Elzálogosítanád a lakásod? Még mit nem, ha ilyen olcsón kaphatsz hitelt!

2016. 09. 13. szerző: bankmonitor.hu

Jelentős élénkülést mutat a lakosság hitelfelvételi kedve. Mondhatni töretlen mind a személyi kölcsönök, mind a jelzáloghitelek terén. A megfelelőt kiválasztani ugyan egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban ez nem ilyen egyszerű. Ingatlanfedezettel, vagy anélkül? Mikor célszerű a személyi kölcsön és mikor a jelzálog fedezetes hitel?

Ma már a legkedvezőbb kamatozású személyi kölcsönök 9-10% közötti kamattal is elérhetőek. Az ingatlan fedezetes, szabad felhasználású hitelek esetében pedig 4,5-7,5% között mozog az átlagos kamat.

Aki nem tartozik azon szerencsések közé, akik akár 9%-os kamattal is kaphatnak személyi kölcsönt, rosszabb esetben 14-17% körüli kamatot is fizethetnek a hitelért.

Az ő esetükben például egyáltalán nem elvetendő az ingatlanfedezetet meggondolni… persze, ha van.

Kalkulátorunk segítségével kiválaszthatod a számodra megfelelő hitelkonstrukciót.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Miért nem vesz fel akkor mindenki szabad felhasználású hitelt?

Ennek számtalan oka lehet.

 • Nincs ingatlanfedezet
 • Nagyon gyorsan kell a pénz
 • Nem elfogadható ingatlanfedezet (pl. vályog)
 • Alacsonyabb összegre van szükséged
 • Nincs tartalék az induló költségekre

Melyik a jobb?

Ez pont annyira nem megválaszolható, mintha azt kérdeznénk, hogy az alma, vagy a banán finomabb-e. Neked ez, nekem az, mindenkinek más.                                                                                               A varázsszó a személyre szabottság! Mindig azt kell szem előtt tartani, hogy neked, a te élethelyzetedre melyik a megfelelő.

Az azonban elmondható, hogy egy millió forint alatt a járulékos költségek miatt jobban megéri személyi kölcsönt felvenni. Nagyobb összegnél már érdemes elgondolkozni a jelzálog fedezetű hitelen is.

Vessük össze a két hiteltípust!

kep1160913A legideálisabb esetben havi 2 000 forint a különbség a két legjobb ajánlat között. Ez igazán nem sok! Ráadásul az ingatlanfedezetes hiteleknél még jelentős tételt képeznek az induló költségek, amivel a személyi kölcsönök esetében nem kell számolni.

Természetesen akciót elég sűrűn meghirdetnek a bankok, ezért ezt sem árt figyelni.

indulodij20160913

1 millió forintos szabad felhasználású hitel esetében ezek a költségek – azt feltételezve, hogy nincs díjelengedési akció – összesen kb. 80-90 ezer forintra rúgnak.

Személyi kölcsön esetében ezek közül csak a szerződéskötési díjjal kell számolni – azt feltételezve, hogy nincs díjelengedési akció -, ami legfeljebb 10 ezer forint.

Hogyan válassz jól?

Mindkét hiteltípust többféle célra is felhasználhatod. A személyi kölcsön nagy előnye, hogy minimális ügyintézéssel gyorsan – banktól függően akár néhány óra alatt – hozzá lehet jutni a kölcsönösszeghez. Éppen ezért az átmeneti pénzhiány esetén célszerű igényelni.

Ahogy az a fentebb leírtakból és bemutatottakból is kiderül, 1 millió forintnál még nem feltétlenül érdemes elzálogosítani a lakásodat!

Nagyobb összegnél viszont már egyéb korlátai is vannak a személyi kölcsönnek. Ennél a hiteltípusnál ugyanis átlagosan a jövedelmed 6-9szeresét hagyják jóvá. Ha tehát van 250 ezer forint nettód, akkor a legoptimálisabb esetben is 2 millió forint körüli összeget kaphatsz.

Ingatlanfedezet bevonása esetén a jövedelmeden túl a felajánlott ingatlan értékét is nézik. Szintén 250 ezres jövedelem mellett egy 10 millió forint értékű lakásra átlagosan 5-6 millió forint jelzáloghitelt is kaphatsz.

Gondolt tehát végig, hogy pontosan milyen célra és mekkora hitelt szeretnél! Csak így hozhatsz jó döntést!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Észt tervek

  Csökkentsük az állami alkalmazottak számát 50%-kal, a köztársasági elnököt csak egy ciklusra lehessen megválasztani, legyen még függetlenebb a bíróság. 28 ismert észt üzletember összeállt és...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.