Van már életbiztosításom! Ja.., nincs.

Van már életbiztosításom! Ja.., nincs.
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-19
 

Sokszor előfordul, hogy a biztosítások után érdeklődők azt mondják, van már életbiztosítási szerződésük egy csomó kiegészítővel, de nem tudják pontosan megmondani, hogy milyen kockázatokra és mekkora összegekre szólnak. Vannak olyanok is, akik tévhitben élnek meglévő szerződésükkel kapcsolatban. Nézzük meg mire kell figyelned, ha életbiztosítási szerződést kötsz.

Időben gondoskodj a védelemről

Nagyon ritkán fordul elő, hogy reggel úgy ébredsz, erős vágyat érzel arra, hogy gyorsan köss egy életbiztosítási szerződést. Ha így van, akkor már bajban vagy. Vagy az egészségi állapotod miatt gondolsz erre, vagy valami más okból veszélyben érzed magad. Ilyen esetben már nem fogsz találni olyan biztosítót, aki szerződik veled.

Viszont, ha nincs semmi gond, akkor önmagától nem fog felmerülni benned, hogy szükséged lenne egy életbiztosításra. Ez olyan, mint az esernyő, amit csak akkor viszel magaddal, ha reggel borult az ég. Ha süt a nap, nem gondolsz arra, lehet délután esni fog. Pedig lehet.

Ha a mindennapi életedben gondoskodnod kell valakiről, akkor már szükséged van egy életbiztosításra, hiszen ki fog gondoskodni róla, ha te már nem tudsz? Ez így egyszerűen hangzik, de hogy melyik biztosító és melyik konstrukció a legjobb neked ezt nehéz egyedül kiválasztani. Ehhez kell egy profi biztosítási tanácsadó, aki eligazít a piacon található valóban széles termékválasztékban.

Hirdetés

Hirdetés

Miben tud segíteni egy profi tanácsadó?

Egy hozzáértő biztosítási tanácsadó nem akar rábeszélni egy akármilyen biztosításra, hanem ELŐSZÖR KÉRDEZ. A családodról, a munkádról, a mindennapi életedről, az anyagi helyzetedről. Ennek alapján tudja meghatározni azt, hogy igazából mire is lenne szükséged. Bemutatja a lehetőségeket és te kiválasztod azt, ami a legjobban megfelel.

Az anyagi helyzetedről, a jövedelmedről te sem szívesen beszélsz idegenekkel. Erre mégis szükség van, több szempontból is, ha ki akarsz alakítani magadnak egy megfelelő biztosítási védelmet.

Először is a jövedelmed határozza meg, hogy mekkora biztosítási összegre van szükséged. Ha baleset vagy betegség miatt nem tudsz dolgozni, vagy tragédia történik veled, a kieső jövedelmedet pótolnia kell a biztosításnak. A tapasztalatok szerint egy ilyen megrendítő esemény után három esetleg öt év szükséges ahhoz, hogy a család anyagi helyzete újra stabilizálódjon. Ezért a biztosítási összegnek minimum az éves nettó jövedelmed 3-5-szörösének kell lennie.

A jövedelmed más szempontból is fontos paraméter egy biztosítási szerződés megkötésekor. Egy profi tanácsadó mérlegeli a jövedelmi helyzetedet és olyan javaslatokat fog tenni, amelyek nem jelentenek túlzott anyagi megterhelést. Ha túlvállalod magad, annak az lesz a következménye, hogy egy idő után nem fogod fizetni a havi díjakat, így a szerződésed meg fog szűnni.

Nem kellenek a felesleges kiegészítők

„Havi háromezret tudok fizetni, de minden legyen benne!” – mondta egy kedves ügyfelünk. Ez így nem igazán a legjobb megközelítés. A biztosítási piacon nagyon nagy a választék élet-, baleset- és betegségbiztosítási termékekből. Szinte minden biztosítható. Ha mindenből vásárolnál egy kicsit, akkor lenne egy olyan szerződésed, amely csomó felesleges szolgáltatást is tartalmaz, amit soha nem fogsz kihasználni, mert nem lesz rá szükséged. Ráadásul ez nem lenne olcsó mulatság.

Fontos, hogy semmilyen felesleges kiadást ne vállalj magadra, mert egy idő után eleged lesz az egészből. A tanácsadód segítségével pontosan határozd meg, hogy milyen veszélyek ellen szeretnél biztosítási védelmet. A számodra legfontosabb fedezetekre koncentrálj!

A biztosítók úgy határozzák meg az egyes biztosítások díját, hogy azok bekövetkezésének gyakoriságát veszik alapul. Ha valami ritkán következik be, annak a díja alacsony, mivel ritkán kell kifizetni a biztosítási összeget. Ha sűrű előfordul, akkor a díj magas, mert gyakran kell a biztosítónak a zsebébe nyúlnia.

A balesetbiztosítások díja alacsony, mert balesetek a közhiedelemmel ellentétben ritkán fordulnak elő. Az életet veszélyeztető kritikus betegségek a magyarországi halálokok több mint 90 százalékát teszik ki. A gyakori előfordulás miatt az erre szóló biztosítás díja is a magasabb kategóriába tartozik.

Díjak

Az alábbi táblázat az életbiztosítás és néhány kiegészítő fedezet díját mutatja, azonos feltételek mellett.

Kockázati életbiztosítás és néhány fontos kiegészítő havi díja 5 millió Ft biztosítási összeg és 15 éves tartam esetén*

Láthatod, hogy a kritikus betegségre szóló biztosítás díja az életbiztosítás díjánál is jóval magasabb. Ennek az az oka, hogy a kritikus betegségekre szóló biztosítás esetében a biztosító már a betegség diagnosztizálása esetén kifizeti a biztosítási összeget, így az a gyógyítás költségeire fordítható. Szerencsére diagnosztizálás még nem jelenti azt, hogy ez a betegség halálesettel fog végződni. Éppen a biztosítási összeg segíthet abban, hogy a gyógyulás hamar bekövetkezzen. A gyógykezelés költségei több millió forintra is rúghatnak, aminek a 30%-át a speciális gyógyszerek teszik ki.

A Bankmonitor kalkulátorának segítségével te is kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne neked egy életbiztosítás és a számodra fontos kiegészítők díja. A kalkulátorban a kiegészítők közül csak a fontosabbakat emeltük ki, de ezeken kívül nagyon sok más kiegészítő biztosítás is megtalálható a piacon, mint például a keresőképtelenségi, a kórházi vagy a műtéti térítésre szóló.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Összefoglalás

A biztosítási szerződés megkötésekor gondold végig, hogy milyen fedezetekre lenne szükséged ahhoz, hogy a családod és te is biztonságban legyél. Ne feltétlenül a biztosítás árából indulj ki, hanem azt mérlegeld, ha kiesik a jövedelmed a családi kasszából, akkor a biztosításod fedezi-e a szükséges összeget. Ne vegyél semmit feleslegesen, amit sohasem fogsz használni. És annak sincs értelme, hogy olyan kicsi biztosítási összegek legyenek a szerződésedben, hogy be sem fogod jelenteni a biztosítónak, ha valami baj ér, mert nem érdekel.

Kalkulátorunkon keresztül regisztrálj az oldalunkon, így tanácsadóink segíteni tudnak, hogy megtaláld a számodra megfelelő biztosítási konstrukciót.

Kockázati életbiztosítás

Hitelfedezeti életbiztosítás

Hirdetés
Hirdetés