Betöltés

Kezeket fel! Ki szeretné 1 millióval megtoldani a megtakarítását?

szerző: Bankmonitor.hu
2017-08-06

Időnként belefuthatunk komolyabb számlanyitási akciókba is az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, most például az Aegon az, amely adományként a szerencsés nyertesnek 1 millió forintot utal az egyéni számlájára. Aki éppen a nyitáson gondolkozik, annak megérheti a lépés, már csak azért is, mert a nyereményen felül még 150 ezer forint adóvisszatérítésre is jogosultak lehetünk. Lássuk, mit is kell az ingyen pénzért tennünk.

Nem férhet hozzá a kétség, hogy nagyon fontos lenne a nyugdíjra takarékoskodni, az önkéntes nyugdíjpénztárakban azonban egyelőre fejenként nem túl nagy összegek gyűltek össze. A hozamokkal nem volt gond, inkább a befizetések azok, melyek elmaradnak attól a szinttől, ami nagyobb nyugdíj-kiegészítésre elegendő lenne.

Ha megnézzük, akkor a pénztárak szövetségének adatai szerint az átlagos vagyon egy számlán 1,1 millió forint volt az első negyedévben. Persze nagy a differencia, mert van olyan pénztár, ahol az átlag a 650 ezer forintot sem éri el, de találunk olyat is, ahol a 4 millió forintot is meghaladja az egyenleg.

Sok pénztár úgy szokta rávenni a tagokat a befizetésre vagy esetleg a belépésre, hogy különböző akciókat hirdet meg. Általában kisebb nyereményeket szoktak kisorsolni, most viszont az Aegon pénztára egy komoly nyereményjátékot hirdetett meg.

Röviden, az a frissen belépő tag, aki teljesíti a feltételeket és kihúzzák a nevét, az a számlájára 1 millió forintot kap. Ha jobban megnézzük, akkor ez azt jelenti, hogy nagyjából a jelenlegi átlagos számlaegyenleg azonnal a duplájára emelkedne. Persze, mivel friss belépőről van szó, alkalmasint sokkal nagyobb lesz a számla megemelkedése.

A feltételek a következők:

 • mindenki játszik a nyereményért, aki 2017. március 13. és szeptember 30. között beküldi a belépési nyilatkozatát, és az legfeljebb október 31-ig az befogadásra is kerül
 • az akciós időtartama alatt a havi rendszeres befizetés minimum az egységes tagdíjat eléri, vagyis a havi 5000 forintot
 • aki havi 5000 forinton felül fizet be, az 20 000 forintonként kap 1 sorsjegyet (logikusan több sorsjegy nagyobb nyerési valószínűséget jelent)
 • szükséges még érvényes e-mail cím és teljes körű adatkezelési hozzájárulás megadása a belépési nyilatkozaton
 • a sorsolásra december 14-én 10 órakor kerül sor közjegyző jelenlétében, a nyertest 5 munkanapon belül telefonon értesítik (ha nem érhető el, akkor a három tartalék nyertes közül időrendben választanak)
 • a nyertes 1 millió forintot kap adományként a számlájára, ezen felül még akkora összeget, amiből az adomány után adókötelezettséget (SZJA + EHO) meg tudja fizetni az adóhatóság felé
 • ebből következik, hogy adóvisszatérítésre is jogosult lesz a nyertes, a befizetésre vonatkozó felső (750 ezer forintos) korlát elérése miatt ennek értéke bármi legyen is, 150 ezer forint lesz

Aki számlanyitáson gondolkozik, annak tehát most nagyon megérheti, ha még a következő hónapokban ezt megteszi. A Bankmonitoron keresztül kezdeményezett számlanyitásra is vonatkozik ez az akció, márpedig a számlanyitást mi jelentősen meg tudjuk könnyíteni. Ha szeretne nyerni, akkor keressen meg bennünket és segítségére leszünk a minél gyorsabb ügyintézésben.

Nézze meg nyugdíj kalkulátorunkkal, hogy mire számíthat nyugdíjas korában!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
Rendelkezel vésztartalékkal?
Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?
Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész
A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjad?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Tudj meg mindent az elérhető nyugdíjmegoldásokról!

 • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ
 • Megtudhatod mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Tedd, amiket mondunk, és lesz nyugdíjad

2018. 08. 24.

Sokan nem is gondolnak arra, hogy az állami nyugdíj évtizedek alatt egyre kevesebb lehet. Vannak megoldások, melyekkel az állam szeretné ösztönözni a nyugdíjcélra történő megtakarítást. Az ilyen lehetőségek kiaknázásával visszakaphatjuk...

Bankszámlát szeretnél? Húszezressel csábít most a bank!

2018. 02. 07.

Egyedülálló akcióval állt elő az egyik bank, aminek keretében 20 000 forinttal ajándékozza meg az új bankszámlát nyitó ügyfeleit. Többféle számlacsomaghoz is jár a kedvezmény, úgyhogy megnéztük, melyikkel éri meg leginkább...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.