A hitelpiacon is minden drágább lett – kinek érdemes mégis lépni?

A hitelpiacon is minden drágább lett – kinek érdemes mégis lépni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-21
 

A Bankmonitor pénzügyi szakértői a héten is érdekes elemzéseket osztottak meg az olvasókkal. A rohamosan dráguló kamatkörnyezetben sokan halasztják el az elhalaszthatót, de mit tegyen az, aki nem várhat? Összegyűjtöttük a legfontosabb pénzügyi híreket, hogy jó döntést hozhass.

Kinek éri meg most lakáshitelt igényelni?

A lakáshitelek összehasonlíthatóságának szerepe a kamatok rohamos emelkedésével együtt nőtt. Ma már sokkal átgondoltabban döntünk, mint egy évvel ezelőtt. Ez pedig azt eredményezi, hogy akár jobb döntést is hozhatunk a jelenlegi környezetben, mint mikor a kedvező kamatozású lakáshitelekkel volt tele a banki kínálat. Ki az, akinek megéri most igényelni? Hogyan indulj el a hiteligényléssel? Segítünk!

Jó döntés most kivárni a megtakarítással, befektetéssel?

Gyengül a forint, emelkednek az árak, mindent összevetve válságos a gazdasági helyzet. Jogosan merül fel ebben a helyzetben, hogy mitévők legyünk, ha befektetnénk. Érdemes most indítani, vagy inkább várni vele? Van-e mód arra, hogy biztonságban legyen a félretett pénz? Milyen megtakarításokban gondolkodjunk ebben a bizonytalan környezetben? Szakértőnk válaszol.

Mennyiért adják most a bankok a magyarok egykori imádott hitelét?

A szabad felhasználású jelzáloghitel korábban a magyarok kedvenc hitele volt, ami nem meglepő, tekintve, hogy ötvözi a kedvező költségekkel rendelkező jelzáloghitelek és a szabadságáról is híres személyi kölcsönök előnyeit. Az utóbbi időben ez a típus is drágult, de a kamatok még mindig messze elmaradnak az infláció mértékétől. Mit kell tudnunk a népszerű hiteltípusról, milyen áron, milyen feltételekkel juthatunk hozzá a kiemelt előnyökhöz napjainkban?

Augusztusra jelentősen megugrott a személyi kölcsön kamata

A napjainkban is nagy népszerűségnek örvendő személyi kölcsönök is drágultak, augusztusra a Bankmonitor által vizsgált 9 bankból 8 megemelte a szabadon felhasználható, fedezetet nem igénylő hitele kamatát. Mekkora a drágulás mértéke? Hol lehet a vége a költségek emelkedésének?

Milliókat spórolhat céged, ha Széchenyi GO! folyószámlahiteled MAX-ra cseréled

Az új Széchenyi MAX program lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalkozások meglévő Széchenyi GO! hitelüket kiváltsák az új hiteltermékre amivel megduplázhatják azt az időszakot, amíg kockázatmentes likviditási tartalékot biztosíthatnak cégüknek. Őrültségnek hangzik? Szakértőnk utánaszámolt – tényleg megéri!

Hirdetés
Hirdetés