A hét legfontosabb lakáshitel hírei egy helyen

A hét legfontosabb lakáshitel hírei egy helyen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-08-09 Frissítve: 2020-08-08
 

A héten megtudhattad milyen problémát okozhat lakásvásárláskor, ha engedély nélkül beépítenek egy teraszt, vagy leszerelik a gázórát. Kiderült, hogy nem elég biztosíték a közüzemi számlák megfizetéséről a számlalevél és a csekk. Hogyan alakult a lakáspiac júliusban: erre a kérdésre is választ kaphattál. Ha meglévő lakáshiteled van, akkor fontos információkat kaptál a törlesztőrészleted alacsony szinten tartásáról és a moratóriumról is. 

Egy utólag épített terasz vagy melléképület, de egy leszerelt gázóra is gondot okozhat a lakáshitelnél

Egy beépített terasz, vagy épp gy remek melléképület a kertben nagyon sokat dobhat egy lakáson. Ugyanakkor az adásvételi szerződést megnehezíthetik ezek a dolgok – különösen, ha lakáshitelt is szeretnél igényelni -, ha engedély nélkül alakította ki az eladó ezeket a plusz helységeket. Megmutatjuk a buktatókat és a megoldási lehetőségeket is ezekre a helyzetekre. Tovább a cikkre.

Hirdetés

Hirdetés

Lakásvásárlásnál nem elég a csekk a közüzemi számlák megfizetéséről

Még akkor is érhet pár meglepetés, ha körültekintően jársz is el a lakásod kiválasztásakor. Például nem elég feltétlenül a közüzemi számlák megfizetését a számlalevéllel és a csekkel leigazolnia az eladónak. Különösen akkor igaz ez, ha társasházi lakást néztél ki magadnak. Az egész folyamatot megnehezítheti, sőt akár a lakáshitelt meg is hiúsíthatja, ha nem tudunk meg mindent előre új otthonunkról. Tovább a cikkre.

A lakásvásárlások száma jelentősen megemelkedett júliusban

A lakáspiacon megtörtént a V alakú visszapattanás: az adásvételi szerződések száma júliusban meghaladta a válságot megelőző szintet, sőt még a tavalyi év azonos időszakához képest is megemelkedett a lakásvásárlások száma. A Bankmonitor szakértői utánajártak annak, hogy mi lehet az oka ennek a gyors helyrebillenésnek. Tovább a cikkre.

5 megoldás arra, hogy továbbra is fizetni tudd hiteled törlesztőrészletét

Sokak szorult helyzetbe kerültek a gazdasági visszaesés miatt, aminek következtében nehezen tudják fizetni hitelüket. Mások fel szeretnének készülni előre egy hasonló helyzet minden következményére. A Bankmonitor szakértői összeszedtek pár tippet minden hitellel rendelkező számára: érdemes újratervezni a család költségvetését, megérheti hitelfedezeti biztosítást kötni, de sok esetben egy hitelkiváltással is rengeteget lehet spórolni. Tovább a cikkre

Mely biztosításokra terjed ki a moratórium és melyekre nem?

A hitelmoratórium hatalmas segítséget jelent a gazdasági visszaesés alatt átmenetileg fizetési nehézségekkel szembesülők számára. Hiszen március 18-tól év végéig nem kell az adósoknak megfizetniük havi törlesztőrészletüket. De mi a helyzet a hitelhez kapcsolódó szolgáltatásokkal? A Bankmonitor szakértői utánajártak, hogy a lakáshitelekhez kapcsolódó biztosításokra érvényes-e a moratórium: a kép igen vegyes, van amelyikre igen, de van olyan is amelyet tovább kell fizetni szüneteltetés ideje alatt is. Tovább a cikkre.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés