Biztosítási csomag a gyermekednek?

Biztosítási csomag a gyermekednek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-12-16
 

Életed nagy részét gyermekedről való gondoskodás tölti ki. Természetszerűleg idegenkedsz attól a témától, hogy esetleg baleset vagy komolyabb megbetegedés érheti. Erről hallani sem akarsz, nehogy bekövetkezzen. Ne dugd a homokba a fejedet, hanem gondolkozz reálisan! A megfelelő orvosi ellátás pénzbe kerül nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermekek számára is. Van olyan biztosítás a piacon, ahol a gyermeked lehet a biztosított.

Mi ennek a gyermekre szóló biztosítások lényege?

Több cikkben írtuk már, hogy egyik biztosítás sem a meggazdagodásról szól. A gyermekedre kötött biztosítás sem arra vonatkozik, hogy nyerészkedni akarnál az ő baján. Ha minden gondoskodásod, odafigyelésed ellenére mégis történik vele valami, akkor biztos, hogy minden pénzt meg fogsz mozgatni a gyógykezelése, ápolása esetleg rehabilitációja érdekében. Ebben az esetben egy egészség- és balesetbiztosítási konstrukció biztosítani tudja azt az anyagi forrást, amiből a legjobb ellátást tudod elérni a számára. Arra is gondolj, hogy ilyen esetben jövedelemkiesés is lehet, mivel az ápolás időszakában te vagy a párod nem fog tudni teljes erőbedobással dolgozni. Ezért is szükség van a biztosítási fedezetre.

Hirdetés

Hirdetés

Kiegészítő biztosításokkal is védheted

Ha életbiztosítást vásárolsz, amelyben te magad vagy a biztosított, találsz a piacon hozzá olyan kiegészítőt, amely a gyermeked balesete, súlyosabb betegsége esetén nyújt térítést.

Ezek a kiegészítők 0 és 17 éves életkor közötti gyermek részére köthetők és általában 25 éves életkor körül befejeződnek. Balesetbiztosítási (kórházi napi térítés, műtét, rokkantság, csonttörés, stb.) védelmet nyújtanak, amely kiegészülhet egészségbiztosítási kockázatokkal. Ilyen például a daganatos megbetegedésekre szóló fedezet.

Önálló biztosítás a gyermeked részére

A magyar piac egyik vezető biztosítótársasága megújította termékpalettáját, amelyben egy önállóan is megköthető gyermekek részére szóló komplex baleset- és egészségbiztosítási konstrukciót kínál. Hogyan épül fel ez a biztosítás?

A szerződő te vagy, a biztosított a gyermeked, aki legfeljebb 17 éves. A szerződést 25 éves koráig tarthatod fenn, de rövidebb tartamot is választhatsz, akár egy évre is megkötheted. Különböző biztosítási csomagokat alakítottak ki a számotokra, amelyekben a szolgáltatási szintek és a havi díjak is különbözőek.

Milyen szolgáltatásokat kaphatsz?

A csomagokban található biztosítási fedezetek baleseti rokkantság, kórházi napi térítés, műtéti térítés, csonttörés, égési sérülés és 20 féle kritikus betegség, amelyek minden csomagban egyre magasabb szintű védelmet nyújtanak.

A kritikus betegségek öt csoportba sorolhatók: rosszindulatú daganatok, szív és érrendszeri megbetegedések, főbb szerveket érintő, illetve egyéb súlyos megbetegedések, mint például a beszédképesség elvesztése.

A legolcsóbb csomagban a kritikus betegségek biztosítási összege 1,5 millió forint, míg a legmagasabb díjú csomagban ez a védelem 4,5 millió forint.

A csomagok mindegyikében ugyanazok az általános asszisztencia szolgáltatások érhetők el: 24 órás call center szolgáltatást, második orvosi szakvéleményt, szakorvosi vizit megszervezését, pszichológusi konzultációt, huzamosabb ideig tartó kórházi ápolást követő magántanári költségek finanszírozása.

Az asszisztencia többletszolgáltatások két szolgáltatást tartalmaznak: betegszállítást és képalkotó diagnosztikát 100.000 forint éves limitösszegekkel. Az előbbi csak a három felsőbb kategóriás csomagban érhető el, míg az utóbbi csak a legfelső két csomagban található.

Kedvező díjszintek

A díj nem függ a gyermeked életkorától vagy a biztosítási tartam hosszától.

A négy csomag ára a következő ábrán látható. A havi díjak nem túl magasak, ha figyelembe vesszük, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz egy-egy csomag. Napi szinten 100 és 300 forint közötti megterhelést jelent a számodra.

Gyermekekre szóló biztosítási csomagok havi díja és a csomagban található egyik legfontosabb szolgáltatás biztosítási összegei

A szolgáltatások közül kiemeltük a kritikus betegségekre szólót, amelyet az ábrán is bemutatunk. Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod, hogy hasonló biztosítási fedezet egy felnőtt számára milyen díjon érhető el.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Kedvezmények

Kedvezmények is vannak a termékben.

  • Ha több gyermek is biztosítva van egy szerződésben, akkor a második és az utána következők 10 százalék díjkedvezményt kapnak.
  • Ha nincs semmi baj és nem veszed igénybe a szolgáltatásokat, akkor háromévente 2 havi biztosítási díjat visszakapsz.
  • A szünidőben a baleseti rokkantságra, csonttörésre és égésre vonatkozó szolgáltatási összegek megduplázódnak.

Összefoglalás

Ez a termék az egyik legkomplexebb konstrukció a piacon, ami a gyermeked számára biztosítási védelmet jelenthet. Nem csak egy balesetbiztosítási csomagról van szó, hanem komoly egészségbiztosítási szolgáltatásokat is tartalmaz.

Az orvosi ellátás költségei, a magánklinikák árai komoly kiadásokat jelenthetnek neked, nemcsak akkor, ha a párodról vagy rólad van szó. Ha magas színvonalú és főleg gyors ellátást szeretnél kapni gyermeked számára, akkor is a zsebedbe kell nyúlnod. Egy jó biztosítási termék ebben segíteni tud, amikor baj van.

A Bankmonitor kalkulátorának segítségével regisztrálni is tudsz az oldalunkon. Tanácsadónk segít bemutatni a terméket részletesen, és így egyszerűen ki tudod választani azt a biztosítási csomagot, ami a leginkább megfelel neked.

 

Hirdetés
Hirdetés