Betöltés

Kezeket fel! Ki szeretné 1 millióval megtoldani a megtakarítását?

szerző: Bankmonitor.hu
2017-08-06

Időnként belefuthatunk komolyabb számlanyitási akciókba is az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, most például az Aegon az, amely adományként a szerencsés nyertesnek 1 millió forintot utal az egyéni számlájára. Aki éppen a nyitáson gondolkozik, annak megérheti a lépés, már csak azért is, mert a nyereményen felül még 150 ezer forint adóvisszatérítésre is jogosultak lehetünk. Lássuk, mit is kell az ingyen pénzért tennünk.

Nem férhet hozzá a kétség, hogy nagyon fontos lenne a nyugdíjra takarékoskodni, az önkéntes nyugdíjpénztárakban azonban egyelőre fejenként nem túl nagy összegek gyűltek össze. A hozamokkal nem volt gond, inkább a befizetések azok, melyek elmaradnak attól a szinttől, ami nagyobb nyugdíj-kiegészítésre elegendő lenne.

Ha megnézzük, akkor a pénztárak szövetségének adatai szerint az átlagos vagyon egy számlán 1,1 millió forint volt az első negyedévben. Persze nagy a differencia, mert van olyan pénztár, ahol az átlag a 650 ezer forintot sem éri el, de találunk olyat is, ahol a 4 millió forintot is meghaladja az egyenleg.

Sok pénztár úgy szokta rávenni a tagokat a befizetésre vagy esetleg a belépésre, hogy különböző akciókat hirdet meg. Általában kisebb nyereményeket szoktak kisorsolni, most viszont az Aegon pénztára egy komoly nyereményjátékot hirdetett meg.

Röviden, az a frissen belépő tag, aki teljesíti a feltételeket és kihúzzák a nevét, az a számlájára 1 millió forintot kap. Ha jobban megnézzük, akkor ez azt jelenti, hogy nagyjából a jelenlegi átlagos számlaegyenleg azonnal a duplájára emelkedne. Persze, mivel friss belépőről van szó, alkalmasint sokkal nagyobb lesz a számla megemelkedése.

A feltételek a következők:

 • mindenki játszik a nyereményért, aki 2017. március 13. és szeptember 30. között beküldi a belépési nyilatkozatát, és az legfeljebb október 31-ig az befogadásra is kerül
 • az akciós időtartama alatt a havi rendszeres befizetés minimum az egységes tagdíjat eléri, vagyis a havi 5000 forintot
 • aki havi 5000 forinton felül fizet be, az 20 000 forintonként kap 1 sorsjegyet (logikusan több sorsjegy nagyobb nyerési valószínűséget jelent)
 • szükséges még érvényes e-mail cím és teljes körű adatkezelési hozzájárulás megadása a belépési nyilatkozaton
 • a sorsolásra december 14-én 10 órakor kerül sor közjegyző jelenlétében, a nyertest 5 munkanapon belül telefonon értesítik (ha nem érhető el, akkor a három tartalék nyertes közül időrendben választanak)
 • a nyertes 1 millió forintot kap adományként a számlájára, ezen felül még akkora összeget, amiből az adomány után adókötelezettséget (SZJA + EHO) meg tudja fizetni az adóhatóság felé
 • ebből következik, hogy adóvisszatérítésre is jogosult lesz a nyertes, a befizetésre vonatkozó felső (750 ezer forintos) korlát elérése miatt ennek értéke bármi legyen is, 150 ezer forint lesz

Aki számlanyitáson gondolkozik, annak tehát most nagyon megérheti, ha még a következő hónapokban ezt megteszi. A Bankmonitoron keresztül kezdeményezett számlanyitásra is vonatkozik ez az akció, márpedig a számlanyitást mi jelentősen meg tudjuk könnyíteni. Ha szeretne nyerni, akkor keressen meg bennünket és segítségére leszünk a minél gyorsabb ügyintézésben.

Nézze meg nyugdíj kalkulátorunkkal, hogy mire számíthat nyugdíjas korában!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
Rendelkezel vésztartalékkal?
Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?
Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész
A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjad?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Segítünk megtalálni a számodra legjobb NYUGDÍJMEGOLDÁST

 • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ
 • Megtudhatod mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Bankszámlát szeretnél? Húszezressel csábít most a bank!

2018. 02. 07.

Egyedülálló akcióval állt elő az egyik bank, aminek keretében 20 000 forinttal ajándékozza meg az új bankszámlát nyitó ügyfeleit. Többféle számlacsomaghoz is jár a kedvezmény, úgyhogy megnéztük, melyikkel éri meg leginkább...

Egy heted van még, hogy lecsapj a Fundamenta akciójára!

2017. 11. 09.

Nem fordul elő túl gyakran, hogy egy lakástakarékhoz olyan kedvezmény társuljon, amiért nem kell igénybe venni más terméket. A Fundamenta kamatbónusz akciója ilyen, viszont november 16-áig érvényes csak. Ha nem...

Blogajánló

 • alapblog

  Olasz bánat

  Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.