Hitelre lenne szükséged? – Most megmutatjuk melyiket válaszd!

 • 2016.07.08.
 • szerző: bankmonitor.hu

Különböző élethelyzetekben különböző típusú hitelek kínálnak megoldást, amikor pénzszűkében van az ember. A megfelelőt kiválasztani egyszerűnek tűnhet, hiszen benne van a nevükben is: autóvásárlásra autóhitel, lakásvásárlásra lakáshitel, áruvásárlásra áruhitel. Azonban az apró részletek felülírhatják az általánosan bevett gyakorlatot, és egy-egy szituációban az általad elképzelt hitelkonstrukció szóba sem jöhet, vagy éppen több hiteltípus közül választhatod ki a számodra legjobbat. Segítünk eligazodni!

Ha egy hiteltípus nevében benne van, hogy mire szolgál, akkor azt egy-két kivételtől eltekintve tényleg csak arra költheted. A lakáshitelt lakás, ház megvásárlására, építésre, bővítésre, felújításra, korszerűsítésre, vagy korábban ezekre felvett lakáshitel visszafizetésére (=lakáshitel kiváltásra). Az autóhitelt, autólízinget autófinanszírozásra, míg az áruhitelt jellemzően tartós árucikkek megvásárlására. Amennyiben nincs meghatározva a hitel nevében, hogy mire költheted, akkor leginkább az összegtől, az elképzelésedtől és a hitel kondícióitól függ, hogy melyiket célszerű igénybe venned.

hitelcelkep160707

Személyi kölcsön, szabadfelhasználású jelzáloghitel: két Jolly Joker

Ezeket a hiteleket többféle célra is felhasználhatod, azonban az igényléskor meg kell jelölni, hogy mire szeretnéd költeni. Ez lehet esküvő, utazás, vagy bármilyen váratlan kiadás az élethelyzetedtől függően.

A személyi kölcsön nagy előnye, hogy (jobb esetben) minimális ügyintézéssel gyorsan – banktól függően akár pár óra alatt – hozzá lehet jutni. A hitel összege pár százezer forinttól akár 7 millió forintig terjedhet, de a költségei miatt 1 millió Ft felett már megéri elgondolkodni a szabadfelhasználású jelzáloghitelen.

“Egy átlagos (700 ezer Ft, 3 évre, 150 ezer Ft-os jövedelem) hiteligény esetén a személyi kölcsönök 11-24% közötti, míg a szabadfelhasználású jelzáloghitelek 7% körüli THM mutatóval bírnak.”

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Nincs találat a megadott paraméterek alapján.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A jelzáloghitelhez természetesen szükséges a bank által elfogadható ingatlan fedezet is, és az átfutási ideje is hosszabb, általában 1-1,5 hónap.

Hitelkártya: sok mindenre jó, de szükséges a hidegvér és a józan ész!

A hitelkártya legnagyobb előnye, hogy vásárlásaid után valamilyen kedvezményben részesülsz (banktól függően pénzvisszatérítés, pontgyűjtés, azonnali kedvezmény a vásárláskor), illetve a bank pénzét kamatmentesen használhatod. Ráadásul egyes bankoknál még csoportos beszedési megbízást is adhatsz meg a kártyára, azaz a kártyáról levont telefonszámla, vagy vízdíj után is élvezheted a kedvezményeket.

Ez viszont csak akkor igaz, ha a kártyáról felhasznált összeget határidőre visszatöltöd. Ha megcsúszol a visszafizetéssel, vagy készpénzfelvételre használod a hitelkártyád, csúnyán ráfizethetsz! A készpénz felvételét egyébként a bankok le is szokták korlátozni, így a hitelkártya teljes egyenlegéhez az automatáknál nem férsz hozzá. Ettől függetlenül a hitelkártyával felvett pénz is bármire elkölthető, de ettől óva intünk mindenkit!

Amikor az egyedi igényekre egyedi megoldások léteznek

 1. Autóvásárlás

A táblázatban is láthatod, hogy ha autót vennél, akkor erre a célra autóhitelt, autólízinget, szabadfelhasználású jelzáloghitelt, vagy személyi kölcsönt is felvehetsz. A legolcsóbb megoldás a jelzáloghitel, amennyiben van ingatlanfedezet és hajlandó vagy felajánlani, valamint rászánod azt az egy-másfél hónapot. Ezzel a hitellel akár önerő nélkül is megvásárolhatod a gépjárművet. Drágább megoldás az autóhitel, vagy a lízing, viszont nem szükséges ingatlant bevonni. Személyi kölcsönből is megoldható az autóvásárlás, de ez a konstrukció csak az átlagon felüli jövedelemmel rendelkezők számára lehet kedvezőbb kamatozású, mint az autóhitel konstrukciók.

 1. Adósságrendezés

Személyi kölcsönt, vagy jelzáloghitelt is felvehetsz meglévő hiteleid kiváltására, optimalizálására. Hogy melyik jöhet szóba, legtöbbször a hitelösszeg és a kiváltandó hitel célja dönti el:

 • amennyiben van legalább egy jelzáloghitel a kiváltandó hitelek között, úgy a leggyakrabban a jelzáloghitel jelenti a legjobb megoldást,
 • amennyiben 1 millió forintnál kisebb a kölcsönösszeg, akkor személyi kölcsön igénybevétele az ideális elképzelés.

Bármelyik hitelről is van szó, az adósságrendezés egyik legfontosabb feltétele, hogy a kiváltandó hiteleket pontosan törleszted.

 1. Kis értékű ingatlan megvásárlása

Amennyiben kevésbé jól frekventált, kisebb településen szeretnél ingatlant venni, előfordulhat, hogy már 2-3 millió Ft-ért megvásárolhatsz egy épkézláb házikót, lakást. Az ilyen kis értékű ingatlanoknál szinte esélytelen, hogy lakáshitelhez juss, mivel a bankok jellemzően nem fogadják el a kis értékű ingatlant fedezetnek. Ekkor előfordulhat, hogy csak egy személyi kölcsönnel tudod megvalósítani a vásárlást, amely bár egyáltalán nem optimális megoldás (a táblázatban sem szerepeltettük), de ez az egyelten járható út, ha másik (magasabb értékű) ingatlant nem tudsz felajánlani.

 1. Áruhitel kizárólag 0%-os THM-mel

Az áruhitel mindig, mindenkor megtalálható a bevásárlóközpontok polcain, azonban kis túlzással csak a 0%-os THM-re érdemes hajtani. Ha semmilyen akció nincs éppen áruhitel fronton, vagy csak a kezelési költséget engedik el éppen, érdemes megnézni az aktuális személyi kölcsön kínálatot!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.