Ez a pénzügyi megoldás lehet 2024 nagy slágere?

Ez a pénzügyi megoldás lehet 2024 nagy slágere?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-01-21 Frissítve: 2024-01-22
 

Heti hírösszefoglalónkban bemutatjuk a Bankmonitor legfontosabb cikkeit, legyen szó akár családtámogatásokról, piaci hitelekről, vagy megtakarítási tippekről.

Milyen feltételekkel igényelhetsz szabad felhasználású jelzáloghitelt 2024-ben?

Az egyre népszerűbb szabad felhasználású jelzáloghitel ötvözi a lakáshitelek és a fedezetlen hitelek előnyeit. A bevont biztosítéknak – megterhelt ingatlannak – köszönhetően a bank sokkal kedvezőbb kamattal hajlandó hitelt nyújtani a személyi kölcsönökhöz képest. Közben a felvett hitelösszeg felhasználására vonatkozóan sincs megkötés, a szabad felhasználású jelzáloghitelt tetszőleges célra lehet fordítani. További előny, hogy a kölcsön összege akár több tízmillió forint is lehet, feltéve, hogy az adósok jövedelme elbírja a törlesztőrészletet. Cikkünkben bemutatjuk, kik vehetnek fel ilyen hitelt, milyen feltételeknek kell megfelelnie az ingatlannak, és kalkulátorunkkal azt is kiszámolhatod, mekkora lenne a törlesztője a felvenni kívánt hitelnek.

Nyugdíj-előtakarékosság 2024-ben: ezt a 10 hibát ne kövesd el!

Elöregedő társadalmunkban a nyugdíjcélú megtakarítás az egyik legfontosabb pénzügyi feladatunk. Egy gondosan elkészített megtakarítási tervvel bebiztosíthatjuk, hogy nyugdíjas éveinket pénzügyi gondok nélkül, maximális anyagi biztonságban tölthessük. Azonban vannak tipikus hibák, amelyek elkövetésével jelentősen csökken a siker esélye, és egyre távolabb kerülhetünk a kitűzött céljainktól. Hány éves korban kell elkezdeni félretenni nyugdíjra? Mekkora pénzösszeg befizetésére lesz szükség? Mi mindenre kell odafigyelni a befektetési portfólió összeállításakor? Kattints és olvasd el, mit gondolnak mindezekről a Bankmonitor szakértői!

Babaváró hitel – akár 11 millió forint önerő a lakáshitelhez

A házaspárok számára által felvehető, gyermekvállaláshoz kötött Babaváró hitel maximális összege az idei évtől kezdődően 11 millió forint. A kölcsönt a legtöbben lakáscélra használják fel, de ilyenkor szembesülhetnek némi buktatóval. Amennyiben a Babaváró felvétele és egy új lakáshitel felvétele között nem telik el legalább 3 hónap, akkor a Babavárónak csak 75%-a használható fel önerőként. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 11 millió forintból csak 8,25 millió forintot számíthatnak be önerőnek. Megfelelő időzítéssel viszont megoldható, hogy mind a 11 millió forint önerő formájában járuljon hozzá a lakásvásárláshoz. A Bankmonitor cikkéből az is kiderül, hogy ilyen helyzetben mire kell számítani a banki gyakorlatban.

A bank problémája, ha nem fizetem a törlesztőt, vagy mégsem?

Gyakori felvetés, hogy a hitel nemfizetésének kockázata valójában a bank problémája. De nem szabad elfelejteni, hogy bár a modern társadalmakban már nem létezik az adósrabszolgaság intézménye, mégis rengeteg módja van annak, hogy a követelést behajtsák a nemfizető adósokon. Mi történik akkor, ha nem fizetnéd a felvett jelzáloghitelt? És milyen következményekkel járhat, ha egy fedezetlen kölcsön (pl. személyi kölcsön) törlesztőrészleteivel maradnál el hosszabb időn keresztül? Olvasd el cikkünket, és tudd meg, hová vezethet az átgondolatlan hitelfelvétel.

5 kérdés és válasz a CSOK Plusszal és a hitelpiaccal kapcsolatban

2024-től megérkezett a CSOK Plusz, amely sok szempontból különbözik a korábban elérhető, népszerű CSOK-támogatástól. Szintén nagy újdonság, hogy bizonyos esetekben a megszokottnál alacsonyabb, mindössze 10% önerő is elegendő lehet a lakásvásárláshoz. De kik jogosultak az egyes családtámogatásokra? Hány gyermeket kell vállalni a kívánt hitelösszeg eléréséhez? Milyen településtípusok esetében jöhet szóba a CSOK Plusz? Ütköznek-e az új családtámogatások a korábbiakkal? Ezeket a kérdéseket is megválaszolja a Bankmonitor írása.

Kalkulálj
Használd a Bankmonitor kalkulátorát, és derítsd ki, milyen feltételekkel juthatsz hitelhez!
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
1
Hirdetés