Személyi kölcsön – mennyi hitelt kaphatok 2024-ben?

Személyi kölcsön – mennyi hitelt kaphatok 2024-ben?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-01-14 Frissítve: 2024-01-15
 

Egy személyi kölcsön igénylése számos élethelyzetben segíthet, legyen szó autóvásárlásról, lakásfelújításról, egy meghibásodott háztartási gép, vagy berendezés cseréjéről, esetleg magánorvosi költségek, vagy családi esemény finanszírozásáról. Mutatjuk, hogyan derítheted ki, hogy mennyi hitelt vehetsz fel terveid megvalósítására 2024-ben.

A személyi hitel nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek, hiszen gyors, kiszámítható és rugalmas hiteltípus, amellyel akár 10-12 millió forint is elérhető, ingatlanfedezet nélkül. A legtöbben autóvásárlásra vagy lakásfelújításra veszik igénybe, hiszen az autó javíttatására, vagy új gépjármű vásárlásra is igényelhető kölcsön (autóhitel) hatalmas előnye, hogy az összeg rendkívül gyorsan, akár pár napon belül a számlán lehet, így jó alkupozícióba kerülhetünk.

A személyi hitelek szabad felhasználásúak, így a vételáron felül is költhetünk, például autóvásárlás után a műszaki átvizsgálásra vagy az átíratásra. Lakásfelújítás során szintén jól jöhet, ha nem csak a költségeket (anyag- és munkadíj) finanszírozhatjuk az összegből, de akár a berendezési tárgyakat, bútorokat is megvásárolhatjuk, ha pedig egy kicsivel a költségek feletti összeget veszünk fel, biztosíthatjuk, hogy semmiképp se fussunk ki a keretből.

Egyáltalán nem mindegy ugyanakkor, hogy hol és hogyan indítjuk el az igénylést, ahány bank, annyiféle hitelbírálat, részletszabály. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték a legfontosabbakat, amikkel mindenkinek érdemes tisztában lennie, aki 2024-ben személyi hitel segítségével szeretné megvalósítani céljait.

Hirdetés

Hirdetés

Mitől függ, hogy mennyi hitelt igényelhetsz 2024-ben?

Egy személyi kölcsönnél első sorban a jövedelmed határozza meg, hogy mekkora hitelt kaphatsz. A hitelbírálat során minden bank meggyőződik az igénylők anyagi helyzetéről és megvizsgálja, hogy a leendő adós mennyire stabil munkaviszonnyal rendelkezik: például megnézi mióta áll fenn a munkaviszony, határozott, vagy határozatlan idejű-e a munkaszerződés, de még sok esetben azt is, hogy mivel foglalkozik a munkáltató.

A hitelbírálat elengedhetetlen része az is, hogy a bank meggyőződjön a hitelmúltadról, például, hogy rendben fizetted-e korábbi tartozásaid, vagy, hogy szerepelsz-e negatívan a KHR-ben (régi nevén BAR-lista).

Mindemellett a bankoknak az adósságfék szabályt, vagy másnéven JTM szabályt is figyelembe kell venniük a hitelbírálat során. Ez megmutatja, hogy az igénylő jövedelmének legfeljebb mekkora része fordítható hiteltörlesztésre. A pénzintézetek a szabálytól azonban szigorúbbak is lehetnek.

Hogyan derítsd  ki, hogy mekkora hitelt vehetsz fel a jövedelmeddel?

Ebben segítségedre lesz a Bankmonitor kalkulátora, mellyel 6 rövid kérdést követően megtudhatod, hogy mekkora összegre lehetsz jogosult.

Válaszd ki:

  1. milyen célra szeretnél hitelt felvenni
  2. mikor születtél
  3. melyik banknál vezeted a számlád
  4. milyen jövedelemmel rendelkezel
  5. szerepelsz-e a negatív KHR listán
  6. vannak-e meglévő hiteleid.

A fenti kérdések megválaszolása után láthatod az eredményt, amely személyre szabottan tartalmazza a felvehető hitelösszeg maximumát a lehető leghosszabb futamidővel, emellett néhány  példa ajánlat segít áttekinteni az elérhető személyi hitelek kondícióit különböző futamidejű kölcsönök esetén.

Ne ess kétségbe, ha valahol nem kapod meg a kért összeget!

Az eltérő banki szabályok miatt könnyen előfordulhat, hogy a választott helyen csak kevesebb kölcsönt kaphatsz, vagy esetleg elutasításra kerül a kérelmed. Ebben az esetben érdemes egy független hitelszakértővel átgondolni a lehetőségeket, mivel a bankok jellemzően nem indokolják döntésüket:

  • Előfordulhat, hogy csupán várnod kell az igényléssel (például azért, mert nincs elegendő munkaviszony, vagy vállalkozói múlt, nem látszik még legalább 3 havi bevétel a bankszámlakivonaton).
  • Kevésnek bizonyult a jövedelmed a kért hitelösszeghez? Ez könnyen áthidalható egy adóstárs bevonásával, hiszen ilyenkor kettőtök jövedelmét veszi figyelembe a bank.
  • Akár egy másik bankot is felkereshetsz (ehhez érdemes kideríteni, hogy az adott élethelyzetben mely pénzintézetek adhatnak zöld utat, vagy magasabb összeget).

Érdemes már a tájékozódáskor felkeresni egy bankfüggetlen pénzügyi szakértőt, aki ismeri az aktuális banki gyakorlatot és eleve oda irányít, ahol a legnagyobb valószínűséggel megkapható a kért hitel. Ezzel a lépéssel idő és pénz is spórolható.

Kalkulálj
Ismerd meg a személyi kölcsön igénylés részletes feltételeit és hasonlítsd össze a banki ajánlatokat néhány kattintással!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés