Kezeket fel! Ki szeretné 1 millióval megtoldani a megtakarítását?

 • 2017.08.06.
 • szerző: bankmonitor.hu

Időnként belefuthatunk komolyabb számlanyitási akciókba is az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, most például az Aegon az, amely adományként a szerencsés nyertesnek 1 millió forintot utal az egyéni számlájára. Aki éppen a nyitáson gondolkozik, annak megérheti a lépés, már csak azért is, mert a nyereményen felül még 150 ezer forint adóvisszatérítésre is jogosultak lehetünk. Lássuk, mit is kell az ingyen pénzért tennünk.

Nem férhet hozzá a kétség, hogy nagyon fontos lenne a nyugdíjra takarékoskodni, az önkéntes nyugdíjpénztárakban azonban egyelőre fejenként nem túl nagy összegek gyűltek össze. A hozamokkal nem volt gond, inkább a befizetések azok, melyek elmaradnak attól a szinttől, ami nagyobb nyugdíj-kiegészítésre elegendő lenne.

Ha megnézzük, akkor a pénztárak szövetségének adatai szerint az átlagos vagyon egy számlán 1,1 millió forint volt az első negyedévben. Persze nagy a differencia, mert van olyan pénztár, ahol az átlag a 650 ezer forintot sem éri el, de találunk olyat is, ahol a 4 millió forintot is meghaladja az egyenleg.

Sok pénztár úgy szokta rávenni a tagokat a befizetésre vagy esetleg a belépésre, hogy különböző akciókat hirdet meg. Általában kisebb nyereményeket szoktak kisorsolni, most viszont az Aegon pénztára egy komoly nyereményjátékot hirdetett meg.

Röviden, az a frissen belépő tag, aki teljesíti a feltételeket és kihúzzák a nevét, az a számlájára 1 millió forintot kap. Ha jobban megnézzük, akkor ez azt jelenti, hogy nagyjából a jelenlegi átlagos számlaegyenleg azonnal a duplájára emelkedne. Persze, mivel friss belépőről van szó, alkalmasint sokkal nagyobb lesz a számla megemelkedése.

A feltételek a következők:

 • mindenki játszik a nyereményért, aki 2017. március 13. és szeptember 30. között beküldi a belépési nyilatkozatát, és az legfeljebb október 31-ig az befogadásra is kerül
 • az akciós időtartama alatt a havi rendszeres befizetés minimum az egységes tagdíjat eléri, vagyis a havi 5000 forintot
 • aki havi 5000 forinton felül fizet be, az 20 000 forintonként kap 1 sorsjegyet (logikusan több sorsjegy nagyobb nyerési valószínűséget jelent)
 • szükséges még érvényes e-mail cím és teljes körű adatkezelési hozzájárulás megadása a belépési nyilatkozaton
 • a sorsolásra december 14-én 10 órakor kerül sor közjegyző jelenlétében, a nyertest 5 munkanapon belül telefonon értesítik (ha nem érhető el, akkor a három tartalék nyertes közül időrendben választanak)
 • a nyertes 1 millió forintot kap adományként a számlájára, ezen felül még akkora összeget, amiből az adomány után adókötelezettséget (SZJA + EHO) meg tudja fizetni az adóhatóság felé
 • ebből következik, hogy adóvisszatérítésre is jogosult lesz a nyertes, a befizetésre vonatkozó felső (750 ezer forintos) korlát elérése miatt ennek értéke bármi legyen is, 150 ezer forint lesz

Aki számlanyitáson gondolkozik, annak tehát most nagyon megérheti, ha még a következő hónapokban ezt megteszi. A Bankmonitoron keresztül kezdeményezett számlanyitásra is vonatkozik ez az akció, márpedig a számlanyitást mi jelentősen meg tudjuk könnyíteni. Ha szeretne nyerni, akkor keressen meg bennünket és segítségére leszünk a minél gyorsabb ügyintézésben.

Nézze meg nyugdíj kalkulátorunkkal, hogy mire számíthat nyugdíjas korában!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Melyik évben születtél?


Havi fizetéshez képest mekkora vésztartalékkal rendelkezel?


Van SZJA befizetési kötelezettséged?

Mennyit tudsz félretenni havonta?

Ft

Képes leszel évig megtakarítani?


Elfogadod, hogy évig nem nyúlsz a nyugdíj-megtakarításodhoz?

Mekkora hozamot vársz el éves szinten a nyugdíj-megtakarításodtól minimum?

Várható megtakarítás ebből állami támogatás

Válaszaid alapján érdemes nyugdíj-megtakarításban gondolkoznod! Beszéld át szakértő kollégánkkal a megvalósítási lehetőségeket: költségek és várható hozamok valós összehasonlítása személyesen Neked!

Várható megtakarítás ebből állami támogatás

Válaszaid alapján a nyugdíj-megtakarításban még bizonytalan vagy! De semmi gond! Szakértő kollégánk személyesen segít Neked, hogy felelősen – az összes fontos ismeret birtokában - tudj dönteni a nyugdíjkérdésben!

Várható megtakarítás ebből állami támogatás

Válaszaid alapján a nyugdíj-megtakarításban még bizonytalan vagy! De semmi gond! Szakértő kollégánk személyesen segít Neked, hogy felelősen – az összes fontos ismeret birtokában - tudj dönteni a nyugdíjkérdésben!

Havi -ból
-od lehet.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.