7 tipp, hogy pénzügyileg is sikeres legyen az új év!

 • 2018.01.03.
 • szerző: bankmonitor.hu

Az új évben az egyéb fogadalmak mellett a pénzügyeidre is érdemes jobban figyelned, mert ezzel lényegesen jobb helyzetbe hozhatod magad. Egy rövid listát is összegyűjtöttünk számodra, ami segíthet, hogy a céljaidat gyorsabban elérhesd.

Mi történt pontosan?

Itt az új év, ami új lehetőségeket is jelent, éppen ezért sokan fogadalmakat is tesznek ilyenkor. Miért éppen a pénzügyek lennének, ahol nem próbálsz változtatni valamit a saját előnyödre az új évben? Ha nem tudnád, hogy állj neki, most néhány támpontot is adunk, ami a segít, hogy tudatosabban közelítsd meg a pénzügyeidet.

Mit jelent ez magyarul?

Tudd, hogy hol is állsz a pénzügyekben. Hogy igazán hatékonyan tudj pénzügyi célokat felállítani az új évben, ahhoz mindenképp látnod kell, hogy állsz a megtakarításokkal, hitelekkel. Na és persze, hogy hol lehet még rajtuk javítani!

Tartsd számon, hogy mennyit és mire költesz. Jártál már úgy, hogy elfogyott a pénzed és nem is tudtad mire ment el? A legjobb, amit tehetsz, hogy vasmarokkal kezeled a költéseidet és költségvetést is készítesz róluk. A legfontosabb, hogy ne vállald túl magad.

Ragaszkodj az elhatározásaidhoz. Ahhoz, hosszú távon is rendezetté váljanak a pénzügyeid, fontos, hogy kitarts a terveid mellett. A pénzügyi célok felállítása és a költségvetés vezetése csak az első lépés, az a kérdés, mennyire állhatatosan tudod tartani magad hozzájuk.

Fizesd ki az adósságaidat és spórolj ezáltal. Amennyiben egy kis többletpénz áll a házhoz, azt mindenképp érdemes a hitel visszatörlesztésére fordítanod. Ennél kedvezőbb megtérülésű befektetést nem valószínű, hogy találsz!

A vésztartalék életet menthet. Ha eddig nem tetted volna, érdemes elkezdened megspórolni 3-6 havi költésednek megfelelő összeget, amire a legrosszabb időkben támaszkodhatsz.

Ne feledkezz el a nyugdíjról sem. A megtakarítást sosem érdemes halogatni, főleg ha a nyugdíjról van szó. Ráadásul a nyugdíjcélú-megtakarításokhoz 20%-os adó-jóváírás is jár!

Merj befektetést váltani. Nézd át, hogy pontosan milyen megtakarításaid vannak, mennyit hoztak számodra és igazodnak-e a céljaidhoz. A befektetés költségeire külön érdemes figyelni, főleg a mostani megtakarítási lehetőségek között!

Miért kellene engem érdekelnie?

Az új év csak úgy telhet tényleg jobban, mint az előző, ha ezért teszel is valamit. Lépésről-lépésre haladva sokra lehetsz képes, aminek a megtakarításaid gyarapodása, a pénzügyeidhez való tudatosabb hozzáállás lesz a gyümölcse. Ráadásul a váratlan költségekre, szűkös helyzetekre is lesz fedezetedet, ami nagy biztonságot ad.

Hasonló témákról értesülhetsz a Bankmonitor legújabb CashMester című hírleveléből. Ha szeretnél gyorsan, praktikus információkhoz hozzájutni hetente egyszer, amiből forintosítható hasznod származhat, akkor regisztrálj. Megéri!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Vakmajom hírcsokra

  Miniszterelnök: nő. Főváros polgármestere: nő. Korrupció elleni főügyész: nő. Romániában. 1000 eurós számlával vertek át japán turistákat egy kínaiak által tulajdonolt, egyiptomi által vezetett olasz...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.