Betöltés
loading

Fizetnéd tovább a hiteled, mégsem vonta le a bank a törlesztőt? Mutatjuk, mi lehet a gond!

A hitellel rendelkezők nagyjából 30-50%-a nyilatkozott eddig úgy, hogy a törlesztési moratórium ellenére tovább fizetné a havi törlesztőit. Sok esetben azonban a bank a nyilatkozat ellenére sem tudja levonni az aktuális részletet, mert az adós valamilyen hibát vét. Az OTP Bank összegyűjtötte az elmúlt időszak leggyakoribb hibáit, amelyek természetesen más bankok esetében is érvényesek.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

1. Előfordult több esetben, hogy valaki az OTP Banknál tett nyilatkozatot, de vagy egyáltalán nem OTP-s ügyfél vagy pedig ugyan ügyfél, de idegen banki hitel bankszámlaszámot adott meg. Ez esetben az OTP Bank nem tudja befogadni a nyilatkozatokat és értesítést sem küld azok feldolgozásáról.

2. Ha valaki a nyilatkozatában több hitel számlaszámot jelöl meg, de közülük nem mindegyik OTP Banknál vezetett, akkor csak az OTP Banknál vezetett számlák tekintetében indítjuk újra a beszedést, ezekről visszajelzést is küldünk a feldolgozást követően.

3. Ha valaki az OTP Banknál vezetett számlájáról törleszti más banki hitelét, akkor az idegen banknál kell nyilatkozatot tennie arról, ha nem szeretne a moratóriumban részt venni.

4. Ha valaki az OTP Banknál vezetett számlájáról állandó átutalással fizette eddig a más banktól felvett hitelét, de élni szeretne a moratóriummal, akkor az állandó átutalást neki kell leállítania, erre az OTP Banknak nincs felhatalmazása. Az állandó utalás módosítását megteheti például az internetbankon keresztül is.

5. Az önálló LTP betéteket nem érinti a moratórium, viszont ha az LTP betéthez hitel is kapcsolódik, akkor az ügyfél automatikusan részt vesz a moratóriumban a betétre vonatkozóan is, ha pedig szeretné folytatni a törlesztést, akkor arról nyilatkozatot kell tennie.

Törlesztési moratórium kalkulátor
logo
HOGYAN HAT A HITELMORATÓRIUM A KÖLCSÖNÖDRE?
 • Kiszámoljuk mennyi kamat halmozódna fel a szüneteltetés alatt
 • Megnézzük, hogy mennyivel tolódna ki a hiteled futamideje
 • Megmutatjuk, hogy mennyivel kellene többet visszafizetned
 • Mennyit nyersz a fizetési kötelezettségek kitolódása miatt
 • Milyen hatással lenne a megspórolt havi részletek előtörlesztésre fordítása a moratórium végén
Ha több hiteled van, akkor csak annak az egynek az adataid add meg, amelynél a hitelmoratórium hatására kíváncsi vagy.
A következő adatok pontos megadása kiemelten fontos a helyes számításhoz. Ezeket megtalálhatod a hitelszerződésben vagy elérhetők netbankon keresztül.
év
Ft
Ft
A hiteled felmondásra került?
 • Kíváncsi vagy, hogy milyen a hitelképességed jelenleg?
 • Mennyi hitelt tudsz esetlegesen még felvenni?
A fentiek pontos meghatározásához még néhány jövedelmi adat megadására lesz szükség.
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft

A hiteledre vonatkozó részletes számítások elkészültek. Kiterjedése és komplexitása miatt e-mailben küldjük el számodra.
Azt is megtudhatod, hogy:
 • Mi a különbség pénzügyileg a moratóriumba belépés és a havi törlesztés fenntartása között
 • Milyen hatással lenne a megspórolt havi részletek előtörlesztésre fordítása a moratórium végén
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük számodra a törlesztési moratórium hiteledre gyakorolt hatását e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A kalkulációt tartalmazó tájékoztatót kiküldtük az általad megadott email címre.
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Öngyilkos Robin Hoodok

  Jellemzően a „férfi agyakban termelődő hormonok csatája zajlik a tőkepiacokon”. Az elmúlt években több kísérletünk eredménye tanúsítja, hogy – a nőkkel ellentétben – a férfiak,... The post Öngyilkos Robin Hoodok appeared first on alapblog.