Lakást vásárolnál? Mutatjuk az elmúlt hét nap híreit!

Lakást vásárolnál? Mutatjuk az elmúlt hét nap híreit!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-05-31
 

A Bankmonitor szakértőitől a héten megtudhattad hogyan lehet nyaralót vásárolni lakáshitelből. Kiderült mennyibe kerül egy lakáshitel igénylése, illetve mennyit spórolhatsz a legkedvezőbb ajánlat kiválasztásával. Jelentősen csökkenhetnek havi kiadásaid, ha kölcsönöd egy olcsóbbra cseréled, ráadásul ebben a moratórium sem akadályoz meg. Ha vállalkozó vagy és a válság miatt szüneteltetnéd a céged tevékenységét, akkor bizony számos támogatásról lemaradhatsz. A szakportál annak is utánajárt, hogy mekkora törlesztőrészletet érdemes bevállalnod a gazdasági visszaesés ideje alatt.

Nyaralóvásárlás lakáshitellel, csok-kal vagy Babaváróval? Ezekről tudnod kell!

A járványveszély és a vészhelyzet ideje alatt sokan otthonról dolgoztak (home office). Ráadásul a kijárási korlátozások miatt a nagyobb alapterületű kert jelentősége is felértékelődött. Éppen ezért sokakban felmerült, hogy lakást vesznek kedvenc nyaralóhelyük környékén – egy tó, folyó, vagy éppen gyógyfürdő mellett -, összeszedtük nekik mire kell figyelniük a lakásvásárlás során. Tovább a cikkre.

Hirdetés

Hirdetés

Lecserélhető olcsóbbra egy lakáshitel a fizetési moratórium alatt?

Változó kamatozású lakáshiteled – olyan kölcsön, melynek kamatát a bank akár éven belül is megváltoztathatja egyoldalúan – van? Kölcsönöd kamata a fizetési moratórium ideje alatt is megemelkedhet, emiatt a jövő évtől törlesztőrészleted akár jelentősen megnövekedhet. Azonban több lehetőséged is van jelenleg arra, hogy a kamatváltozás kockázatát mérsékeld. Tovább a cikkre.

Milyen költségei vannak egy lakáshitel igénylésének?

Nem mindig a havi törlesztőrészlet a legfontosabb szempont egy lakáshitel kiválasztásakor, a kölcsön igénylésekor is jelentős kiadásaink lehetnek. A legolcsóbb és legdrágább banki ajánlat induló költségei között a különbség akár 150 ezer forint is lehet. Tovább a cikkre.

Bukhatják a csok-ot és a Babaváró hitelt a tevékenységüket ideiglenes szüneteltető egyéni vállalkozók

A jelenlegi vészhelyzetben számos egyéni vállalkozó döntött úgy, hogy szünetelteti tevékenységét a kieső bevételek miatt. Ők azonban jóval nehezebben kaphatnak hitelt, csok-t, vagy épp Babaváró támogatást. Tovább a cikkre.

Mekkora törlesztőrészletet vállaljunk a válság alatt?

Mindig is nehéz kérdés annak eldöntése, hogy milyen havi törlesztőt vállaljunk be hiteligényléskor. Ez még fontosabb a jelenlegi vészhelyzetben, amikor bárki elveszítheti munkahelyét, fizetése egy részét. A Bankmonitor szakértői megnézték mit érdemes megvizsgálni a döntés során, hogyan érdemes meghatároznia a bevállalható maximális törlesztőrészlet nagyságát? Tovább a cikkre.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés