Mennyi személyi kölcsönt vennének fel a magyarok? És mennyit tudnak?

Mennyi személyi kölcsönt vennének fel a magyarok? És mennyit tudnak?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-02-22
 

Vajon mekkora személyi kölcsönt igényelnének a legtöbben? És mennyire lehetnek jogosultak? Egyáltalán mitől függ az, hogy mekkora összeget vehetünk fel? Megvizsgáltuk.

A személyi kölcsönök töretlen népszerűségnek örvendenek, és nem csak karácsony előtt. Tény, hogy az ünnepek közeledtével az igénylések száma mindig jelentős nő, de az év bármelyik időszakában számos hitelcél esetén jó döntés lehet egy személyi hitel igénylése. 

Amiért ez a hiteltípus közkedvelt, elsősorban annak köszönhető, hogy az igényelt összeg bármire felhasználható, akár pár órán belül rendelkezésre állhat, illetve a feltételek is kivételesen rugalmasak. A hitelösszeg pár százezer forinttól akár 15 millió forintig is terjedhet, a futamidő pedig akár 8 év is lehet, ezen idő alatt ráadásul a törlesztőrészletek változatlanok.

Mutatjuk, mennyit tervez igényelni a legtöbb magyar, és eláruljuk, miként nézhetsz utána annak, hogy te magad mekkora összegre lehetsz jogosult.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyi személyi kölcsönre van szükségünk?

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorának 2024-es adatai alapján a magyarok hiteligénye igen széles skálán mozog. Míg a legtöbb igénylő 5 és 6 millió forintot venne fel (14,6 százalék), csaknem ugyanennyi érdeklődő 10-11 millió forintot igényelne (14 százalék) az idei évben.

A többség ugyanakkor jellemzően ennél kisebb összegű személyi kölcsönt keres, a pár százezer forinttól 4 millió forintig terjedő hitelösszeget az érdeklődők 40 százaléka jelölte meg.

Ötlet
Mik ma a legnépszerűbb hitelcélok, és miket érdemes 2024-ben személyi kölcsönből megvalósítani? Olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Mekkora törlesztőrészlet kapcsolódik a népszerű hitelösszegekhez?

  • 2 millió forint igénylésére – 7 éves futamidővel – a legkedvezőbb személyi hitel ajánlatot jelenleg a CIB Bank kínálja: a kamat 12,29%, a törlesztőrészlet 35 800 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 007 217 Ft.
  • Hasonló paraméterekkel 5 millió forint igénylése esetén a hitel kamata 11,79%, a törlesztőrészlet 88 140 Ft havonta, míg összességében 7 403 754 Ft-ot kell a kölcsön után visszafizetni.
  • 10 millió forint hitelre a legkedvezőbb ajánlat kamata 11,29%, amire havonta 173 583 forintot, míg összességében 14 580 936 forintot kell visszafizetni.

Mindhárom hitelösszeg esetében a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkeresettel kalkuláltunk, melynek a cikk elkészülésekor ismert összege 427 700 Ft.

Kalkulálj
Készíts saját összehasonlítást és ismerd meg a legjobb ajánlatokat a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Mennyi hitelt kaphatunk?

A Bankmonitor segítségével könnyedén kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönre lehetsz jogosult. Kattints és válaszolj meg néhány kérdést, ezt követően láthatod, hogy mekkora a felvehető összeg maximuma az elérhető leghosszabb futamidő mellett, és néhány példaajánlat is segítségedre lesz a kondíciók áttekintésében!

Személyi kölcsön esetén az elsődleges szempont a jövedelmed mértéke. A hitelbírálat során a bank meggyőződik az igénylők anyagi helyzetéről, valamint azt is megvizsgálja, hogy a leendő adós milyen munkaviszonnyal rendelkezik, a korábbi hiteleit hogyan fizette. 

Szintén fontos, hogy a jelenlegi jövedelmet milyen mértékben terhelik más tartozások (ezt a JTM szabályozza, de a bankok szigorúbban is eljárhatnak ennél). Az minden esetben kizáró ok, ha egy vagy több korábbi kölcsön miatt negatív státusszal szerepelsz a KHR-ben.

Ugyanakkor igénylés előtt érdemes körüljárni a kölcsön aktuális feltételeit, okosan meghatározni a hitelösszeget és utánajárni, hogy az egyéni célokhoz melyik hiteltípus lesz a megfelelő választás. Spórolj időt és pénzt, kérd a Bankmonitor hitelszakértőinek segítségét a döntésben!

Hirdetés
Hirdetés