Betöltés
loading

Hogyan tud céged hitelhez jutni, ha a bankok nem nyitottak a finanszírozásra?

Van az a helyzet, amikor egy társaság banki szempontból hitelfelvételre nem alkalmas, holott tulajdonosai nagy biztonsággal látják, hogy a tervezett hitel busásan megtérülne számukra. Jó hírünk van: A bankok mellett ma már léteznek olyan más finanszírozó intézmények, ahol a kockázat kezelési szempontok egészen más alapokon nyugszanak. Sőt! Ezeknél a pénzintézeteknél egy jó ingaltanfedezet birtokában akár 1-2 héten belül is hitelhez juthatunk.

Helyzetek, amikor a bankoktól sajnos nem fog hitelt kapni céged

A 2008-as válság óta a bankoknál gyakorlatilag megszűnt a kizárólagosan ingaltan alapú finanszírozás. A hitelezhetőség meghatározója a cég cashflowja, kihagyhatatlan szempont az árbevétel szint és a profit nagyság. Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosítékra – pl. ingatlan fedezet – nem tartanak igényt. A fedezet is egy szükséges, de önmagában nem elegendő feltétele annak, hogy hitelhez jussunk.

Melyek a leggyakoribb esetek, amikor cégünk nem tud banki hitelhez jutni?

 • Nincs meg az egy teljes lezárt üzleti év (január 1. – december 31.) A 22-es csapdája. Ahhoz, hogy elinduljunk forrás kellene, de forrást csak már felmutatott gazdálkodási eredmény alapján nyújtanak a bankok…
 • Már van üzleti évünk, ami alapján hitelezhető lenne társaságunk, egyéb üzleti múltunk is rendben van, viszont a bankok által adható hitelnagyság  nem elegendő számunkra, vagy azért, mert már rendelkezünk más hitellel, vagy egyszerűen az árbevételünk szintje nem engedi meg azt.
 • Klasszikus eset, amikor bevételünknek csak egy része látható a bankok számára, hiába tudjuk, hogy a kimutatható eredménynél biztosan nagyobb a tényleges árbevételünk és eredményünk, a bankok ezt mégsem tudják figyelembe venni, ennek következében nem, vagy csak alacsonyabb hitelfelvételre vagyunk a bankoknál alkalmasak, mint amire szükségünk lenne.
 • Tulajdonosként valamelyik korábbi cégünknél probléma csúszott be, például felszámolás formájában. Ez sajnos a 2008-as válságot követően sok vállalkozással megtörtént, ami ellen minden jószándék ellenére sem tudtak a tulajdonosok mit tenni…
 • Gyorsabban van szükségünk a plusz forrásra, mint ahogy azt a banki jóváhagyási folyamatok –  beruházási hitel esetén 2-3 hónappal számolnunk kell – lehetővé teszik

Nézd meg, hogy a te céged hitelképes-e banki alapon, s ellenőrizd kalkulátorunk segítségével, hogy mekkora hitelt tudtok felvenni:

Mennyi hitelt kaphat céged?
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
BM logo white
Utolsó lezárt üzleti év eredménye pozitív?
Saját tőkéje pozitív a társaságnak?
Amennyiben negatív tudod-e rendelezni még a hiteligénylés előtt?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Van céged kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki vezetéstől eltiltott?
Volt 50%-nál nagyobb részben tulajdonos váltás az elmúlt fél évben?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
result-ko
Nincs jó hírünk
Sikeres kalkuláció!
A céged által maximálisan
50 millió
hitel vehető fel, a következő célra:
igénybevehető hitel
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Az alternatív forrás – finanszírozás ingaltan alapon

A bankok mellett léteznek olyan – a pénzügyi hatóságok által szintén szigorúan ellenőrzött – pénzintézetek, ahol hitelhez juthat társaságunk. Ezeket az intézeteket működésükben az különbözteti meg a bankoktól, hogy míg a bankok hitelt helyezhetnek ki és betétet is gyűjthetnek, számlát vezethetnek, addig ezek a pénzintézetek csak hitelezést folytathatnak.

Van azonban a hitelezési elvekben is alapvető különbség a bankok és a pénzintézetek között. Itt ingaltan alapon is működhet a finanszírozás:

 • Nem feltétel az egy éves lezárt üzleti múlt, elegendő ha van egy üzleti múlttal rendelkező kezes cég, aki be tud állni a hitel mögé
 • Fő szempont nem a múltbéli működés, hanem a későbbi nyereségesség alátámaszthatósága,
 • Nincsen árbevétel szinthez kötött hitelkorlát
 • Egyéb érdekességek: a cég tulajdonosától való ingatlan vásárlás sem kizárt
 • Eltérően a banki hitelezési szempontoktól itt a külföldi tulajdonos és a fél éven belüli tulajdonosváltás sem jelent akadályt
 • Fontos viszont a kifogástalan ingaltan fedezet, a kívánt hitelnagyság legalább 1,5-szeres piaci értékén.

Milyen ingatlanok jöhetnek szóba fedezetként?

Hangsúlyos szempont az ingaltan piaci likviditása. Preferáltak tehát azok a lokációk, ahol az ingaltan forgalom nagy. Nagyobb városok, kiemelten Budapest és a Balaton környéke.

A magán- és a céges tulajdonban lévő ingaltanok egyaránt szóba jöhetnek. Eltérő, hogy melyik pénzintézet melyiket preferálja. ugyanez igaz a lakóingatlan vs. kereskedelmi, ipari ingaltan kérdésre is. Meg kell találni azt a pénzintézetet, mely a rendelkezésünkre álló ingatlant preferálja tehát.

Mindez mennyibe kerül?

Igen, sajnos a költsége magasabb, mint a most igen népszerű max. 2,5%-on fixált kamatozású Növekedési Hitelé.  Jó hír viszont, hogy némi áralku ezeknél a hiteleknél is belefér, illetve azt az elvitathatatlan előnyt sem szabad elfelejtenünk, hogy a hitel akár 1-2 héten belül is elérhető.

Ha szeretnél további részleteket is megtudni a lehetőségről, keress minket bátran, örömmel segítünk, hogy megtaláld a számodra megfelelő megoldást, a lehető legjobb feltételek mellett:

Kérj segítséget szakértőnktől!
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló