Betöltés
loading

A hét legfontosabb lakáshitel hírei egy helyen

A héten megtudhattad milyen problémát okozhat lakásvásárláskor, ha engedély nélkül beépítenek egy teraszt, vagy leszerelik a gázórát. Kiderült, hogy nem elég biztosíték a közüzemi számlák megfizetéséről a számlalevél és a csekk. Hogyan alakult a lakáspiac júliusban: erre a kérdésre is választ kaphattál. Ha meglévő lakáshiteled van, akkor fontos információkat kaptál a törlesztőrészleted alacsony szinten tartásáról és a moratóriumról is. 

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Egy utólag épített terasz vagy melléképület, de egy leszerelt gázóra is gondot okozhat a lakáshitelnél

Egy beépített terasz, vagy épp gy remek melléképület a kertben nagyon sokat dobhat egy lakáson. Ugyanakkor az adásvételi szerződést megnehezíthetik ezek a dolgok – különösen, ha lakáshitelt is szeretnél igényelni -, ha engedély nélkül alakította ki az eladó ezeket a plusz helységeket. Megmutatjuk a buktatókat és a megoldási lehetőségeket is ezekre a helyzetekre. Tovább a cikkre.

Lakásvásárlásnál nem elég a csekk a közüzemi számlák megfizetéséről

Még akkor is érhet pár meglepetés, ha körültekintően jársz is el a lakásod kiválasztásakor. Például nem elég feltétlenül a közüzemi számlák megfizetését a számlalevéllel és a csekkel leigazolnia az eladónak. Különösen akkor igaz ez, ha társasházi lakást néztél ki magadnak. Az egész folyamatot megnehezítheti, sőt akár a lakáshitelt meg is hiúsíthatja, ha nem tudunk meg mindent előre új otthonunkról. Tovább a cikkre.

A lakásvásárlások száma jelentősen megemelkedett júliusban

A lakáspiacon megtörtént a V alakú visszapattanás: az adásvételi szerződések száma júliusban meghaladta a válságot megelőző szintet, sőt még a tavalyi év azonos időszakához képest is megemelkedett a lakásvásárlások száma. A Bankmonitor szakértői utánajártak annak, hogy mi lehet az oka ennek a gyors helyrebillenésnek. Tovább a cikkre.

5 megoldás arra, hogy továbbra is fizetni tudd hiteled törlesztőrészletét

Sokak szorult helyzetbe kerültek a gazdasági visszaesés miatt, aminek következtében nehezen tudják fizetni hitelüket. Mások fel szeretnének készülni előre egy hasonló helyzet minden következményére. A Bankmonitor szakértői összeszedtek pár tippet minden hitellel rendelkező számára: érdemes újratervezni a család költségvetését, megérheti hitelfedezeti biztosítást kötni, de sok esetben egy hitelkiváltással is rengeteget lehet spórolni. Tovább a cikkre

Mely biztosításokra terjed ki a moratórium és melyekre nem?

A hitelmoratórium hatalmas segítséget jelent a gazdasági visszaesés alatt átmenetileg fizetési nehézségekkel szembesülők számára. Hiszen március 18-tól év végéig nem kell az adósoknak megfizetniük havi törlesztőrészletüket. De mi a helyzet a hitelhez kapcsolódó szolgáltatásokkal? A Bankmonitor szakértői utánajártak, hogy a lakáshitelekhez kapcsolódó biztosításokra érvényes-e a moratórium: a kép igen vegyes, van amelyikre igen, de van olyan is amelyet tovább kell fizetni szüneteltetés ideje alatt is. Tovább a cikkre.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

10 nyitott kérdés a kamatmentes MNB lakáshitellel kapcsolatban

A múlt hét elején a jegybank felvetette egy kamatmentes lakáshitel lehetőségét. Jó pár feltételt már megismerhettünk a tervezett konstrukcióval kapcsolatban, ugyanakkor számos részletről még nincs információnk. A Bankmonitor szakértői összeszedtek...

Blogajánló
  • alapblog Továbbra is fényes maradhat az arany?

    The post Továbbra is fényes maradhat az arany? appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

    Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.