Online bankolsz? Rengeteget spórolhatsz!

Online bankolsz? Rengeteget spórolhatsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-10 Frissítve: 2023-08-11
 

Ha drágán bankolsz, vagy nem vagy megelégedve a számlavezető bankoddal és épp egy kedvezőbb alternatívát keresel, esetleg épp első bankszámládat szeretnéd megnyitni, akkor azzal szembesülhetsz, hogy számtalan lehetőség áll előtted. Nem véletlen, ha elvesztél a részletekben, hiszen ahány számla, annyiféle díjtétel és feltétel. Cikkünkben azoknak segítünk kiválasztani a testhezálló csomagot, akik jellemzően mindent online, net- vagy internetbankon keresztül szeretnek intézni és mutatjuk, hogyan spórolhatnak a Bankmonitoron keresztüli igényléssel.

Miért lehetsz kiváltságos helyzetben, ha digitálisan, online bankolsz?

Számos helyen futhattál bele olyan reklámokba, amelyek ingyenes lakossági számlacsomagokat kínálnak, de ezek jelentős része csak a számla alapdíjára vonatkozó kedvezményt tartalmaz. Ezt bárki elérheti, viszont aki jellemzően online, internet-, vagy mobilbankon keresztül intézi az ügyeit, azok számára ennél sokkal kedvezőbb lehetőség kínálkozik. Ha pénzügyeidben is előnyben részesíted a digitális megoldásokat és inkább online bankolsz, mint hogy minden alkalommal meglátogasd a bankfiókot, akkor az ingyenes bankszámlákat Neked találták ki.

Mit kell tudni az ingyenes bankszámlákról?

A hamisítatlan, tényleg ingyenes bankszámlák azok, amelyeknél tehát nem csak a számla alapdíja, éves díja ingyenes, hanem más, gyakran használt szolgáltatások és funkciók is díjmentesek. Ezek lehetnek az eseti átutalás, az állandó és csoportos átutalási megbízások, a bankkártya díja, az értesítések és a digitális csatornák (netbank, mobilbank) használata. Egy ilyen számlacsomaggal akár teljesen lenullázható az a költség, ami ez idáig hónapról hónapra csökkentette egyenlegedet és éves szinten akár több tízezres költségre is rúghatott.

Ma már több ilyen „inflációálló” bankszámla közül választhatunk, ám mielőtt azonnal lépnél, ismerkedj meg az elérhető lehetőségekkel kicsit részletesebben, hiszen az a bankszámla lesz számodra hosszú távon ideális, amely illeszkedik bankolási szokásaidhoz.

Ötlet
Nézd meg a díjmentes számlákat bemutató videónkat, amelyben a Bankmonitor pénzügyi szakértői mutatják meg az egyes csomagok előnyeit, hátrányait és különbségeket!

Hirdetés

Hirdetés

Igényelj 0 forintos bankszámlát a Bankmonitoron keresztül!

A Bankmonitor bankszámla kalkulátora segítségével 4 díjmentes lakossági csomagot mutatunk be, hogy eldönthesd, számodra melyik lesz a befutó. A négy számla között jelentős különbségek vannak, például abban, hogy mekkora havi jövedelemmel/jóváírással igényelhetők, meddig biztosítják a kedvező feltételeket és milyen elvárások tartoznak hozzájuk. Ezen kívül az sem mindegy, hogy hol indítod az igénylést, az említett bankszámlák közül három ugyanis kizárólag a Bankmonitoron keresztül érhető el. Mutatjuk a részleteket.

1. Partner Aktív Zéró Csomag

Az UniCredit Bank kínálja jelenleg azt a számlacsomagot, amely a legkevesebb beérkező jóváírással, már havi 75 ezer forinttal igényelhető. Ennek az összegnek nem kell feltétlenül jövedelemnek lennie és az sem gond, ha több részletben érkezik a számlára. Ugyanakkor az UniCredit Banknál lévő másik számláról történő átutalás nem vehető ebből a szempontból figyelembe.

A Partner Aktív Zéró Csomaghoz dombornyomott, Mastercard Standard bankkártya tartozik, ennek sem kibocsátási, sem éves díja nincs. (Ez igaz egyébként az összes felsorolt ingyenes bankszámlacsomagra is.) Az alapdíjakon felül ingyenes továbbá a netbank, a mobilbank használata, a mobilbankon keresztüli átutalás, a csoportos beszedések, illetve az állandó átutalások is. Arra érdemes figyelni, hogy az internetbankon keresztüli utalásnak díja van, mégpedig az átutalási összeg 0,3 százaléka esetenként. A díjmentességet a kizárólag a Bankmonitoron keresztül elérhető UniCredit számla az igényléstől számított 3 évig biztosítja.

2. CIB ECO Bankszámla

A CIB Bank – ezen feltételekkel csak a Bankmonitoron keresztül elérhető – ingyenes számlacsomagja már a mindenkori minimálbérnek megfelelő havi jóváírás teljesítésével elérhető, amely most 152 480 forintnak felel meg. Az összeg több részletben is teljesülhet, ráadásul nem kell feltétlenül jövedelemnek lennie. A készpénzbefizetés illetve a saját CIB banki számlák közötti átvezetés ugyanakkor nem számít ebbe bele.

A CIB ECO bankszámlához szintén díjmentes a CIB Visa Inspire elektronikus bankkártya és annak éves díja, a számlacsomag alapdíjai, úgymint számlanyitási és éves számlavezetési díj. Ingyen utalhatunk bankon belülre és kívülre internetbankon, mobilbanki applikáción, illetve bármelyik CIB online felületen keresztül. Emellett az állandó utalások és a csoportos beszedések is költségmentesen teljesíthetők. A CIB Bank ECO díjcsomagja 2 éven keresztül használható díjmentesen, amelyre a Bankmonitor garanciát vállal.

Két évig ingyenes CIB ECO bankszámla a Bankmonitornál garanciával.

3. Erste Privilégium 2.0 Partner

Az Erste Bank szintén csak a Bankmonitornál igényelhető lakossági számlája havi 225 ezer forintos jövedelem érkeztetésével vehető igénybe. Itt tehát elvárás, hogy kimondottan az ügyfél havi jövedelme érkezzen a számlára.

A Privilégium számlacsomaghoz Visa Electron elektronikus vagy Mastercard Start bankkártya választható, a kártya és annak éves díja költségmentes. Ingyenesek továbbá az alapdíjak, az internetbankon és mobilbanki appon keresztüli átutalások, a csoportos beszedési megbízások, a TeleBank, illetve a netbank és mobilbank szolgáltatás használata is. Az Erste díjmentes számlája 3 évig használható ezekkel a kivételes feltételekkel.

4. Raiffeisen Premium Gold 2.0

A Raiffeisen prémium számlacsomagja a legalább 400 ezer forintot érkeztetni tudó lakossági ügyfelek számára elérhető. Ennek az összegnek egy összegben kell beérkeznie, lehet jövedelem és bármely más jóváírás is. A havi jóváírást azoknak nem kell teljesíteni, akiknek legalább 8 millió forintnyi megtakarításuk van a Raiffeisen Banknál.

A Premium Gold 2.0 lakossági számlához dombornyomott Premium Start OKOSkártya tartozik, melynek használata, kibocsátási és éves díja az első évben mindenképpen 0 forint. A második évtől csak akkor kerül felszámításra éves díj, ha az ügyfél a díjterhelést megelőző évben nem tud összesen legalább 500 000 forintnyi vásárlási tranzakciókat teljesíteni.

A Prémium Gold 2.0 díjcsomaggal a net- és mobilbankon keresztül indított forint átutalások, az állandó utalások és a csoportos beszedések is ingyenesek. Ezt a bankszámlát tulajdonosa visszavonásig használhatja, és nem csak a Bankmonitoron keresztül igényelhető, de bankszámla szakértőink ennek igénylésében is díjmentesen segítenek.

Hogyan igényelhetsz a ingyenes bankszámlát?

  • Keresd fel a Bankmonitor bankszámla kereső oldalát, ahol részletesen megismerheted az elérhető csomagokat és azok további előnyeit és feltételeit.
  • Kalkulálj és nézd meg, hogy melyek a bankolási szokásaidnak leginkább megfelelő számlacsomagok, és kattints az ÉRDEKEL gombra a kiválasztott konstrukció mellett.
  • Néhány alap adat megadásával elindíthatod az igénylést online is, a Bankmonitor szakértői mielőbb felkeresnek és végig segítenek az igénylésben és a számodra legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásában.
Hirdetés
Hirdetés