Betöltés

Mi köze az amerikai kamatoknak a hiteledhez? Megmutattuk a héten!

szerző: Bankmonitor
2018-03-25

Számlamegszüntetés, a legfontosabb dolgok a lakáshitelről, és amerikai kamatemelés. Ezek azok a heti témáink, amelyekről úgy tartjuk, hogy semmiképpen sem érdemes lemaradnod, így egy kis ízelítőt adunk most belőlük. Heti összefoglalónk következik.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Utánajárunk a számlamegszüntetés részleteinek

Eljön az az időpont, hogy valamiért meg kell válnunk a bankszámlánktól, és jobb már előre felkészülni erre a helyzetre. Mindenképp érdemes tudni, hogy a számlazárás akár levélben, meghatalmazott útján is elintézhető. Ettől függetlenül, hogy a költségek levonása után 0-val lehessen zárni a számlát, még a banki ügyintézőt is megizzaszthatja. Annak az információnak pedig ne higgyünk, hogy a számlánk csak ott zárható le, ahol nyitottuk azt.

Ne menj a bankba, mielőtt ezeket nem tudod a lakáshitelről

A lakáshitel felvételét alapos mérlegelésnek kell megelőznie, és ebbe bizony beletartozik az is, hogy tájékozódunk a hitelek jellemzőiről. Cikkünkben összeszedtük, hogy egyáltalán mik a jelzáloghitelek jellemzői, mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk, vagy éppen melyek azok a fontos kockázati tényezők, amire mindenképp gondolnunk kell.

Amerikában kamatot emeltek, hatással van ez a hitelünkre?

Az amerikai jegybank kamatot emelt a héten, ugyanakkor hazánkban egyelőre nem kell tartani egy hasonló lépéstől az MNB részéről. Nálunk sokkal inkább az európai történések a mérvadóak, márpedig itt a következő években nem várhatunk nagy változást. A hazai jegybanki kommunikáció is azt erősíti meg, hogy a jegybank 2020-ig a mostani 0,9%-os szinten marad, viszont a BUBOR már 2 év alatt elrugaszkodhat a mostani 0% körüli értékéről. Lakáshitelesként a következő 2-3 évben még biztos nem kell tartanunk a kamatemelkedéstől, ugyanakkor hosszabb távon már okkal várhatunk nagyobb elmozdulásokat. Ezért is érdemes a hosszú kamatperiódusú hitelben gondolkodni.

Pótold be, ha lemaradtál volna a következő írásainkról:

Így hozhatod össze a legtöbbet a nyugdíjra

Trükkös a Budapest Bank hitele, de 2 milliót is hozhat a konyhára

Kelendő volt a személyi kölcsön, ezek most a legjobb ajánlatok

Tisztázzuk, hogy miben tér el a THM a hitelkamattól

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
A lakáshitelek felénél emelkedhet a havi törlesztő!
2020. 02. 17.

2019 közepén a lakáshitelek fele olyan változó kamatozású konstrukció volt, amelyek havi törlesztőit a bankok éven belül módosíthatják. Az ilyen hitelek kamata egy referenciamutatóhoz, jellemzően a 3 havi BUBOR hitelkamatlábhoz...

Blogajánló
  • alapblog Járványügyi halálozások száma

    Járványügyi halálozások száma 1 millió főre 1960-2020 közt. Világos a korreláció, hogy a gazdagabb országok a nagyobb gazdasági erejükkel jobban tudják kezelni az efféle problémákat,... The post Járványügyi halálozások száma appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.