Kedvezményes bankszámlák – mi lesz az akció lejártát követően?

Kedvezményes bankszámlák – mi lesz az akció lejártát követően?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-13
 

Számos banknál találhatunk kedvező számlákat, amelyekkel több szolgáltatás rendkívül olcsó, vagy ingyenes. Sőt, több esetben teljesen ingyen bankolhatunk. Jogos a kérdés: mi tévők legyünk az akciós időszak után?

Remek lehetőség megcsípni egy kedvező bankszámlát, ugyanakkor a kedvezmények előbb-utóbb, így vagy úgy lejárnak. Mekkora terhet jelenthet a megnövekedett költség? Érdemes-e új csomagra váltani? Milyen kedvező csomagok közül választhatunk jelenleg?

4 tényező, amit figyelembe kell venned

A kereskedelmi bankok komoly versenyt vívnak az ügyfelek kegyeiért, ezért napjainkban is számos bankszámla biztosít bizonyos kedvezményeket. A legtöbb ilyen számlacsomagnál az éves számlavezetés ingyenes, esetleg díjmentes kártyahasználatot tesz lehetővé.

Sőt, a teljesen díjmentes konstrukciókkal éves szinten komoly összegek spórolhatók meg. Ugyanakkor a kedvezmények a legtöbb esetben nem örökre szólnak, sok esetben meg van határozva egy konkrét időszak, ameddig él a kedvezmény, vagy visszavonásig él, esetleg adott dátumig biztosított.

Így, ha most váltanál, esetleg már rendelkezel hasonló díjcsomaggal, mindenképpen érdemes alaposan megismerkedned a kedvezményes bankszámlához tartozó hirdetménnyel.

Fontos, hogy pontosan átlásd:

1. Milyen szolgáltatásokra vonatkoznak kedvezmények?

2. Mik a promóció feltételei?

3. Meddig tart az akciós időszak?

4. Milyen költségei lesznek a díjcsomagnak az árengedmény megszűnése után?

Mi a teendő a kedvezményes időszak után?

Ha az akciók hamarosan lejárnak, akkor érdemes felülvizsgálni a megnövekedett költségeket és összevetni a piacon aktuálisan elérhető új bankszámlák költségével. 

Könnyen elképzelhető, hogy az emelt díjakkal a meglévő konstrukciónál sokkal kedvezőbb ajánlatokkal is találkozhatsz. Egy új bankszámlanyitás ráadásul már nem kell, hogy fejfájást okozzon, erre találták ki az egyszerűsített bankváltás lehetőségét.

A Bankmonitoron keresztül jelenleg a CIB ECO bankszámlával járhatsz a legjobban, amely garantáltan ingyenes, 2 éven keresztül. 

Kalkulálj
A Bankmonitor bankszámla kalkulátorával lehetőséged van megtekinteni az egyes akciós termékek feltételeit, a kedvezményes időszak utáni költségeket is beleértve. Mindemellett személyre szabottan, bankolási szokásaid alapján hasonlíthatod össze a legkedvezőbb bankszámlákat.

Hirdetés
Hirdetés