Erste személyi kölcsönt igényelnél? Ezeken áll, vagy bukik a dolog

Erste személyi kölcsönt igényelnél? Ezeken áll, vagy bukik a dolog
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-04
 

Az Erste banktól jelenleg fogyasztóbarát és normál piaci személyi kölcsönt is igényelhetsz, kedvező feltételekkel, akár bankváltás nélkül, online igényléssel, egyszerű és gyors eljárás keretében. Azonban mielőtt indulnál a bankba, van néhány dolog, amit nem árt, ha tudsz.

Személyi kölcsön szabad felhasználásra, fedezet nélkül

Az Erste személyi hitelek közkedvelt tulajdonsága, hogy szabadon felhasználhatók, vagyis előzetesen és utólag sem szükséges nyilatkozni, vagy igazolni a banknak az igényelt összeg felhasználását. Egy ilyen konstrukció bármilyen helyzetben jó megoldás lehet, például autóvásárláskor, vagy egy váratlan magánorvosi kezelés, családi esemény, lakásfelújítás, korszerűsítés esetén – hogy csak a leggyakoribb eseteket soroljuk.

A másik ok, amiért ezek a kölcsönök rendkívül népszerűek, hogy nem szükséges hozzájuk ingatlanfedezet, a hitel biztosítékaként egyedül az igénylő jövedelme szolgál. Emiatt az igénylés jóval gyorsabb, és a kezdeti, induló költségek is elenyészők. Nincs szükség például értékbecslése, közjegyzői okiratra vagy földhivatali ügyintézésre, ezért egy jelzáloghitelhez képest akár több százezer forinttal olcsóbban megúszhatjuk az igénylést.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyi személyi hitelt vehetek fel az Este Banktól?

Mindenekelőtt érdemes körültekintően meghatározni, mit bír el saját pénztárcánk, a havi költségvetésünk. Nagyon fontos, hogy csak akkora banki terhet vállaljunk be, amelyet nagy biztonsággal a teljes időtartam alatt ki tudunk gazdálkodni a bevételeinkből.

Banki szempontból ez több tényezős kérdéskör, az alábbiak a legfőbb befolyásoló tényezők:

  • az igazolt, havi nettó jövedelem
  • a futamidő 
  • és az adott banknál maximálisan felvehető hitelösszeg.

Az adósságfék vagy JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató) szabály szerint a nettó 600 ezer forint alatti jövedelem esetén annak maximum 50 százaléka fordítható, míg 600 ezer forint felett a fizetés 60 százaléka szolgálhat hiteltörlesztésre. Ebbe pedig beletartozik az összes, már meglévő tartozás is, és a folyószámlahitel is bizonyos mértékig, még akkor is, ha nincs kihasználva. Ezt az Erste bank is szigorúan veszi, hiszen jogszabályi kötelessége. 

Az Erste személyi hitelek futamideje akár 8 év is lehet, így ha az igazolt jövedelem nem bírja el a kölcsön törlesztőrészletét, érdemes lehet hosszabb futamidőt választani. Ezzel kedvezőbb törlesztőrészlet érhető el. Ugyanakkor ebben az esetben számolni kell azzal, hogy minél hosszabb a futamidő (minél tovább használjuk a bank pénzét), annál magasabb lesz az az összeg, amit összességében vissza kell fizetnünk.

Jó hír, hogy a személyi kölcsönök a teljes futamidő alatt fix kamatozásúak, vagyis nem kell tartanunk attól, hogy időközben a törlesztőrészletek megemelkednek, a havi kiadás előre pontosan látható és tervezhető.

Hitelösszegtől és futamidőtől függően más és más bank lehet a befutó, ha a legkedvezőbb kölcsönt keressük. Ugyanakkor azt is fontos megvizsgálni, hogy az adott kölcsönért milyen feltételeket vár el a bank. Az Erste bank személyi hitelének kiemelkedő előnye, hogy 2023. május 22. óta akár 12 millió forint is felvehető szabad felhasználásra, jelzálog nélkül a hitelintézettől, ezt pedig rajta kívül csak az UniCredit Bank mondhatja el magáról. 

A 12 millió forintos Erste személyi kölcsön esetében már legalább 600 ezer forint a reális jövedelem elvárás, ezzel a felállással, 8 éves futamidőt választva a Bankmonitor Erste személyi kölcsön kalkulátora szerint a havi törlesztőrészlet 206 347 forint, a teljes hiteldíj mutató (THM) 14,93 százalék, így összességében erre a kölcsönre 19 929 232 forintot kell visszafizetni.

Mennyi a törlesztőrészlete most 3 millió forint személyi kölcsönnek az Erste Banknál?

Háromféle jövedelemmel (250, 350 és 450 ezer forinttal) is megvizsgáltuk, hogy milyen költséggel érhető el most 3 millió forint az Erste Banknál. A Bankmonitor hitelkalkulátora alapján (jövedelemtől függően) jelenleg három Erste személyi kölcsön ajánlat érhető el:

  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
  • Erste Most Személyi Kölcsön
  • Erste Most Extra Személyi Kölcsön.

Erste személyi kölcsön ajánlatok különböző jövedelmek esetén.

250 ezer forintos jövedelem beállítása esetén a Erste Banki ajánlatok közül a Minősített Fogyasztóbarát Személyi hitel a legkedvezőbb (THM szerint). Ha az összes bank ajánlatát figyelembe vesszük, ez az ajánlat a dobogó előkelő, 3. helyére érkezik. Kiemelhető előnyei a fogyasztóbarát minősítés, és hogy online, bankváltás nélkül is igényelhető. 250 és 350 és 450 ezer forintos jövedelemmel is 15,49 százalékos kamat mellet érhető el ez a konstrukció, legfeljebb 10 millió forint igénylésére.

Jó tudni
Az Erste minősített fogyasztóbarát személyi kölcsöne másfél és 10 millió forint közötti összeggel vehető igénybe, legalább 200 ezer forint jövedelemmel. A futamidő 4 és 7 év között rugalmasan, 6 havi lépésközzel választható. A hitel szabad felhasználásra, illetve részben vagy egészben hitelkiváltásra, adósságrendezésre is felhasználható.

350 ezer forinttal szintén az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi hitele a legkedvezőbb, saját banki rangsorban megelőzve az Erste Most Extra Személyi Kölcsönét (15,49 százalékos kamattal), illetve az ezt követő, bankváltás nélkül igényelhető Erste Most Személyi Kölcsönt, mely mindhárom jövedelemkategóriában 15,99 százalékos kamat mellett érhető el.

450 ezer forintnál a sorrend felborul, az Erste Most Extra 14,49 százalékos kamattal a legolcsóbb Erste személyi kölcsön. Ez a konstrukció igénybe vehető legfeljebb 12 millió forint igénylésére is, akár online, bankváltás nélkül.

Érdemes összehasonlítást készíteni az összes elérhető banki ajánlatról és nem csak az anyagiakat, de a részletes feltételeket is áttekinteni, hiszen egyáltalán nem mindegy, hol és hogyan indítod az igénylést. A Bankmonitor személyi hitel kalkulátora remek segítség lehet a tájékozódásban. Kalkulálj, válaszd ki a számodra megfelelő ajánlatot, és kérd a Bankmonitor független szakértőinek díjmentes segítségét az igénylésben!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés