Váltsd ki személyi kölcsönöd – Változatlan törlesztőrészlet mellett kaphatsz plusz 100 ezer forintot is

Váltsd ki személyi kölcsönöd – Változatlan törlesztőrészlet mellett kaphatsz plusz 100 ezer forintot is
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-02-18 Frissítve: 2020-02-19
 

Tönkrement a mosógép, új sütőt kell venni, szerelőhöz kell vinni az autót? Ha sürgős kiadás előtt állsz és nincs megtakarításod, akkor ehhez hitelre lesz szükséged. Meglévő személyi kölcsönöd kiváltásával úgy juthatsz akár 100 ezer forint szabadon elkölthető összeghez, hogy közben a törlesztőrészleted nem emelkedne meg. Ha nincs konkrét célod, akkor is érdemes lehet kiváltanod a hiteled, mutatunk egy tippet a fennmaradó hitelösszeg okos felhasználására.

Bármikor történhet egy váratlan dolog, és bizony ez gyakran kiadásokkal járhat. Egy új háztartási gépért, az autó szereléséért könnyen elkérhetnek több 100 ezer forintot. Ha nincs megtakarításod, akkor bizony nehezen tudod kifizetni ezt az összeget. Néhány hónap alatt összespórolhatod a pénzt, de lehet olyan kiadásod is, ami nem várhat addig. Ha az autó munkaeszközöd, akkor nem tudod nélkülözni hónapokig, emellett mosógép, sütő nélkül sem lehet meg sokáig egy család.

Hirdetés

Hirdetés

Egy kis összegű személyi kölcsön jó megoldás lehet, viszont a kamatok magasak

Ha 100 ezer forintra lenne szükséged, akkor akár személyi kölcsönt is felvehetsz, de ilyen kis összegű fedezetlen hitelt csak kevés pénzintézet kínál, és ők is igen magas kamattal. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint 24,6%-os kamaton érhető el 100 ezer forint személyi hitel, míg egy nagyobb összegű kölcsön már akár 6,45%-os kamaton is igényelhető. De hogyan lehetne összekombinálni az alacsony hitelösszeget és a kedvező kamatokat?

Személyi kölcsönöd kiváltásával plusz pénzhez juthatsz

Érdemes átnézni meglévő hiteleid is, a jelenlegi kedvező kamatkörnyezetben ugyanis akár egy 2 évvel ezelőtt felvett hitelt is érdemes lehet kiváltani. Hiteled újra cserélésével nem csak a törlesztőrészletedet csökkentheted, hanem magasabb hitelösszeg igénylésével megfinanszírozhatod váratlan kiadásodat, miközben  a fizetnivalód nem emelkedik.

Ha két éve igényeltél egy átlagos kamatozású – a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátor alapján a kamat nagysága 12,16% lenne  – 5 éves futamidejű és 2 millió forint összegű személyi kölcsönt, akkor annak kiváltásával sokat nyerhetsz. Akár 100 ezer forint szabadon elkölthető összeg is maradhat a zsebedben a kiváltást követően úgy, hogy változatlan maradna a havi törlesztője és futamideje is az új hitelednek.

Ha nincs váratlan kiadás, akkor is érdemes megnézni a hitelkiváltási lehetőségeket

Ha nem kérsz szabadon felhasználható részt, csak havi kiadásaid csökkentenéd le, akkor is sokat spórolhatsz meglévő személyi hiteled kiváltásával. Közel 100 ezer forinttal kellene kevesebbet visszafizetned összesen a futamidő alatt – melybe 1%-os előtörlesztési díjat is beleszámoltunk – a kiváltást követően.

Ha van kihasznált folyószámlahiteled, akkor érdemes több személyi hitelt kérned, és a maradék összegből feltöltened a hitelkereted. A folyószámlahitel kamata jellemzően jóval magasabb, mint egy személyi kölcsöné. Ha a plusz összegből visszatöltöd kihasznált hitelkereted, akkor akár havi 2 ezer forintot spórolhatsz, ugyanis 100 ezer forint kihasznált folyószámlahitel havi kamata nagyjából 5 ezer forint lenne. Ha ennyivel nagyobb összegű személyi hitelt kérnél a hitelkiváltás során, akkor 3 éves futamidőnél a törlesztőrészleted csak 3 ezer forinttal lenne magasabb.

Bármilyen hiteled van, a Bankmonitor Hitelkiváltás Kalkulátorának segítségével megnézheted, hogy olcsóbbra tudod-e cserélni azt. Ezzel csökkentheted havi kiadásaid, rövidebb idő alatt rendezheted hiteledet, vagy változatlan törlesztőrészlet mellett kaphatsz még egy kisebb, szabadon elkölthető összeget.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés