Lakást vennél? Akkor ezekről a hírekről maradhattál le a héten

Lakást vennél? Akkor ezekről a hírekről maradhattál le a héten
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-06-02 Frissítve: 2021-10-11
 

Egy apróság, ami miatt könnyen elbukhatod a CSOK támogatást. Egy új kalkulátor, ami számszerűsítve is megmutatja, mennyi hitelt vehetsz fel a bankoktól. 4 millió Ft jelzáloghitel-elengedés jár a harmadik gyermek után július 1-től, sőt a második megszületése után is csökken a tartozás 1 millióval.

Könnyen elbukhatod a CSOK-ot és a CSOK hitelt

A CSOK-ról szóló kormányrendelet alapján a vételárnak maximum 10%-át lehet készpénzben átadni az eladónak, különben nem jár a támogatás. Például egy 30 millió Ft-os ingatlan esetében maximum 3 millió forintot lehet készpénzben kifizetni. Önmagában ez nem tűnik teljesíthetetlennek, azonban sokan csak az adásvételi megkötése és a foglaló megfizetése után szembesülnek ezzel a szabállyal, ez pedig megnehezítheti a CSOK igénylésüket. De mit tehetsz, ha már megtörtént a dolog? Lehet utólag tenni valamit? Cikkünkből megtudhatod a lehetőségeidet.

Hirdetés

Hirdetés

Tudod, hogy pontosan mekkora lakáshitelt kaphatnál?

Lakásvásárlás előtt az első dolgok egyike megnézni, hogy mekkora forrással gazdálkodhatunk, hiszen ettől függ, mire lesz elég a keret. Ha hitellel vennénk lakást, akkor ehhez azt is tudni kell, hogy mekkora összeget hitelezne számunkra a bank. Ezt azonban egyáltalán nem egyszerű megmondani, mert a maximális hitelösszeg nagyon sok mindentől függ. Elkészült egy kalkulátor, ami most pontosan megmutatja neked, hogy mekkora hitelt kaphatsz a bankodtól a jövedelmed, a családi állapotod, a korod és az általad vállalt feltételek alapján. 

Alig egy hónap, és kevesebb hitelt kaphatsz a jövedelmedre

Július 1. után szigorodnak a jövedelemmel kapcsolatos elvárások, így előfordulhat, hogy míg most megkaphat valaki egy hitelt, addig egy hónap múlva már nem. Cikkünkből megtudhatod, hogy miről is van szó.

Egyre óvatosabbak a bankok. De te akkor, hogyan mehetsz biztosra a lakáshitelednél?

Az elmúlt évek nagyon erős áremelkedése következtében a bankok kezdenek óvatossá válni. Ma már nem evidens, hogy egy 30 millió Ft-ért vásárolt ingatlanról a bank azt gondolja, hogy 30 millió Ft-ot ér. Miért van ennek jelentősége? A válasz egyszerű: kevesebb hitelt fogsz kapni, ha a bank alacsonyabb értékűnek tartja az ingatlant. Megmutatjuk, hogyan mehetsz biztosra a hitelfelvételnél és az ingatlan vásárlásánál.

Júliustól 4 millió Ft hitelelengedést jelent a harmadik gyermek

A július 1-jén vagy ezt követően született második gyermek után 1 millió Ft-tal csökkenthető a család meglévő jelzáloghitelének tőketartozása, míg a harmadik gyermek érkezését követően 4 millió Ft-ot írnak jóvá. Ez jelentős pénzügyi előny, hiszen a 4 millió Ft tőketartozás elengedése – ha végig fix a kamat és 10 év van még hátra a futamidőből – összességében csaknem 5 millió Ft megtakarítást jelent amiatt, hogy nem kell megfizetni rá a hitelkamatot. De mi van azokkal, akiknél a gyermek csak kicsivel a határidő előtt született? Kapnak ők valamilyen kompenzációt?Cikkünkből többek között ez is kiderül. 

Minden, amit tudni lehet a 2019 július 1-től elérhető Babaváró támogatás feltételeiről!

Minden fontos információt, feltételt és lehetőséget megtalálsz az akár 10 millió Ft összegű, kamatmentes Babaváró támogatásról. Ráadásul a hitel egy részét vagy akár egészét el is engedik. Erről szóló cikkünket itt olvashatod el.

Az emberek nagy részének halvány gőze sincs a kamatról és a THM-ről

Tudod, hogy a kamat vagy a THM magasabb-e egy hitel esetében? És azt, hogy mennyivel nőhet a hiteled havi törlesztője akkor, ha 1%-kal nő a kamat? Az MNB felmérése szerint sokan nem tudnak ezekre a kérdésekre sem válaszolni. Mi most tisztázzuk azokat a fogalmakat, amelyek ismerete nélkül bele sem szabadna vágni a hitelfelvételbe.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés