Pénz kell a cégednek? Erre is figyelj, ha olcsó vállalkozói hitelt szeretnél!

Pénz kell a cégednek? Erre is figyelj, ha olcsó vállalkozói hitelt szeretnél!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-21
 

Bár még bőven lenne idő arra, hogy cégünk éves beszámolóját leadjuk – május vége a határidő -, azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a közeljövőben kedvezményes hitelt szeretnének felvenni nem célszerű halogatni a pénzügyi év zárását, a bankok ugyanis már most kérik a 2022. évre vonatkozó kimutatásokat a hitelbírálathoz. 

A 2023-as év azoknak a vállalkozásoknak is megpróbáltatásokkal teli, amelyek viszonylag stabil piacokkal rendelkeznek és ki tudják gazdálkodni a költségemelkedéseket. A jól működő, nyereséges vállalkozások számára is jóval nagyobb kihívás a stabil finanszírozás biztosítása, legyen szó akár a napi működéshez, akár tervezett fejlesztéshez szükséges forrásokról.

Számukra jelenthetnek megoldás a Széchenyi MAX+ hitelek, amelyek még a mostani zord piaci környezetben is olcsó banki forrást jelentenek, ráadásul a hitelcélok széles körére vehetőek igénybe. A kamat évi fix 5 százalék, ami a jelenlegi piaci környezetben rendkívül kedvező, a hitelköltségek még épp kitermelhetőek egy eredményesen működő vállalkozás számára.

Ha például egy vállalkozás 50 millió forint Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ konstrukciót igényelne most, a szabadon felhasználható forgóeszközhitel teljes hitelköltsége a három éves futamidő alatt 4 millió forint körül alakulna. A havi adósságszolgálat 1,5-1,6 millió forint lenne a finanszírozó banktól függően.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  Két körülményre fontos azonban figyelniük azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a közeljövőben kedvezményes Széchenyi hitelt vennének fel:

  • Egyrészt a jelenlegi feltételekkel a Széchenyi Kártya Program hitelei az első fél évben állnak csak rendelkezésre. Figyelembe véve, hogy eddig az időpontig a kérelmeket el is kell bírálni, hiteltípustól függően május végéig, június elejéig be kell adni a hitelkérelmeket.
  • Másrészt jó tudni, hogy a bankoknak a hitelkérelmek elbírálásakor már a 2022. évi lezárt mérleget is kérik, függetlenül attól, hogy ennek elkészítésére a jogszabályi előírások alapján május végéig van mód.

  Célszerű tehát még a hitelkérelem előtt egyeztetni a könyvelővel, hogy a szükséges kimutatások rendelkezésre álljanak, gondolva itt a lezárt 2022. évi beszámolóra, illetve a 2023-as évre vonatkozó főkönyvre (ennek legalább a legutóbbi lezárt negyedévre vonatkozóan rendelkezésre kell állnia).

  Hirdetés

  Hirdetés

  Óvatosabbá váltak a bankok

  Az sem mindegy persze, hogy mit tartalmaz az éves beszámoló, hiszen a hitel elbírálása során a bankok a kedvezményes hiteleknél is alaposan megvizsgálják, hogy a vállalkozás várható eredménye elegendő lesz-e a hitel törlesztőrészleteinek és járulékos költségeinek kifizetéséhez.

  A kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben ráadásul a pénzintézetek is jóval óvatosabbá váltak. A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi hitelezési felméréséből egyértelműen kiderül, hogy szigorodtak a hitelbírálati feltételek. Ezek közül is

  • a legtöbb pénzintézet az ügyfélmonitoring, illetve
  • a fedezeti követelmények területén lépett.

  Fel kell tehát készülniük a vállalkozásoknak arra, hogy a bankok a hitelbírálat során a korábbiaknál is jóval alaposabban vizsgálják meg a kimutatásokat, illetve a pénzügyi terveket.

  Jó tudni
  Bár a kedvezményes hitelek, így a Széchenyi MAX+ konstrukciók igényléséhez kapcsolódó általános feltételek minden banknál azonosak, az egyes pénzintézetek hitelezési gyakorlata számottevően eltérő lehet. A Bankmonitor szakértői ismerik a banki gyakorlatot, a gyors, és problémamentes ügyintézés érdekében keresd bizalommal tanácsadóinkat, akár kisebb összegű, akár jelentősebb, 100 millió forintot meghaladó hitel iránt érdeklődsz.

  Erre figyelj a gyors és problémamentes ügyintézés érdekében

  Az sem mindegy persze, hogy mennyi időt és energiát emészt fel a hitelügyintézés, hiszen az a vállalkozásodra fordítható energiából visz el. Ha gyors és zökkenőmentes folyamatot szeretnél érdemes jól előkészíteni azt.

  A korábban már említett nyilvántartások (2022-es évzárás, naplófőkönyv) előkészítése és napra készen tartása mellett fontos világosan megfogalmazni, milyen célra tervezel hitelt felvenni. Ilyen lehet például, ha bővítenéd a céged által forgalmazott termékek körét, így növelned kell a készletállományod. Ehhez ideális egy jó forgóeszközhitel: ilyen például a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ kedvezményes kölcsön. De, ha például szeretnéd korszerűsíteni a gyártósoraidat, akkor konkrétan meg kell adnod a beszerzendő eszköz adatait és árát is. Erre a célra többféle finanszírozási mód is létezik, ilyen például a lízing is. (A Széchenyi Kártya Programban kedvezményes lízingkonstrukció is található.)

  Jó tudni
  Az elképzelések és lehetőségek áttekintésében, a megfelelő konstrukció és a számodra ideális bank kiválasztásában is segítségedre lehetnek a Bankmonitor szakértői.
   
  Kérj segítséget szakértőnktől!
  Ft
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés