Mennyit nyerhetsz egy jó személyi kölcsön kalkulátorral?

Mennyit nyerhetsz egy jó személyi kölcsön kalkulátorral?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-19
 

Aki egy kicsit is tudatosan intézi a pénzügyeit tudja, hogy egy hiteligénylésnél – legyen szó jelzálog-, lakás- vagy személyi hitelről – az aktuális banki ajánlatok összehasonlítása kulcsfontosságú. Azonban nem csak ebben lesz segítségünkre egy innovatív személyi kölcsön kalkulátor.

Milyen konstrukciót takar egy személyi kölcsön?

A személyi kölcsönök rendkívüli népszerűségnek örvendenek hazánkban, ennek oka, hogy viszonylag egyszerűen és gyorsan, kevés papírmunkával, akár online is igényelhetők. A hitelösszeg akár 12 millió forint is lehet, amely szabadon felhasználható és a futamidő alatt végig azonos törlesztőrészlettel rendelkezik. 

A legjobb tulajdonság ugyanakkor vitathatatlanul az, hogy nincs szükség hozzá ingatlanfedezetre, így azok számára is elérhető, akik nem tudnak felajánlani a banknak saját, tehermentes lakást vagy házat a kölcsön biztosítékaként. A személyi hitelek jellemzően induló költség nélkül, vagy minimális díjjal igényelhetők, arra viszont nagyon oda kell figyelni, hogy hol indítod a folyamatot, az egyes banki ajánlatok között ugyanis jelentős árazási különbségek vannak, emellett pedig a hitelbírálati feltételek is eltérőek a pénzintézeteknél. 

Hirdetés

Hirdetés

Melyek most a legolcsóbb személyi hitelek?

Az utóbbi években a gazdasági folyamatokra reagálva a személyi hitelek komoly drágulást produkáltak, ugyanakkor kamatszintjük még így is messze elmarad az infláció szintjétől, vagyis jobban megérheti jelenleg hitelből finanszírozni például egy autóvásárlást, lakásfelújítást, műszaki cikk, háztartási berendezés vagy bútor megvásárlását, mint apránként összegyűjteni a pénzt.

Jelenleg 15 százalék körüli teljes hiteldíj mutató (THM) mellett érhetőek el a legkedvezőbb személyi kölcsönök, de olyan konstrukció is akad, ahol az éves költség meghaladja a 25 százalékot.

A legkedvezőbb konstrukció megtalálása tehát kulcsfontosságú, amihez egy okos személyi hitel kalkulátor a segítségünkre lehet. De a legjobb összehasonlító kalkulátorok nem állnak meg ennyiben.

Hogy találd meg a legjobb hitelt?

Egy új autó vagy műszaki cikk megvásárlását jellemzően hosszas tervezés és információgyűjtés előzi meg, valahogy így kéne a céljainkhoz leginkább illeszkedő hitel kiválasztása előtt is eljárni. 

A legjobb személyi kölcsön megtalálásához tehát érdemes több bank ajánlatát is összehasonlítani, ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hol indítjuk a keresést. Számos  kalkulátor lelhető fel az interneten, viszont a legtöbbjük az ajánlatok listázása és a szimpatikus konstrukció kiválasztása után átirányít az adott pénzintézethez, ahol azonban teljesen magunkra maradunk. 

Vagy ami a még gyakoribb, el sem jutunk a kalkulációig, mert a kereső találati listájának élén belefutunk az egyes bankok hirdetéseibe, amikre kattintva esélyünk sincs objektív döntést hozni.

Pontosan ezért fontos, hogy egy bankfüggetlen összehasonlító kalkulátorral induljunk el, amely ideális esetben a legtöbb hazai bank ajánlatait versenyezteti egymással. De milyen előnyöket tartogatnak a legjobb személyi hitel összehasonlító oldalak azon kívül, hogy megmutatják a legolcsóbb kölcsönöket?

Mit tudnak a legjobb hazai személyi kölcsön kalkulátorok?

Az összehasonlítás második alappillére, hogy a kalkulátor naprakész információkkal szolgáljon. Az adatok folyamatos frissítése nem kis feladat, hiszen az oldal üzemeltetőjének minden egyes konstrukcióról friss információkkal kell rendelkeznie, követnie kell a változásokat és az adatokat azonnal, hibátlanul kell közzétennie. Sőt, ha igazán jó keresőt használunk, akkor nem csak az adott konstrukció alaptulajdonságait (THM, kamat, törlesztőrészlet) ismerhetjük meg, hanem az igénylés feltételeiről is informálódhatunk.

Emellett nagyon fontos, hogy a kalkulátor eredményei személyre szabhatók legyenek. Egy személyi kölcsönnél a szükséges hitelösszeg mellett például érdemes beállítani a következőket:

  • a havi nettó jövedelem mértékét,
  • a kért futamidőt
  • és a hitel célját,
  • illetve jó, ha igény szerint rendezhetjük sorba a találati listát, például a teljes hiteldíj mutató, a törlesztőrészlet vagy éppen a teljes visszafizetés alapján.

A legjobban testre szabható személyi hitel keresők beállításainál választhatunk, hogy mit vállalunk igényléskor (például aktív számlahasználatot, jövedelem-érkeztetést), hiszen ilyenkor az adott igények szerint még inkább személyre szabott ajánlatokkal találkozhatunk.

A legjobb személyi kölcsön kereső kalkulátor tehát nem hagy magadra a legjobb ajánlat feltérképezése után, hanem segít:

  • megismerni a konstrukció részleteit, feltételeit,
  • elindítani az igénylést,
  • független pénzügyi szakértő válaszolja meg kérdéseidet,
  • ráadásul mindezt teljesen ingyen, úgy, hogy közben pénzt és időt spórolsz.
jó tudni
Ne halogasd a döntést, a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora mindenben a segítségedre lesz. Válaszd ki a számodra legjobb ajánlatot és szakértőink felveszik veled a kapcsolatot! Villámgyors összehasonlításért használd az alábbi, egyszerű kalkulátort!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
A megadott paraméterek mellett sajnos nem elérhető személyi hitel ajánlat
0

További hasznos kalkulátorok és segédletek a Bankmonitornál

  1. Pénzügyi elemzőink folyamatosan tájékoztatnak a személyi kölcsönökkel kapcsolatos friss hírekről és információkról! Olvass bele az erről szóló cikkekbe, nézz videókat a Bankmonitor médiatárában!
  2. Nézd meg kalkulátorunkkal, hogy mennyi személyi hitelt kaphatsz!
  3. Ha felújításra szeretnél kölcsönt felvenni, ismerd meg a legfontosabb tudnivalókat és keresd meg a legjobb ajánlatokat kapcsolódó oldalunkon!
  4. Ha pedig autóvásárlás előtt állsz, használd az autóhitel kalkulátorunkat, és tudd meg, hol találhatod meg most a legkedvezőbb banki ajánlatokat!
Hirdetés
Hirdetés