Spórolj, takarékoskodj, fektess be! Adunk hozzá 5+1 tippet

Spórolj, takarékoskodj, fektess be! Adunk hozzá 5+1 tippet
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-04-28
 

A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb átlagbér adat és az új otthonfelújítási támogatás részletei is. A Bankmonitor elemzői ezeken túl olyan gyűjteményt készítettek, amellyel szinte minden élethelyzetben faraghatunk a költségeken, többet takaríthatunk meg, vagy épp befektetett pénzünkből hozhatjuk ki a maximumot. Mutatjuk az akár milliókat érő tippeket!

1. Babát és lakásfelújítást is terveztek? Itt van hozzá 17 millió az államtól

A család bővülésével gyakori, hogy időszerűvé válik a meglévő otthon korszerűsítése, felújítása, esetleg bővítése, így utánajártunk mire számíthatnak azok, akik gyermeket és felújítást is terveznek, hiszen 2024 ideális időszak lehet a munkálatok elvégzésére az új otthonfelújítási támogatás miatt. Mit tud ez az új lehetőség, kik számára érhető el és mennyivel egészítheti ki a költségvetésre szánt összeget, ha kombináljuk a népszerű Babaváró Programmal? Tudd meg a részleteket cikkünkből!

2. Mi történik itt? Emelkedik a bónusz állampapír kamata?

Az utóbbi időben kiemelkedő hozamokat lehet elérni az állampapírokkal, főleg az inflációkövető papírok iránt volt hatalmas a kereslet az elmúlt időszakban. Ugyanakkor az áremelkedés mérséklődésével az alapkamat is csökkenésnek indult, a gazdasági helyzet változásával pedig az állampapírok hozama is csökkent. Épp ezért meglepetés, hogy van olyan konstrukció, melynek még emelkedett is a kamata. Mutatjuk, mi a helyzet most a 2029/N BMÁP-al.

3. Hogyan lehet olcsóbb, vagy akár ingyenes bankszámlánk?

Az infláció ugyan már nem száguld, de az árak nem csökkentek olyan mértékben, ahogy szerettük volna. Épp ezért mind többen keresik a lehetőséget a spórolásra. Fülöp Norbert Attila, a Bankmonitor pénzügyi elemzője 7 olyan bankszámlához kapcsolódó trükköt árul el nekünk, amelyekkel faraghatunk a bankolási költségeken. Mutatjuk, hogyan fizethetsz kevesebbet a bankszámlád fenntartására, vagyis azért, hogy használd a nehezen megkeresett pénzedet.

4. 7 nagy előny, amelyet te is elérhetsz egy lakástakarékkal!

Az államilag támogatott lakástakarék-pénztárakat évekkel ezelőtt kivégezték, ugyanakkor 2023 során újból elérhetővé vált ez a megtakarítási lehetőség. Már 3 szolgáltató is verseng egymással a megtakarítók kegyeiért, mégpedig akár 30%-os jóváírást ígérve. Összegyűjtöttük, milyen előnyökkel bírnak ezek az újhullámos megtakarítási konstrukciók.

5. Babaváró vagy személyi hitel? Pro és kontra

Hitelt vennél fel szabad felhasználásra, lehetőleg önerő és ingatlanfedezet nélkül? Ismerd meg a két ideális lehetőséget, a Babaváró hitelt, illetve a személyi kölcsönt. Mekkora az igényelhető összeg? Mekkora költséggel és milyen feltételekkel igényelhetők? Mikor juthatsz hozzá a pénzhez? Mutatjuk, miben hasonlítanak, illetve mik a lényegi különbségek, amelyekből már könnyen látni fogod, milyen élethelyzetben lehet jó számodra az egyik, vagy épp a másik hiteltípus.

+1 Megszólalt a KSH: ennyi pénzből élnek most a nyugdíjasok!

Megjelent a KSH idei nyugdíjjelentése, a következtetéseket Süle-Szigeti Bulcsú nyugdíjszakértő segítségével vontuk le az időskorúak anyagi helyzetéről. Hol tart most a férfiak és nők nyugdíja közötti szakadék? Hányan kénytelenek Magyarországon az átlagnyugdíj alatti összegből megélni? Sikerült-e megőrizni a nyugdíjak reálértékét? Egy biztos: az öngondoskodás fontosabb, mint valaha. Ismerd meg a részleteket cikkünkből!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés