Heti termés: kiderült, hogy adhatod el a hitellel terhelt lakást!

Heti termés: kiderült, hogy adhatod el a hitellel terhelt lakást!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-11-25 Frissítve: 2021-08-06
 

Felhizlalt lakástakarék egyenleg, hitellel terhelt ingatlan eladása, és az év végi bónusz sorsa. A héten ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amiből most adunk egy kis ízelítőt is!

Korántsem lehetetlen a többszörösére növelt lakástakarék!

Egyre többeknél bizonyul nagyon kevésnek az egy lakástakarék szerződéssel összegyűjthető megtakarítás. Ugyanakkor ez nem akadály, hiszen ha szeretnénk megtöbbszörözni az állami támogatást, akkor a közeli hozzátartozók bevonásával ez is megoldható. Márpedig 2-3 lakástakarék bevonásával már 4 év alatt 3,9 millió forint is összegyűjthető, ami a hitellel kiegészítve akár 7,7 millió is lehet.

Így adhatod el a hitellel terhelt ingatlanod

Előfordulhat, hogy valaki túladna az ingatlanján, de az már lakáshitellel van terhelve. Ilyen esetben sem feltétlenül kell készpénzes vevőre várni, ugyanúgy el lehet adni a lakást egy hitelből vásárló vevő részére is. Ilyenkor először a hitel kifizetése történik meg, amikor is a vevő bankja az eladó bankjának utalja a hiteltartozás összegét. Persze szoros együttműködés szükséges a vevő és az eladó között is, például szükkséges az eladandó ingatlan terheiről egy igazolás, amelyet a vevő hitelkérelméhez is csatolni fognak, különben nem történhet meg a hitel maradéktalan kifizetése.

Itt az év végi bónusz legjobb helye

Az év végével sokak számára jár bónusz, aminek sokan biztos helyet keresnének. Természetesen nem lehet egyféle megoldást ajánlani, mert lényeges, hogy meddig tudjuk nélkülözni az összegeket és mekkora összegről van szó. Kis összegekkel rövidtávon leginkább a biztonságra és az alacsony költésgekre érdemes hajtani, míg hosszú távon már célszerű lehet kockázatot vállalni, vagy például nyugdíjcélra félretenni. Egy néhány milliós összeggel rövid-középtávon már közepes kockázatot is lehet vállalni, míg hosszú távon már az akár tartós befektetési számlára vásárolt kockázatos befektetési is látótérbe kerülnek.

Szeretnéd tudni, hogy mennyi pénzt tudsz gyűjteni nyugdíjig? Használd kalkulátorunkat, és kiderül!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés