MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Így vegyél ki akár ötször több pénzt a lakástakarékodból!

 • 2017.11.21.
 • szerző: bankmonitor.hu

A lakástakarék a 30%-os támogatás révén a kockázatmentes befektetések között gyakorlatilag a legkedvezőbb lehetőségnek számít. Ugyanakkor érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy a lakástakarék szerződéseddel elérhető támogatást megtöbbszörözd, úgy hogy több szerződést is kötsz. Vagyis a lakáscélodhoz elérhető megtakarítás összegét ezzel jelentősen növeled, adott esetben akár meg is ötszörözheted, mint a Bankmonitor egyik ügyfele.

Amennyiben az aktuálisan legkedvezőbb befektetést keresed és néhány év múlva kilátásban is van valamilyen lakáscél, akkor lakástakaréknál jobb, kockázatmentes megoldást borítékolhatóan nem találsz. Itt a legkedvezőbb hozam a 11%-ot is elérheti, amihez hasonlót jelenleg csak egy igen kockázatos befektetés tud csak teljesíteni. Tulajdonképpen, ha havi néhány ezer forintnak keresel helyet, az állam akkor is 30%-kal toldja meg a saját befizetéseidet, aminek a plafonját havi 20 ezer forintnál tudod elérni (évi 72 ezer forint az állami támogatás).

Nem feltétlenül kell azonban egy szerződésnél megállnod, amennyiben havi szinten 20 ezer forintnál nagyobb összeget is tudnál a megtakarításra szánni. Ez esetben több szerződéssel gond nélkül feljebb tornászhatod a támogatás összegét, ha éppen van még valaki a családban, akinek nincs lakástakarékja. Gyakorlatilag bármely közeli hozzátartozót (szülő, nagyszülő, gyermek, unoka, testvér, házastárs) megjelölhetsz kedvezményezettként és ezáltal több pénzt tudsz felhasználni a lakáscélodra. Tehát annyiszor jár az állami támogatás, ahány családtag részére szerződés kötsz. A minél magasabb hozam érdekében pedig a rövidebb, 4-5 éves lejáratokat érdemes választanod.

Éppen a közelmúltban kaptunk a Bankmonitornál egy megkeresést, ahol az ügyfél 5 db lakástakarék szerződés megkötéséről érdeklődött. Vagyis havi 100 ezret is fordít a lakáscéljára, amivel megötszörözi a támogatás összegét, így 4 év múlva 6,5 millió forint jön össze. Ez meglepőnek tűnhet, ugyanakkor biztos anyagi hátérrel és kellő számú családtag beszervezésével ez is megoldható.

Egy átlagos család helyzetéből kiindulva az 5 lakástakarék kevésbé tűnik kivitelezhetőnek, de olyan esetekkel már gyakran találkozni, amikor 2-3 LTP szerződés van a családban. Például a szülők már rendelkeznek vele, de nyitnak a gyerek részére, vagy éppen a nagyszülők révén többszörözik meg a támogatást.

Márpedig havi 20 ezer forint megtakarításával, három LTP kötésével is 3,9 millió forintod lehet 4 év múlva, ami a 2,9 milliós befizetésedből és a minimális kamatból, valamint a 0,9 milliós állami támogatásból jön össze. Ehhez adott esetben még akár egy 3,8-5,8 millió forintos lakáskölcsön is felvehető. Sőt akár egy áthidaló kölcsönt is elindíthatsz, amivel már a szerződés elején kiveheted a teljes megtakarítás és a hitel összegét.

Ez az összeg a lejárat után fordítható lakásvásárlásra, felújításra-korszerűsítésre, de a felhasználási kör meglepően széles. Ráadásul több lakástakarék felhasználásával még a lakáshiteled terheit is jelentősen csökkentheted, ami több milliós pénzügyi előnyt eredményez számodra. Sőt, odáig is eljuthatsz, hogy a 30%-os támogatás hatásán keresztül teljesen ingyenessé válik a hitel.

A következő kalkulátorral a legjobb lakástakarék ajánlatokat nézheted meg! 

Lakástakarék kalkulátor

Lakástakarék
 • Havi X Ft befizetés
 • Y év-en keresztül
 • Z Ft (lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
 • ebből Q Ft állami támogatás
 • I % éves hozam (EBKM)

 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

A Bankmonitor visszatéríti a számlanyitási díjat
20 000 Ft Erzsébet utalvány formájában*

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.