Betöltés

Hitelre lenne szükséged? – Most megmutatjuk melyiket válaszd!

szerző: Bankmonitor.hu
2016-07-08

Különböző élethelyzetekben különböző típusú hitelek kínálnak megoldást, amikor pénzszűkében van az ember. A megfelelőt kiválasztani egyszerűnek tűnhet, hiszen benne van a nevükben is: autóvásárlásra autóhitel, lakásvásárlásra lakáshitel, áruvásárlásra áruhitel. Azonban az apró részletek felülírhatják az általánosan bevett gyakorlatot, és egy-egy szituációban az általad elképzelt hitelkonstrukció szóba sem jöhet, vagy éppen több hiteltípus közül választhatod ki a számodra legjobbat. Segítünk eligazodni!

Ha egy hiteltípus nevében benne van, hogy mire szolgál, akkor azt egy-két kivételtől eltekintve tényleg csak arra költheted. A lakáshitelt lakás, ház megvásárlására, építésre, bővítésre, felújításra, korszerűsítésre, vagy korábban ezekre felvett lakáshitel visszafizetésére (=lakáshitel kiváltásra). Az autóhitelt, autólízinget autófinanszírozásra, míg az áruhitelt jellemzően tartós árucikkek megvásárlására. Amennyiben nincs meghatározva a hitel nevében, hogy mire költheted, akkor leginkább az összegtől, az elképzelésedtől és a hitel kondícióitól függ, hogy melyiket célszerű igénybe venned.

hitelcelkep160707

Személyi kölcsön, szabadfelhasználású jelzáloghitel: két Jolly Joker

Ezeket a hiteleket többféle célra is felhasználhatod, azonban az igényléskor meg kell jelölni, hogy mire szeretnéd költeni. Ez lehet esküvő, utazás, vagy bármilyen váratlan kiadás az élethelyzetedtől függően.

A személyi kölcsön nagy előnye, hogy (jobb esetben) minimális ügyintézéssel gyorsan – banktól függően akár pár óra alatt – hozzá lehet jutni. A hitel összege pár százezer forinttól akár 7 millió forintig terjedhet, de a költségei miatt 1 millió Ft felett már megéri elgondolkodni a szabadfelhasználású jelzáloghitelen.

“Egy átlagos (700 ezer Ft, 3 évre, 150 ezer Ft-os jövedelem) hiteligény esetén a személyi kölcsönök 11-24% közötti, míg a szabadfelhasználású jelzáloghitelek 7% körüli THM mutatóval bírnak.”

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A jelzáloghitelhez természetesen szükséges a bank által elfogadható ingatlan fedezet is, és az átfutási ideje is hosszabb, általában 1-1,5 hónap.

Hitelkártya: sok mindenre jó, de szükséges a hidegvér és a józan ész!

A hitelkártya legnagyobb előnye, hogy vásárlásaid után valamilyen kedvezményben részesülsz (banktól függően pénzvisszatérítés, pontgyűjtés, azonnali kedvezmény a vásárláskor), illetve a bank pénzét kamatmentesen használhatod. Ráadásul egyes bankoknál még csoportos beszedési megbízást is adhatsz meg a kártyára, azaz a kártyáról levont telefonszámla, vagy vízdíj után is élvezheted a kedvezményeket.

Ez viszont csak akkor igaz, ha a kártyáról felhasznált összeget határidőre visszatöltöd. Ha megcsúszol a visszafizetéssel, vagy készpénzfelvételre használod a hitelkártyád, csúnyán ráfizethetsz! A készpénz felvételét egyébként a bankok le is szokták korlátozni, így a hitelkártya teljes egyenlegéhez az automatáknál nem férsz hozzá. Ettől függetlenül a hitelkártyával felvett pénz is bármire elkölthető, de ettől óva intünk mindenkit!

Amikor az egyedi igényekre egyedi megoldások léteznek

 1. Autóvásárlás

A táblázatban is láthatod, hogy ha autót vennél, akkor erre a célra autóhitelt, autólízinget, szabadfelhasználású jelzáloghitelt, vagy személyi kölcsönt is felvehetsz. A legolcsóbb megoldás a jelzáloghitel, amennyiben van ingatlanfedezet és hajlandó vagy felajánlani, valamint rászánod azt az egy-másfél hónapot. Ezzel a hitellel akár önerő nélkül is megvásárolhatod a gépjárművet. Drágább megoldás az autóhitel, vagy a lízing, viszont nem szükséges ingatlant bevonni. Személyi kölcsönből is megoldható az autóvásárlás, de ez a konstrukció csak az átlagon felüli jövedelemmel rendelkezők számára lehet kedvezőbb kamatozású, mint az autóhitel konstrukciók.

 1. Adósságrendezés

Személyi kölcsönt, vagy jelzáloghitelt is felvehetsz meglévő hiteleid kiváltására, optimalizálására. Hogy melyik jöhet szóba, legtöbbször a hitelösszeg és a kiváltandó hitel célja dönti el:

 • amennyiben van legalább egy jelzáloghitel a kiváltandó hitelek között, úgy a leggyakrabban a jelzáloghitel jelenti a legjobb megoldást,
 • amennyiben 1 millió forintnál kisebb a kölcsönösszeg, akkor személyi kölcsön igénybevétele az ideális elképzelés.

Bármelyik hitelről is van szó, az adósságrendezés egyik legfontosabb feltétele, hogy a kiváltandó hiteleket pontosan törleszted.

 1. Kis értékű ingatlan megvásárlása

Amennyiben kevésbé jól frekventált, kisebb településen szeretnél ingatlant venni, előfordulhat, hogy már 2-3 millió Ft-ért megvásárolhatsz egy épkézláb házikót, lakást. Az ilyen kis értékű ingatlanoknál szinte esélytelen, hogy lakáshitelhez juss, mivel a bankok jellemzően nem fogadják el a kis értékű ingatlant fedezetnek. Ekkor előfordulhat, hogy csak egy személyi kölcsönnel tudod megvalósítani a vásárlást, amely bár egyáltalán nem optimális megoldás (a táblázatban sem szerepeltettük), de ez az egyelten járható út, ha másik (magasabb értékű) ingatlant nem tudsz felajánlani.

 1. Áruhitel kizárólag 0%-os THM-mel

Az áruhitel mindig, mindenkor megtalálható a bevásárlóközpontok polcain, azonban kis túlzással csak a 0%-os THM-re érdemes hajtani. Ha semmilyen akció nincs éppen áruhitel fronton, vagy csak a kezelési költséget engedik el éppen, érdemes megnézni az aktuális személyi kölcsön kínálatot!

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legjobb fogyasztóbarát lakáshitelek magukért beszélnek!

2018. 10. 11.

A fogyasztóbarát lakáshitelek egyre népszerűbbek, és az új lakáshitel felvételek egyre nagyobb hányadát teszik ki. Ezért megnéztük, hogy 20 évre történő hitelfelvételhez a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek közül melyiket lehet érdemes...

Anyuka esernyőt tart a kislánya felett

Lakáshitel: kivételek az új jövedelmi szabályok alól

2018. 10. 10.

Lakáshitel igénylésekor sok szempontot figyelembe kell vennünk. Könnyen előfordulhat, hogy az új jövedelem terhelhetőségi szabályokról hallva kihagyunk a számításból olyan lehetőségeket, melyekkel ezután is élhetnénk, holott ezt nem is feltételezzük....

Blogajánló

 • alapblog

  95

  Ez a szám euróban értendő és a budapesti szállodák nyárvégi átlagárát mutatja. A legfrissebb statisztikák szerint – amelyet a kölni HRS globális szállodai megoldásokat kínáló...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.