Betöltés

Elzálogosítanád a lakásod? Még mit nem, ha ilyen olcsón kaphatsz hitelt!

szerző: Szklenár Bea
2016-09-13

Jelentős élénkülést mutat a lakosság hitelfelvételi kedve. Mondhatni töretlen mind a személyi kölcsönök, mind a jelzáloghitelek terén. A megfelelőt kiválasztani ugyan egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban ez nem ilyen egyszerű. Ingatlanfedezettel, vagy anélkül? Mikor célszerű a személyi kölcsön és mikor a jelzálog fedezetes hitel?

Ma már a legkedvezőbb kamatozású személyi kölcsönök 9-10% közötti kamattal is elérhetőek. Az ingatlan fedezetes, szabad felhasználású hitelek esetében pedig 4,5-7,5% között mozog az átlagos kamat.

Aki nem tartozik azon szerencsések közé, akik akár 9%-os kamattal is kaphatnak személyi kölcsönt, rosszabb esetben 14-17% körüli kamatot is fizethetnek a hitelért.

Az ő esetükben például egyáltalán nem elvetendő az ingatlanfedezetet meggondolni… persze, ha van.

Kalkulátorunk segítségével kiválaszthatod a számodra megfelelő hitelkonstrukciót.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
Próbaidős munkaviszonyod van?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Miért nem vesz fel akkor mindenki szabad felhasználású hitelt?

Ennek számtalan oka lehet.

 • Nincs ingatlanfedezet
 • Nagyon gyorsan kell a pénz
 • Nem elfogadható ingatlanfedezet (pl. vályog)
 • Alacsonyabb összegre van szükséged
 • Nincs tartalék az induló költségekre

Melyik a jobb?

Ez pont annyira nem megválaszolható, mintha azt kérdeznénk, hogy az alma, vagy a banán finomabb-e. Neked ez, nekem az, mindenkinek más.                                                                                               A varázsszó a személyre szabottság! Mindig azt kell szem előtt tartani, hogy neked, a te élethelyzetedre melyik a megfelelő.

Az azonban elmondható, hogy egy millió forint alatt a járulékos költségek miatt jobban megéri személyi kölcsönt felvenni. Nagyobb összegnél már érdemes elgondolkozni a jelzálog fedezetű hitelen is.

Vessük össze a két hiteltípust!

kep1160913A legideálisabb esetben havi 2 000 forint a különbség a két legjobb ajánlat között. Ez igazán nem sok! Ráadásul az ingatlanfedezetes hiteleknél még jelentős tételt képeznek az induló költségek, amivel a személyi kölcsönök esetében nem kell számolni.

Természetesen akciót elég sűrűn meghirdetnek a bankok, ezért ezt sem árt figyelni.

indulodij20160913

1 millió forintos szabad felhasználású hitel esetében ezek a költségek – azt feltételezve, hogy nincs díjelengedési akció – összesen kb. 80-90 ezer forintra rúgnak.

Személyi kölcsön esetében ezek közül csak a szerződéskötési díjjal kell számolni – azt feltételezve, hogy nincs díjelengedési akció -, ami legfeljebb 10 ezer forint.

Hogyan válassz jól?

Mindkét hiteltípust többféle célra is felhasználhatod. A személyi kölcsön nagy előnye, hogy minimális ügyintézéssel gyorsan – banktól függően akár néhány óra alatt – hozzá lehet jutni a kölcsönösszeghez. Éppen ezért az átmeneti pénzhiány esetén célszerű igényelni.

Ahogy az a fentebb leírtakból és bemutatottakból is kiderül, 1 millió forintnál még nem feltétlenül érdemes elzálogosítani a lakásodat!

Nagyobb összegnél viszont már egyéb korlátai is vannak a személyi kölcsönnek. Ennél a hiteltípusnál ugyanis átlagosan a jövedelmed 6-9szeresét hagyják jóvá. Ha tehát van 250 ezer forint nettód, akkor a legoptimálisabb esetben is 2 millió forint körüli összeget kaphatsz.

Ingatlanfedezet bevonása esetén a jövedelmeden túl a felajánlott ingatlan értékét is nézik. Szintén 250 ezres jövedelem mellett egy 10 millió forint értékű lakásra átlagosan 5-6 millió forint jelzáloghitelt is kaphatsz.

Gondolt tehát végig, hogy pontosan milyen célra és mekkora hitelt szeretnél! Csak így hozhatsz jó döntést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

befektetés

Mit hozhat a 2019-es év a magyar befektetők számára?

2019. 01. 21.

Nem tudod, mit várhatsz 2019-től? Azon gondolkozol, hogyan őrizd meg a vagyonod értékét? Netán infláció feletti reálhozamot is szeretnél elérni? Milyen lehetőségeid vannak? Megmutatjuk, miket érdemes figyelembe venned, hogy elérd...

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.