Betöltés

Egyetlen jó döntéssel 300 ezer forintot spórolunk a személyi kölcsönön!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-06-02

Óriási a kereslet a személyi kölcsönökre, a legújabb adatok szerint bő 50 százalékkal nőtt a piac egy év alatt. Érdemes körbenézni az ajánlatok között, mert magasabb jövedelemmel már 8 százalékos, míg alacsonyabbal 10,5 százalékos THM is elérhetők a hitelek. Azért is ajánlatos több lehetőséget is bekérni, mert alkalmasint 300 ezer forintot is nyerhetünk egy 1,5 milliós hitelnél.

Elképesztő mértékben nő a hitelek iránti kereslet

A lakosság egyre nagyobb mértékben vesz fel hiteleket, a jegybank friss statisztikái szerint 2017 első negyedévében éves alapon 50 százalékkal nőtt a kihelyezett hitelek értéke. A legtöbbször a lakáshitelekről esik szó, miközben elfeledkezünk a személyi kölcsönökről is, melyekre szintén óriási a kereslet. Jól látszik ez a hitelstatisztikákban is, míg a lakáshitelek 44 százalékkal bővültek éves alapon, addig a személyi kölcsönök 54 százalékkal.

A bankoktól származó információk szerint a személyi kölcsönök nagy felfutásában szerepe van annak is nem kis százalékban, hogy az emberek a felújítást ilyen formában próbálják kigazdálkodni. Teljesen logikus lépés ez, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy ilyen magas lakásárak mellett új lakásba költözzön. Ráadásul azt is tudjuk, hogy mennyire rossz a lakások állapota, a tavaszi-nyári időszak pedig kedvez a lakásfelújításnak.

A személyi kölcsön legnagyobb előnye a jelzáloghitellel szemben, hogy nem kell mögé ingatlanfedezetet tenni, valamint a felhasználásában sem korlátoznak be bennünket. Természetesen ennek ára van, mégpedig az, hogy a kamatozása a személyi kölcsönnek magasabb. De, ebben is nagy változás állt be az utóbbi időszakban.

A kamatok meredeken estek itt is, már rég nem arról beszélünk, hogy csak kétszámjegyű kamat mellett állnak velünk szóba a bankok. A jegybank statisztikái szerint az átlagos THM továbbra is 15 százalékon áll. Azonban a következőkben bemutatjuk, hogy a legjobb ajánlatok ennek körülbelül a feléért megkaphatók.

Ha 300 ezer forint számít, akkor jól nézzünk körbe

Visszatekintve az év elejére, azt láthattuk, hogy egy magasabb jövedelem igazolása esetén sem tudtunk 8,3 százalék alá szorítani a THM-et. A hitelkamat igaz, már 8 százalék alá esett be hajszálnyival, de az egyéb költségek már a lélektaninak számító határ fölé nyomták a kiadásokat.

A Bankmonitor összesítése szerint az utóbbi hónapokban pozitív változás állt be, a lista elején több cserére is sor került. Jelenleg egy 1,5 millió forintos hitelösszeg, a közel 300 ezer forintos fizetés igazolása mellett 8 százalékos THM-mel is felvehető. A kezdő törlesztőrészlet 46 348 forint, míg a teljes visszafizetés majdnem eléri az 1,7 millió forintot a 3 éves futamidőnél.

Közel sem mindegy, hogy melyik bankot választjuk, mert a legmagasabb kamat a 20 százalékot is eléri. A törlesztőrészlet emiatt bő 10 százalékkal magasabb, a teljes visszafizetés pedig közel 2 millió forint. Egy kalkulátorral összehasonlítva az ajánlatokat, az említett ábra alapján is 300 ezer forintot spórolhatunk.

Akkor sem kell feltétlenül kompromisszumot kötnünk, ha kisebb jövedelemmel rendelkezünk. A példa kedvéért, ha 130 ezer forintunk van, akkor a legjobb három ajánlat THM-je 10,5-12,7 százalék közé esik. Itt szintén nagy jelentősége van az összehasonlításnak, mert a legdrágább hitelt 25 százalékos THM-mel hirdetik.

Összefoglalásul, ha szabadon felhasználható hitelre van szükségünk és ennek mértéke nem nagyobb 1-2 millió forintnál, akkor minden további nélkül fordulhatunk a személyi kölcsönökhöz. Felhívnánk azonban a figyelmet, hogy ahogy a lakáshiteleknél, itt sem szabad csak egy bank ajánlata alapján dönteni. Keressünk fel egy összehasonlító kalkulátort, és nézzük meg, hogy a saját igényeinknek melyik a legmegfelelőbb.

Nézze meg a kalkulátorral, hogy melyik a legolcsóbb személyi kölcsön!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: mire figyeljünk a számlanyitásnál?

2018. 09. 20.

A lakástakarék egy jó lehetőség, ha lakáscélra szeretnénk pénzt gyűjteni. Azonban akkor, ha szeretnénk vele a lehető legmagasabb betéti hozamot (EBKM) elérni, már a rövidebb futamidő és a nyitási akciók,...

A hitelkártya előnyei és hátrányai

2018. 09. 06.

Szeretnéd a bank pénzét ingyen használni? Örülnél, ha a kártyás vásárlásaid után pénzt kapnál vissza az elköltött pénzedből? Elégedett lennél, ha végre Te is kapnál pénzt a bankodtól? Be tudod...

Blogajánló

 • alapblog

  Pénz beszél

  A Sargentini-jelentés lényege Magyarország számára nem a 7-es cikkely szerinti eljárás elindítása, hanem a pénzcsapok potenciális elzárása. A 7-es cikkelyhez kapcsolódó eljárás valószínűleg egyébként is...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.