Csökkent az alapkamat, nőtt az átlagos hitelösszeg. A hét hírei következnek

Csökkent az alapkamat, nőtt az átlagos hitelösszeg. A hét hírei következnek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-05-26
 

A héten az MNB az alapkamat csökkentéséről döntött. A lakáshitelek átlagos összege érdemben emelkedett az utóbbi időben, de mi lehet ennek az oka? Sokat hallhattunk már eddig is arról, hogy a 30-40 éveseknek nem lesz állami nyugdíja, a Bankmonitor szakértői ennek a kérdésnek is utánajártak. A hét legfontosabb hírei következnek.  

A jegybanki alapkamat az önkéntes THM plafon értéke alá csökken

Az MNB az alapkamat 50 bázispontos csökkenéséről döntött, az irányadó kamatszint ezzel 7,25%-ra csökkent. Ez az érték már a lakáshitelekre érvényes önkéntes THM plafon 7,30%-os szintje alatt van. Ettől függetlenül nem várható a lakáshitelek kamatcsökkenése. Olvasd el cikkünket és megtudod miért nem.

Így tudod lejárat előtt végtörleszteni a Babaváró hitelt

Nagyságrendileg 9 ezer család kerülhet idén nehéz helyzetbe azért, mert a Babaváró hitelüknél lejár az első 5 év és még nem született gyermekük. Felmerülhet a kérdés, hogy megoldható-e a problémájuk a támogatott hitel idő előtti végtörlesztésével? Legújabb cikkünkből kiderül a válasz.

Marad 8,37% a rövidebb bónusz állampapír kamata

A Bónusz állampapír egy negyedévente változó kamatozású befektetés, a kamat nagysága a 3 hónapos futamidejű Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamától függ. A 2027/N BMÁP befektetésnél május 26-án változik a kamat, ugyanakkor a piaci körülmények alakulása miatt az új kamat megegyezik a régivel. De mit is jelent mindez? Ha kíváncsi vagy a válaszra olvasd el cikkünket.

Nagyot ugrott a lakáshitelek átlagos összege! Mi lehet ennek az oka?

Az MNB Lakáspiaci jelentése alapján 2024. februárjában egy átlagos lakáshitel összege 17,9 millió forint volt. Ez 43 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. De miért nőtt ennyivel a lakáshitelek összege és mekkora szerepe ebben a folyamatban az új CSOK+ kölcsönnek? Olvasd el cikkünket és megtudod.

Nekünk már nem lesz nyugdíjunk? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Sokat hallhattunk arról, hogy a ma 30-40 éves korosztálynak nem lesz állami nyugdíja. De miért állítják ezt az elemzők és mennyi ebben az igazság? Mit tehet ez a korosztály azért, hogy elkerülje az időskori szegénységet? Legújabb cikkünkből megtudhatod a választ.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés