegyűlt pénzből, ráadásul a befizetéseid után 20 százalék adóvisszatérítésre is jogosult lehetsz. Ismerd meg ezt az alternatív spórolási és öngondoskodási lehetőséget szakértőnk cikkéből!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés