Pénzkidobás a köbön, és más forró hírek!

Pénzkidobás a köbön, és más forró hírek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-03
 

A mögöttünk hagyott héten is kitett magáért a Bankmonitor csapata: elhoztuk nektek a legfontosabb pénzügyi aktualitásokat, legyen szó a jegybanki alapkamat változásáról, az ingatlanpiac megfejtéséről, egy fájdalmasan költséges számla kielemzéséről, egy megtakarítási körképről vagy a támogatott és piaci hitelezés  folyamatainak feltérképezéséről. Olvassátok a cikkeinket, és kerüljetek képbe, hogy mi minden történt a héten!

Vasárnapi hírösszefoglalónkban bemutatjuk a hét legérdekesebb témáit. Ha van bankszámlád, ha ingatlant vásárolnál vagy eladnál, esetleg hitelfelvételen vagy befektetésen töröd a fejed, akkor mindenképpen érdemes csemegézned a releváns tartalmakból.

A nagy bankszámladíj leleplezés – Spórolj meg több tízezer forintot! (videó)

Egy valós példát végignézve kibogozzuk, hogy egy év alatt mennyi pénzt lehet kidobni az ablakon egy versenyképtelen bankszámla használatával. Előre szólunk, hogy repkedni fognak a húszezresek, holott az ingyenes csomagok korában ezek már teljesen fölöslegesen kifizetett összegek. Ha magadra ismersz, akkor az első sokkot követően már csak arra a kérdésre kell válaszolnod, mikor tervezed felszámolni és egy sokkal jobbra lecserélni a jelenlegi pénznyelő számládat.

Ingatlanpiac: a félreértett fordulat

A Bankmonitor alapítója és ügyvezetője viszonylag ritkán ragad billentyűzetet, de olyankor nagyon! Sándorfi Balázs a legújabb elemzésében 9 érvet hoz fel amellett, hogy a piaci szereplők többsége félreérti a lakáspiaci folyamatokat, és az előttünk álló években sokak számára váratlan trend állhat be az ingatlanárakban. Kattints és tudd meg, érdemes-e most belépni a piacra akár eladói, akár vevői oldalon!

9 százalékra vágja az MNB az alapkamatot. Mi lesz a hitelekkel?

Keddi kamatdöntő ülésén a Monetáris Tanács 9,00%-ra csökkentette az alapkamatot. Ehhez 1 százalékpontot (100 bázispontot) kellett vágniuk, ami a korábbiaknál gyorsabb csökkentés: azelőtt valamivel lassabban, 75 bázispontos lépésközzel jött egyre lejjebb a kamatszint. Milyen hatása lehet a változtatásnak a meglévő és új pénzügyi konstrukciók (hitelek, befektetések) kamataira? Ezt jártuk körül cikkünkben.

Top tippek lakásbiztosításhoz, hogy ne érjen meglepetés!

Elkezdődött a nagy márciusi lakásbiztosítási kampány, most rendkívül kedvezményes feltételekkel van lehetőség felülvizsgálni és akár lecserélni a meglévő lakásbiztosításokat. Mit jelent az alulbiztosítottság, amellyel számtalan család küzd, és kénytelen emiatt jelentős pénzügyi kockázatokat felvállalni? És mit tehetsz akkor, ha szeretnéd kikerülni a rád leselkedő veszélyeket? Ezeket mind megtudhatod a cikkünkből!

Ezért éri meg ma lakáshitel mellé lakástakarékot kötni

Mindenki emlékezhet még azokra az időkre, amikor nagyot lehetett szakítani az olcsó lakáshitelek és a magas hozamú lakástakarékok kombinációjával. A jelenleg elérhető legkedvezőbb új LTP éves hozama 6% fölött jár, míg a hitelek piacán továbbra is találni akár 3%-os kamatozású megoldásokat. A kettő közti kamatkülönbözet kihasználásával akár több millió forintot is zsebre tehetnek a szemfüles hitelfelvevők! A pontos számításokat ebben a cikkben olvashatod.

Így áll most a nyugdíjmegtakarítási piac – neked van már ilyen számlád?

Melyik most a legnépszerűbb öngondoskodási forma az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás vagy a NYESZ-számla közül? Sikerült-e érdemben növelni a megtakarításokat az utóbbi 8-10 év leforgása alatt? És mennyi nyugdíjkiegészítésre számíthatnak, akik kihasználják a 20%-os adóvisszatérítést? A Bankmonitor körképe segít tisztábban látni a nyugdíjcélú szerződések piacán.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés