Betöltés

Csokorba szedtük a legjobb személyi kölcsönöket

szerző: Bankmonitor
2018-03-20

Tavaly rendkívül erőteljes volt a hitelkereslet, aminek köszönhetően a személyi kölcsönökből 45%-kal is többet vettek fel a 2016-oshoz képest. Az is jól látszik, hogy az emberek próbálják maximálisan kihasználni a szabad felhasználású hitel előnyeit, hiszen szezonálisan változnak a fő hitelcélok. Most össze is szedtük, hogy mi mit láttunk a piacon az elmúlt időszakban, illetve mi várható a közeljövőben.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Tarol az emberek között a személyi kölcsön

Hosszú évekig rá sem tudtunk nézni a hitelekre, azonban az elmúlt év igazi áttörést hozott és a hitelek iránti érdeklődés jelentősen élénkült. 2017-ben az előző évhez képest mintegy 37%-kal több lakáshitelt vettek fel a háztartások, ugyanakkor az igazi győztes mégis a személyi kölcsön volt. Ebből mintegy 45%-kal többet vettek fel az emberek, és a tendencia úgy tűnik idén sem áll meg. Habár még csak a januári adatok állnak rendelkezésre, az látszik, hogy a tavaly januárihoz képest 80%-kal több személyi hitelt folyósítottak a bankok.

Természetesen nem a semmiből jött a hitelfelvételi kedv növekedése. Az elmúlt időszakban jelentősen nőttek a keresetek és ezzel párhuzamosan a háztartások is optimistábbak. Általánosságban elmondható, hogy felfutott a tartós fogyasztási cikkek, vagy a személygépjárművek iránti kereslet, de éppenséggel nagyobb arányban vágnak bele az emberek az ingatlanvásárlásba, vagy éppen felújítással/korszerűsítéssel összefüggő munkálatokba.

Emellett nagyon vonzó tényező az is, hogy a személyi kölcsön aktuálisan rendkívül olcsó finanszírozási formának számít, ráadásul bármire elkölthető. 2 millió forintot, 5 éves visszafizetéssel már végig fix kamattal, 40-45 ezer forintos havi törlesztő mellett is fel lehet venni, ugyanakkor az ajánlatok közti különbségek miatt érdemes nagy körültekintéssel választani. Emellett egyszerűen hozzá lehet jutni az összeghez, hiszen nem szükséges fedezetet felajánlani, így sok dokumentációt és ügyintézést sem igényel. Ráadásul az igényelt pénz néhány napon belül folyósításra kerül (online igényléssel akár még hamarabb).

Mit hozott az elmúlt negyedév a személyi kölcsönöknél?

Az általános statisztikákon kívül a Bankmonitornál testközelből is látjuk a személyi kölcsön piacot, így mi is érzékeljük, milyen mozgatórugók szerint, és mekkora hitelt keresnek az emberek. Amellett, hogy a váratlan költségek is a gyakori okok között merülnek fel, évszakonként is változik, hogy mire kívánjuk a hitelt fordítani.

A karácsonyi hajtás alatt a tartós fogyasztási cikkek kerültek előtérbe, amikor jellemzően néhány százezer forinttól 1 millió forintig kerestek személyi kölcsönt az emberek. Ezzel szemben az év elején változatos hitelcélok merülnek fel, amelyek gyakran az évkezdés nehézségeivel vannak összefüggésben. Érdekesség, hogy tapasztalataink szerint a hitelkiváltás is felkapott hitelcélnak számított.

Mi a tavaszi szezon slágere?

Ahogy jön a jó idő, a hitelcélok fókusza és a felvett hitelösszeg nagysága is változik. Ebben az időszakban leggyakrabban autófinanszírozásra és az ingatlan körüli munkálatok elvégzésére, vagy éppen a háztartási gépek modernizálásával összefüggő kiadásokra keresnek hitelt az emberek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez átlagosan 2,5 millió forint körüli összegű hiteligényt jelent, hozzátéve, hogy természetesen minden eset egyedi.

Sokan éppen a lakásvásárláshoz felvett lakáshitel mellé kiegészítőként vesznek igénybe személyi kölcsönt, és ebből fedezik az illetéket, vagy éppen a szükséges felújítási munkákat. A tavaszi nagytakarítás jegyében a pénzügyek körül sem árt szétnézni, hogy a korábbi hitelek közül melyiket lehet kedvezőbbre cserélni. Márpedig a hitelkiváltásnál a kamat lefaragásával nyerünk, ráadásul, ha szükséges, a kiváltott tartozáson túl egy plusz összeg is felvehető, ami szabadon elkölthető.

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi személyi kölcsönt és pontosan milyen feltételekkel vehetsz fel a lakásfelújításra, a Bankmonitor kalkulátorával 1 perc alatt kiderítheted! Nemcsak, hogy a tényleges ajánlatokat ismered meg, hanem a teljes ügyintézésben is segítünk!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
Számodra elérhető hitelek:
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Mik a legjobb ajánlatok, ha hitelt keresel?

Kalkulátorunk szerint a legjobb kondíciókat jelenleg a Sberbank biztosítja, ahol 150 ezer forintos jövedelem mellett 2 millió forintot 5 évre 10,98%-os THM-mel lehet felvenni. Az MKB Bank és a CIB Bank ajánlatai is vonzónak bizonyulnak, 11,49 illetve 11,73%-os THM-mel. A kedvező kamatokért cserébe azonban a bankok elvárják, hogy náluk nyiss számlát, illetve oda is érkezzen a jövedelmed.

Magasabb jövedelemmel kedvezőbb ajánlatok is elérhetővé válnak, a bankok 250 ezer forintos jóváírástól már jelentős kedvezményeket adnak az ügyfeleknek. A Sberbank esetében a kamatkedvezménnyel már 7,73%-ra faragható a THM, a Raiffeisen Banknál pedig 9%-os THM-mel tudsz hitelt felvenni, ha a jövedelmed a 250 ezer forintot eléri.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Kapcsolódó tartalmak

Mit tehet az, akinek nem ad Babaváró hitelt a bank?

2019. 09. 19.

Sokakat ért hidegzuhanyként az elmúlt hónapokban, hogy várakozásaik ellenére mégsem jogosultak az állami „ingyen hitelre”, a Babaváró támogatásra. Közülük mind többen választják alternatívaként a személyi kölcsönöket, amelyeknél nincs szükség ingatlanfedezetre,...

kalkuláció

Drágábbak lettek a személyi kölcsönök? Nem feltétlenül!

2019. 06. 06.

Az MNB statisztikái szerint áprilisban átlagosan drágábban lehetett személyi kölcsönhöz jutni, mint egy hónappal korábban. Mi nem tapasztaltuk a kamatok emelkedését, ezért utána jártunk, történt-e valami a személyi kölcsönök piacán....

Blogajánló

 • alapblog

  Koronavírus és Netflix

  Az alábbi ábrán az olaj (hétfői) ára látható, ami a kínai koronavírus hírekre gyorsuló ütemben esett. A tőzsde úgy működik, hogy megpróbálja előre beárazni események... The post Koronavírus és Netflix appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.