loading

Személyi kölcsön az OTP Banknál? Mutatjuk a havi törlesztőket

szerző: Csábráki Dávid

Megmutatjuk, mekkora havi törlesztőkre számíthatunk akkor, ha Magyarország legnagyobb bankjánál, az OTP-nél veszünk fel személyi kölcsönt.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsönöket a szabad felhasználás és a gyors ügyintézés teszi igazán vonzóvá, emellett ingatlanfedezet bemutatására és adóstárs bevonására sincsen szükség hozzá. Legyen szó lakásfelújításról, autóvásárlásról, esküvőről vagy egy hirtelen kiadásról, a személyi kölcsönök minden esetben gyors és egyszerű megoldást jelentek. A konstrukciónak köszönhetően akár pár napon belül 10 millió Ft-hoz juthatunk, amennyiben megfelelünk az igénybevételi feltételeknek és minden dokumentum rendelkezésünkre áll.

Mivel a hitel mögött nincs ingatlanfedezet, a bankok részéről elvárt a rendszeres, igazolt jövedelem. Ennek mértékét a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) szabály határozza meg. Eszerint nettó 500 ezer Ft jövedelem alatt a keresetünk maximum 50%-a, efelett pedig a jövedelmünk legfeljebb 60%-a fordítható törlesztésre. A tényleges banki gyakorlat ennél jóval szigorúbb is lehet, többnyire a jövedelem maximum 35-40%-a lehet havi a törlesztő.

Havi törlesztők 5 éves futamidejű személyi kölcsönöknél

Az OTP Bank kínálatában végig fix kamatozású hitelek érhetők el, így a futamidő alatt változatlan törlesztővel, kamatkockázat nélkül juthatunk hozzá akár 8 millió Ft szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélküli hitelhez.

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint egy 1 millió Ft összegű OTP Standard Személyi Kölcsönt jelenleg 23,13%-os THM-mel kaphatunk meg, ami 27 048 Ft-os havi törlesztőket jelent. (A THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató a hitel egy évre vetített teljes költsége százalékos formában, ami a kamaton felül a hitel kötelező, járulékos költségeit is tartalmazza.)

A hitelösszeg növekedésével egyre alacsonyabb THM szintekkel találkozunk. Például egy 2 millió Ft-os hitelhez most 2,4%-kal olcsóbban, vagyis 20,73%-os THM-mel, míg egy 3 millió Ft-os OTP Standard Személyi Kölcsönhöz további 2,35%-kal alacsonyabb, azaz 18,38%-os THM szint mellett juthatunk hozzá. Ezen összegeknél 51 870 Ft illetve 74 542 Ft a havi törlesztő. Abban az esetben, ha 5 millió Ft-ra lenne szükségünk, akkor már csak 16,06%-os THM-re számíthatunk, ami 118 923 Ft havi fizetnivalót jelent.

Míg az előbbi összegek esetében elegendő a nettó átlagbér, vagyis hozzávetőlegesen nettó 250 ezer Ft jövedelem felmutatása, addig a JTM szabály miatt egy 7 millió Ft összegű OTP Standard Személyi Kölcsön esetében már legalább nettó 305 ezer Ft, míg a maximális 8 millió Ft igénylése esetén legalább nettó 333 ezer Ft keresettel kell rendelkeznünk. Amennyiben ez teljesül, akkor 11,56%-os, illetve 9,37%-os THM mellett juthatunk ezen összegekhez, amihez havi 152 162 Ft, valamint 166 028 Ft törlesztőrészlet párosul.

Azonos hitelösszeg, jelentős eltérések

A 13 bank ajánlatait összefoglaló Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint jelentős különbség van az azonos összegű és feltételű hitelek havi törlesztőrészleteiben és a teljes visszafizetendő összegben. A legolcsóbb és a legdrágább ajánlatok között több millió Ft eltérés is lehet teljes visszafizetésben. Nem mindegy ezért, hogy melyik bankhoz fordulunk hiteligénylési kérelmünkkel, ugyanis óriási árkülönbség lehet két személyi kölcsön között.

A felesleges kiadások elkerülése és a számodra legkedvezőbb hitelajánlat megtalálása érdekében használd a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát, mellyel könnyedén összehasonlíthatod a banki ajánlatokat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el lakáshitel
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

 

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Ft
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.