Jövedelmező pénzügyi hírek és tippek számos élethelyzetre

Jövedelmező pénzügyi hírek és tippek számos élethelyzetre
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-01 Frissítve: 2023-10-02
 

Jócskán akadt az elmúlt időszakban bosszankodni való, komoly gazdasági viszontagságok tették próbára a magyarok pénztárcáját. Korábban már hírt adtunk róla, hogy látszik a fény az alagút végén: az infláció, a hitelkamatok lassacskán elkezdtek visszarendeződni az értelmezhető tartományokba. A héten viszont minden korábbinál derűsebben sütött a nap és kellemesebbnél kellemesebb hírekkel szolgálhattunk olvasóinknak – szinte minden élethelyzetre.

Bejelentette a kormány: 3,1%-os nyugdíjemelés jön novemberben!

Örömhírt kaptak a nyugdíjasok a csütörtöki kormányinfón: novemberben végre megérkezhet a várva várt nyugdíjkorrekció. Igaz, hogy az idősek januárban is kaptak 15%-os nyugdíjemelést, de az infláció fényében ez igencsak kevésnek bizonyult. Korábbi cikkünkben kiszámoltuk, mennyi lenne az elvárható évközi korrekció, most pedig utánajártunk, mennyi pénzt hozhat a konyhára a tényleges novemberi emelés. 

Hihetetlen! Ennél a banknál már 75 ezer forintos havi jövedelemtől lehet ingyenes számlád!

Tévhit, hogy ingyenes bankszámlája csak annak lehet, aki az átlagnál sokkal jobban keres: már havi 75 ezer forint jóváírás vállalásával is élhetsz a kedvező lehetőséggel. Cikkünkben leleplezzük, hogy hol érhető el ez a lakossági számla, milyen feltételekkel, és arról is tájékoztatunk, mire számíthatsz, ha valamiért nem tudod teljesíteni a feltételeket.

Személyi kölcsön mellé 30-80 ezer Ft jóváírás? Már több banknál is ez a módi!

Egyes bankok 30-50 ezer forint közötti jóváírással csábítják magukhoz a személyi kölcsönt igénylőket, nagyobb hitelösszeg és bankszámlanyitás esetén pedig még ez is feljebb tornázható. De szabad kizárólag ez alapján finanszírozót választani? A kapott jóváírás ugyanis könnyen lehet, hogy jócskán elmarad a hitelköltséghez képest. Mutatjuk, hol milyen kedvezményekkel találkozhatunk 2023 őszén.

Hol tudnak most a legtöbbet alkudni a lakásvásárlók?

Kedvezőbb helyzetben a vásárlók – nagyobb nyomás alatt az eladók, legalábbis az ingatlanpiacon. A DunaHouse szerint idén eddig közel 60 ezer ingatlan cserélt gazdát, ami több, mint 37 százalékos csökkenés az előző évhez képest. A korábbinál több elérhető otthon van a kínálatban, miközben a vevők száma kevesebb, ebben a helyzetben pedig nagyobb teret kaphat az alku. Mennyit lehet most alkudni és hogyan érdemes? Mutatjuk!

Babaváró hitel – nélkülözhetetlen tippek a banki ügyintézéshez

Komoly változásokon megy keresztül idén és jövőre is a házaspárok közkedvelt szabad felhasználású kölcsöne. Mit érdemes figyelembe venni még igénylés előtt? Milyen banki eltérésekre készüljünk fel? Cikkünkben az ügyintézés sarkalatos pontjait vesszük sorra, tippjeinkkel pedig nem csak pénzt, de jelentős időt is spórolhatsz.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz te is a több mint 160 000 feliratkozott olvasónkhoz és értesülj elsők között a gazdasági hírekről és a legjobb pénzügyi ajánlatokról.

Hirdetés
Hirdetés