Heti termés: minden célra más lakástakarék jó?

Heti termés: minden célra más lakástakarék jó?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-20 Frissítve: 2021-08-06
 

Mennyi CSOK-kal kalkulálhatsz, adott célra melyik lakástakarék a legjobb, és hogyan férhetsz hozzá az egyes megtakarításokhoz. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten, és most összefoglaljuk a lényeget!

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Mennyire segít be a CSOK a lakáscélban?

Tavaly a kihelyezett CSOK darabszáma 29104 volt, a kihelyezett összeg pedig 70,1 milliárd forint.  Ezzel nagyon jó évet zárt a CSOK és a tendencia várhatóan idén is fennmarad, főleg, hogy egy jogszabályváltozás is született, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen a támogatáshoz hozzájutni. Ne feledjük a támogatás összege használt lakás esetében a gyerekszámtól függően 600 ezer és 2,75 millió forint között mozog, míg lakásnál 600 ezertől 10 millió forint terjed. Ráadásul az utóbbi kiegészülhet egy államilag kamattámogatott lakáshitellel is, ezt nevezik CSOK 10+10-nek.

Lakástakarék: ingyenes számlanyitás, vagy minél nagyobb megtakarítás?

Több szempont szerint is választhatunk lakástakarékot, például szem előtt tarthatjuk a kedvezményes számlanyitást, vagy éppen azt is, hogy minél több legyen a lakáscélra fordítható összeg. Mindkét dimenzióban találunk megfelelő konstrukciókat, aktuálisan az Erste és a Fundamenta ajánlatai között érdemes nézelődni. Cikkünkből kiderülnek a részletek is!

A következő kalkulátorral nézz utána, hogy mennyivel járulhat hozzá a lakástakarék a lakáscélodhoz!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Ilyen feltételekkel mondhatod fel a megtakarításod

    Az egyes megtakarításokat eltérő feltételekkel mentén mondhatjuk fel, ha szükség lenne a pénzre. A bankbetétnél például a teljes kamatot, az állampapírnál viszont csak az árfolyamjegyzésnek megfelelően 0,5-1%-ot veszíthetünk. A lakástakaréknál 4 év előtti hozzáférésnél a teljes állami támogatásnak búcsút lehet inteni, viszont a nyugdíjcélú megtakarításoknál akár egészen trükkösek lehetnek a szabályok. Írásunkban részletesen értekeztünk a konkrét feltételekről!

     

    Hirdetés
    Hirdetés