Szétszakadt a mezőny a független pénzügyi közvetítők piacán

Szétszakadt a mezőny a független pénzügyi közvetítők piacán
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-07
 

A közzétett nettó árbevételek alapján a hazai független pénzügyi közvetítők versenyét 2022-ben toronymagasan a Bankmonitor nyerte, jelentősen maga mögött hagyva a piaci szereplők középmezőnyét. Mindez jól mutatja, hogy az elmúlt években jelentősen átalakultak a közvetítőkkel kapcsolatos elvárások mind az ügyfelek, mind a pénzügyi intézmények részéről.  

A 2022-es év vegyesen alakult a magyarországi hitelpiacon, mert bár éves összevetésben a lakossági hitelállomány 6,3 százalékkal, míg a vállalati hitelállomány 14 százalékkal nőtt, az új hitelek kihelyezése az utolsó negyedvére már jelentősen visszaesett a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint.

A teljes vállalati szegmensben például 14 százalékos, míg a kkv hitelek esetében 38 százalékos volt a visszaesés az utolsó három hónapban az előző év azonos időszakához képest. A negyedik negyedéves lakossági hitelkibocsátás éves összevetésben 34 százalékkal csökkent, a legnagyobb visszaesés ezen belül a lakáshiteleknél volt tapasztalható, amiért az NHP Zöld Otthon Program (ZOP) indulása miatti magas bázis, a hitelkamatok emelkedése és a visszaeső lakáspiaci tranzakciószám együttesen felelős.

A független banki tanácsadó cégek árbevétele 2022-ben

A babaváró hitelek szerződéskötései bár 7 százalékkal meghaladták az előző év azonos időszaki kibocsátást, ám ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy a program eredetileg meghirdetett 2022. decemberi lezárása jelentős előrehozott keresletet generált, így az utolsó hónapban 70 milliárd forint összegben kötöttek babaváró szerződést a bankok.

A fentiek miatt a 2022-es év komoly kihívás elé állította a független pénzügyi közvetítőket, a változó környezetben azok voltak képesek sikereseket elérni, akik széles termékkört kínálnak, nem pedig egyetlen területre koncentrálnak, valamint magas szintű szolgáltatást képesek nyújtani mind az ügyfelek, mind a bankok és a biztosítók irányába.

Az ügyfelek számára mind fontosabb ugyanis, hogy megtalálják a számukra elérhető legkedvezőbb pénzügyi termékeket a piacon, legyen szó lakáshitelről, személyi kölcsönről, bankszámláról, nyugdíj- és életbiztosításról vagy akár vállalati finanszírozásról.

A pénzügyi közvetítők munkája azonban azért is fontos, mert rajtuk keresztül olyan ügyfelek érkeznek a bankokhoz és a biztosítókhoz, akik már átestek egyfajta előszűrésen, valamint tájékozottak az adott termékkörrel kapcsolatos igénylési folyamatokat és elvárásokat illetően.

Sándorfi Balázs, a Bankmonitor ügyvezető alapítója elmondása szerint cégük sikere legfőképpen annak köszönhető, hogy többet nyújtanak a pénzügyi termékek összehasonlításánál. „Segítünk megtalálni az érdeklődőknek a céljaik eléréséhez a legjobb pénzügyi megoldásokat. Minden ember, minden élethelyzet más, éppen ezért ugyanazon célhoz sok esetben teljesen más út vezethet.”

Kalkulálj

Bankmonitor összehasonlító kalkulátorok:
Lakáshitel kalkulátor
Babaváró kalkulátor
CSOK jogosultság ellenőrző
Bankszámla kereső
Nyugdíjmegtakarítás kalkulátor
Kockázati életbiztosítás kalkulátor
Hitelfedezeti életbiztosítás
Csoportos személybiztosítás
Egészségbiztosítás

A Bankmonitor éppen ezért nem egyszerűen csak a pénzügyi termékek összehasonlítását kínálja, hanem több száz fős szakértői hálózatával segíti az ügyfeleket a céljukhoz leginkább illeszkedő pénzügyi megoldások kiválasztásában. Egy pénzügyi közvetítőtől azonban ma már azt is elvárják az ügyfelek, hogy a pénzügyi termékek igényléséhez is segítséget nyújtson, legyen szó lakossági hitelről, bankszámláról, biztosításról, vagy valamilyen vállalati finanszírozásról.

A Bankmonitor szakértőinek munkáját fejlett informatikai rendszer támogatja, ami lehetővé teszi, hogy könnyebben megtalálják ügyfeleik számára a legkedvezőbb pénzügyi termékeket, így jóval több időt fordíthatnak a valós igények megértésére, megoldására. Ez azért is fontos, mert a magyar támogatási rendszer meglehetősen összetett, így a lakásvásárlók sok esetben a vissza nem térítendő támogatások, kedvezményes és piaci hitelek kombinációjával tudják megvalósítani lakáscéljukat.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés