Betöltés

Mi köze az amerikai kamatoknak a hiteledhez? Megmutattuk a héten!

szerző: Bankmonitor
2018-03-25

Számlamegszüntetés, a legfontosabb dolgok a lakáshitelről, és amerikai kamatemelés. Ezek azok a heti témáink, amelyekről úgy tartjuk, hogy semmiképpen sem érdemes lemaradnod, így egy kis ízelítőt adunk most belőlük. Heti összefoglalónk következik.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Utánajárunk a számlamegszüntetés részleteinek

Eljön az az időpont, hogy valamiért meg kell válnunk a bankszámlánktól, és jobb már előre felkészülni erre a helyzetre. Mindenképp érdemes tudni, hogy a számlazárás akár levélben, meghatalmazott útján is elintézhető. Ettől függetlenül, hogy a költségek levonása után 0-val lehessen zárni a számlát, még a banki ügyintézőt is megizzaszthatja. Annak az információnak pedig ne higgyünk, hogy a számlánk csak ott zárható le, ahol nyitottuk azt.

Ne menj a bankba, mielőtt ezeket nem tudod a lakáshitelről

A lakáshitel felvételét alapos mérlegelésnek kell megelőznie, és ebbe bizony beletartozik az is, hogy tájékozódunk a hitelek jellemzőiről. Cikkünkben összeszedtük, hogy egyáltalán mik a jelzáloghitelek jellemzői, mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk, vagy éppen melyek azok a fontos kockázati tényezők, amire mindenképp gondolnunk kell.

Amerikában kamatot emeltek, hatással van ez a hitelünkre?

Az amerikai jegybank kamatot emelt a héten, ugyanakkor hazánkban egyelőre nem kell tartani egy hasonló lépéstől az MNB részéről. Nálunk sokkal inkább az európai történések a mérvadóak, márpedig itt a következő években nem várhatunk nagy változást. A hazai jegybanki kommunikáció is azt erősíti meg, hogy a jegybank 2020-ig a mostani 0,9%-os szinten marad, viszont a BUBOR már 2 év alatt elrugaszkodhat a mostani 0% körüli értékéről. Lakáshitelesként a következő 2-3 évben még biztos nem kell tartanunk a kamatemelkedéstől, ugyanakkor hosszabb távon már okkal várhatunk nagyobb elmozdulásokat. Ezért is érdemes a hosszú kamatperiódusú hitelben gondolkodni.

Pótold be, ha lemaradtál volna a következő írásainkról:

Így hozhatod össze a legtöbbet a nyugdíjra

Trükkös a Budapest Bank hitele, de 2 milliót is hozhat a konyhára

Kelendő volt a személyi kölcsön, ezek most a legjobb ajánlatok

Tisztázzuk, hogy miben tér el a THM a hitelkamattól

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Kiszámoltuk a 10 milliós “ingyen” hitel törlesztőit

2019. 02. 15.

Írtunk már a fiatal házasok gyermekvállalását támogató 10 millió Ft-os állami támogatású (kamatmentes) hitelről. A szabadfelhasználású kölcsön célja az, hogy több gyermek szülessen, a feltételrendszert is ennek megfelelően alakították ki....

Újabb emelkedés előtt a használt lakások ára?

2019. 02. 12.

Tegnap egyértelművé vált, hogy új kedvezményes hitelek lesznek elérhetők használt lakás vásárlásra (is). Ezt követően a piaci árak várható elmozdulását illetően nagyon gyorsan nagyon sok vélemény látott napvilágot. Az alábbiakban...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.