Több, mint 27 millió forintot nyersz, ha most elkezdesz nyugdíjra takarékoskodni

Több, mint 27 millió forintot nyersz, ha most elkezdesz nyugdíjra takarékoskodni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-12-10 Frissítve: 2021-08-06
 

El tudod képzelni, hogy nyugdíjba vonuláskor egy összegben kapsz közel 40 millió forintot? Nem lenne rossz mi? És mit kell ezért tenned? Mindössze havi 20 ezer forintot kell félretenned havonta mostantól nyugdíjas korodig. De amennyiben halogatod a megtakarítások elkezdését, lehet, hogy alig 3,5 millió forintot tudsz ugyanekkora megtakarítással elérni. Mutatjuk a te számaidat is!

A nyugdíjcélú megtakarítást csak kevesen kezdik időben. Kifogás mindig akad: most kevés a fizetésem, most kocsira/lakásra gyűjtök, most a gyerekek taníttatására. Pedig, aki az első fizetéséből is tud valamekkora összeget áldozni a leendő nyugdíjára, az jár a legjobban!

Havi 20 ezer forint 45 éven keresztül közel 11 millió forintos befizetést jelent. Viszont az állami támogatásnak, a hozamnak, és főként a hosszú időtávnak köszönhetően a befizetett összeg több, mint három és félszeres lesz (közel 40 millió forint).

Látható, hogy elképesztően fontos, hogy mikor kezdünk el megtakarítani. Amennyiben húszas éveink helyett harmincas éveinkre halasztjuk az elő-takarékosságot, majdnem fele akkora összeget tudunk csak összegyűjteni nyugdíjas korunkig. És ahogyan halasztjuk későbbre és későbbre a nyugdíjcélú megtakarítás elkezdését, úgy lesz egyre kevesebb a nyugdíjas korunkban felvehető összeg.

Amennyiben 10 évvel a nyugdíj előtt kezdjük, akkor csak 2,4 millió forintot fizetünk be, amiből 3,5 millió lesz. Ha 45 éven keresztül teszünk félre, akkor 10,8 millió forintot gyűjtünk össze, és 39,4 milliót vehetünk fel nyugdíjas korunkban. Látszik, hogy befizetések között csak 8,4 millió forintnyi a különbség, míg a felvezető összegben 35,9 millió. Tehát 27,5 millió forint pluszt jelent, ha hamarabb kezdünk el megtakarítani.

Ez nem azt jelenti, hogy később nem érdemes elkezdeni. Hiszen minden félretett forint nekünk dolgozik, és a mi nyugdíjunkat egészíti ki majd szép korunkban! De itt a minél hamarabb elv érvényesül.

Szeretnéd tudni, hogy te mekkora összegre számíthatsz? Használd kalkulátorunkat is megmutatjuk a te számaidat is!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!

Elég csábítóan hangzik, hogy nyugdíjas korunkban egyben megkapjunk 10, 20 vagy akár közel 40 millió forintot is. De a jó esetben ennyi évesen már van hol laknunk, megvan mindenünk, amire szűkségünk. Sokkal nagyobb segítség lehet ebben a korban, ha az állami nyugdíj mellett havonta folyamatosan érkezik valamekkora összeg (vagyis járadék formában vesszük fel a megtakarítást). A nyugdíjcélú megtakarítások nagy részében erre is van lehetőség.

Ebből az ábrából is kiderül, hogy nem célszerű tovább várnod. Még idén érdemes elkezdened, mert az állami támogatás naptári évente jár (+20%). És ahogy az már kiderült: a nyugdíjcélú megtakarításoknál a minél hamarabb elv a siker igazi kulcsa.

Hirdetés
Hirdetés