Csokorba szedtük a legjobb személyi kölcsönöket

Csokorba szedtük a legjobb személyi kölcsönöket
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-20 Frissítve: 2021-09-01
 

Tavaly rendkívül erőteljes volt a hitelkereslet, aminek köszönhetően a személyi kölcsönökből 45%-kal is többet vettek fel a 2016-oshoz képest. Az is jól látszik, hogy az emberek próbálják maximálisan kihasználni a szabad felhasználású hitel előnyeit, hiszen szezonálisan változnak a fő hitelcélok. Most össze is szedtük, hogy mi mit láttunk a piacon az elmúlt időszakban, illetve mi várható a közeljövőben.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Tarol az emberek között a személyi kölcsön

Hosszú évekig rá sem tudtunk nézni a hitelekre, azonban az elmúlt év igazi áttörést hozott és a hitelek iránti érdeklődés jelentősen élénkült. 2017-ben az előző évhez képest mintegy 37%-kal több lakáshitelt vettek fel a háztartások, ugyanakkor az igazi győztes mégis a személyi kölcsön volt. Ebből mintegy 45%-kal többet vettek fel az emberek, és a tendencia úgy tűnik idén sem áll meg. Habár még csak a januári adatok állnak rendelkezésre, az látszik, hogy a tavaly januárihoz képest 80%-kal több személyi hitelt folyósítottak a bankok.

Természetesen nem a semmiből jött a hitelfelvételi kedv növekedése. Az elmúlt időszakban jelentősen nőttek a keresetek és ezzel párhuzamosan a háztartások is optimistábbak. Általánosságban elmondható, hogy felfutott a tartós fogyasztási cikkek, vagy a személygépjárművek iránti kereslet, de éppenséggel nagyobb arányban vágnak bele az emberek az ingatlanvásárlásba, vagy éppen felújítással/korszerűsítéssel összefüggő munkálatokba.

Emellett nagyon vonzó tényező az is, hogy a személyi kölcsön aktuálisan rendkívül olcsó finanszírozási formának számít, ráadásul bármire elkölthető. 2 millió forintot, 5 éves visszafizetéssel már végig fix kamattal, 40-45 ezer forintos havi törlesztő mellett is fel lehet venni, ugyanakkor az ajánlatok közti különbségek miatt érdemes nagy körültekintéssel választani. Emellett egyszerűen hozzá lehet jutni az összeghez, hiszen nem szükséges fedezetet felajánlani, így sok dokumentációt és ügyintézést sem igényel. Ráadásul az igényelt pénz néhány napon belül folyósításra kerül (online igényléssel akár még hamarabb).

Hirdetés

Hirdetés

Mit hozott az elmúlt negyedév a személyi kölcsönöknél?

Az általános statisztikákon kívül a Bankmonitornál testközelből is látjuk a személyi kölcsön piacot, így mi is érzékeljük, milyen mozgatórugók szerint, és mekkora hitelt keresnek az emberek. Amellett, hogy a váratlan költségek is a gyakori okok között merülnek fel, évszakonként is változik, hogy mire kívánjuk a hitelt fordítani.

A karácsonyi hajtás alatt a tartós fogyasztási cikkek kerültek előtérbe, amikor jellemzően néhány százezer forinttól 1 millió forintig kerestek személyi kölcsönt az emberek. Ezzel szemben az év elején változatos hitelcélok merülnek fel, amelyek gyakran az évkezdés nehézségeivel vannak összefüggésben. Érdekesség, hogy tapasztalataink szerint a hitelkiváltás is felkapott hitelcélnak számított.

Mi a tavaszi szezon slágere?

Ahogy jön a jó idő, a hitelcélok fókusza és a felvett hitelösszeg nagysága is változik. Ebben az időszakban leggyakrabban autófinanszírozásra és az ingatlan körüli munkálatok elvégzésére, vagy éppen a háztartási gépek modernizálásával összefüggő kiadásokra keresnek hitelt az emberek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez átlagosan 2,5 millió forint körüli összegű hiteligényt jelent, hozzátéve, hogy természetesen minden eset egyedi.

Sokan éppen a lakásvásárláshoz felvett lakáshitel mellé kiegészítőként vesznek igénybe személyi kölcsönt, és ebből fedezik az illetéket, vagy éppen a szükséges felújítási munkákat. A tavaszi nagytakarítás jegyében a pénzügyek körül sem árt szétnézni, hogy a korábbi hitelek közül melyiket lehet kedvezőbbre cserélni. Márpedig a hitelkiváltásnál a kamat lefaragásával nyerünk, ráadásul, ha szükséges, a kiváltott tartozáson túl egy plusz összeg is felvehető, ami szabadon elkölthető.

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi személyi kölcsönt és pontosan milyen feltételekkel vehetsz fel a lakásfelújításra, a Bankmonitor kalkulátorával 1 perc alatt kiderítheted! Nemcsak, hogy a tényleges ajánlatokat ismered meg, hanem a teljes ügyintézésben is segítünk!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Mik a legjobb ajánlatok, ha hitelt keresel?

Kalkulátorunk szerint a legjobb kondíciókat jelenleg a Sberbank biztosítja, ahol 150 ezer forintos jövedelem mellett 2 millió forintot 5 évre 10,98%-os THM-mel lehet felvenni. Az MKB Bank és a CIB Bank ajánlatai is vonzónak bizonyulnak, 11,49 illetve 11,73%-os THM-mel. A kedvező kamatokért cserébe azonban a bankok elvárják, hogy náluk nyiss számlát, illetve oda is érkezzen a jövedelmed.

Magasabb jövedelemmel kedvezőbb ajánlatok is elérhetővé válnak, a bankok 250 ezer forintos jóváírástól már jelentős kedvezményeket adnak az ügyfeleknek. A Sberbank esetében a kamatkedvezménnyel már 7,73%-ra faragható a THM, a Raiffeisen Banknál pedig 9%-os THM-mel tudsz hitelt felvenni, ha a jövedelmed a 250 ezer forintot eléri.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés