Több százezer forinttal támogatja az állam a nyugdíjcélú megtakarítókat még idén

Több százezer forinttal támogatja az állam a nyugdíjcélú megtakarítókat még idén
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-11-12 Frissítve: 2023-11-13
 

Egyes megtakarításokra komoly állami támogatás zsebelhető be, ezek pedig ugyanúgy hozamot termelnek, mint a saját magunk által befizetett összegek. A támogatott megtakarítások között a nyugdíjcélú konstrukcióknál közeledik egy nagyon fontos határidő: ha még idén elindítod a megtakarításodat, akkor a befizetett személyi jövedelemadód nem vész kárba, egy részét ugyanis vissza tudod szerezni az államtól. Mutatjuk, miért érdemes minél előbb elkezdeni gyűjteni és hogyan lehet maximálisan kamatoztatni egy nyugdíjmegtakarítást!

Fájdalmas anyagi lecsúszás fenyeget az aktív éveink után!

Tíz éve az átlagos nyugdíj az átlagkereset 68 százalékával volt egyenértékű, ma már csak alig 54 százaléka. A nyugdíjak egyre inkább leszakadnak a bérektől, vagyis az állami nyugdíj egyre kevésbé képes betölteni funkcióját. Aktív korban jóval könnyebb érvényesíteni anyagi érdekeinket, de utána a lehetőségeink korlátozottak, kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetünk. Éppen ezért érdemes alternatív jövedelemforrás után nézni és kiegészíteni az állami nyugdíjat. Miért nőnek gyorsabban a bérek, mint a nyugellátás? Milyen stratégiával kerülhetjük el a lecsúszást? Cikkünkben körüljárjuk a témát.

Nyugdíjmegtakarítási formák: Melyiket válasszam?

Az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságával kapcsolatos problémák miatt mindenkinek érdemes gondoskodni időskori bevételének kiegészítéséről. Milyen lehetőségek közül választhatunk? Hogyan működik a nyugdíjbiztosítás? Kinek lehet jó az Önkéntes nyugdíjpénztár? Kinek érdemes a Nyugdíj Előtakarékossági Számlát választania? Melyik megtakarítási formára jár az állami támogatás? Cikkünkből kiderül!

Mire lesz elegendő a havi 30 ezer forintos nyugdíjmegtakarítás?

Nyugdíjmegtakarítás indításakor azt is át kell gondolni, hogy mekkora összeget tennénk félre havonta. Gyakori, hogy egy kerek számot jelölünk meg befizetés gyanánt, így most kiszámoltuk, mekkora nyugdíjkiegészítésre lehet elegendő, ha különböző életkorokban rendszeresen félreteszünk havonta 30 ezer forintot. 

Így kaphatsz most vissza akár több százezer forint SZJA-t!

Egy magyar dolgozó évente átlagosan 1 millió forint személyi jövedelemadót fizet be. Jó hír, hogy ez a pénz nem feltétlenül vész el örökre, hiszen több öngondoskodási forma segítségével a befizetett SZJA egy része visszaszerezhető. Mutatjuk, hogy kinek, mikor és mennyi személyi jövedelemadó-visszatérítés járhat és hogy mit tehetünk, hogy még idén kihasználhassuk a lehetőséget.

Kalkulálj
Használd a Bankmonitor nyugdíj-megtakarás kalkulátorát és tudd meg, mennyit gyűjthetsz idős korodra! Segítünk kiválasztani a számodra leginkább megfelelő típust!
Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés