Betöltés

Hoppá! Fél milliót ér, ha a bankhoz utalod a béred!

szerző: Nagy Ildikó
2016-10-06

Sokan ódzkodnak a bankváltástól, pedig számos előnnyel járhat, és itt elsősorban az anyagiakra gondolunk. Az egy dolog, hogy bankszámla és bankszámla között éves szinten akár 14 ezer forint is lehet a különbség, de ha a bankváltást egy lakáshitel felvétele miatt kell megfontolnunk, akkor rögtön félmillió forintra ugrik a tét. Egy átlagosnak tekinthető hitel esetén ugyanis ennyit lehet spórolni a banknak megfizetett kamatokon, és még csak nem is kell átlagon felüli ügyfélnek lenned!

Büntetik a bankok, ha nem ott vezeted a számlád

Egyik banknál sem kötelező bankszámlát nyitni a lakáshitel törlesztéséhez, de ha szembesülsz azzal, hogy emiatt mennyi kedvezménytől esel el, máris megfontolod a dolgot. Nem járnak az induló díj akciók, sem a kamatkedvezmények , ha úgy döntesz, csak a törlesztésre szánt összeget utalnád a lehető legegyszerűbb módon a bankhoz.

A hitelkonstrukciók esetén érvényesíthető kamatkedvezmények köre igen széles. A legjellemzőbb feltételek, amelyek miatt olcsóbb lehet a hiteled,

 • ha a jövedelmedet a bankhoz utalod,
 • ha az igényelt hitelösszeg elér egy bizonyos értéket,
 • ha az ingatlant csak alacsony mértékben terheled hitellel (például maximum az értékének 50%-ig),
 • ha a banknál kötsz lakás-, életbiztosítást.

Egyedül a jövedelem feltétel teljesítésével félmillió forintot spórolhatsz a banknak visszafizetendő összegen egy átlagos lakáshitel esetén.

20161005_lakashitel

Csak olyan feltételt vállalj, ami valóban megéri!

Ahogy fentebb is láthattad, arra is kedvezményt ad a bank a kamatból, ha nála kötsz szerződést egyéb banki, vagy biztosítói termékekre is. Ilyenkor járj utána, hogy mennyi a plusz termék költsége, mert meglehet, hogy többe kerül, mint az elérhető kamatkedvezmény mértéke. Az más kérdés, ha neked valóban szükséged van például arra az életbiztosításra, amelyet a banknál meg is tudsz kötni.

Ha épp lakáshitel felvétele előtt állsz, kiindulásként megnézheted az aktuális banki ajánlatokat, és ezután részletesebb kalkulációt is kérhetsz tőlünk!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 

Mit tehetsz, ha a jelenlegi bankszámlád kedvezőbb, mint amit a lakáshitelt nyújtó bank ajánl?

Ez esetben megteheted azt is, hogy a régi számládat is fenntartod, munkabéred az új bankhoz kéred, majd átutalod a régi számládra és továbbra is azt használod aktívan. Ekkor ugye a lakáshitelre jár a kamatkedvezmény, de arról ne feledkezz meg, hogy a munkabéred átutalásának költsége lehet.

 

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. lopvegas

  Vajon miért akarnak “mindenáron” jót tenni a bankuszok a polgárokkal ? Szélhámos,uzsorapribékek hordája az egész bankárvilág,szövetségben a politikus gengszterekkel !
  Pl.Ha bukik a bank,bukik az ügyfél,ám a bankár már előzőleg gömbölyűre hízott pénzügyileg,az-az ellopta a lophatót.
  -ha a lakosság pénze már a bankok széfjében(bankárok zsebében) leledzik,csak egy ukáz a kormánytól,s a kifizetés letiltva,ám a politikus-bankárduó már kihizlalva,a lopott pénzt ki(el)mentve röhög a markába.
  Szóval a legvadabb vicsorgó vadállat is bizalomgerjesztőbb,tizedannyira sem veszélyes,mint bármely mosolygó bankár,vagy politikus !

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Lakáshitelek – Mitől függ a törlesztőrészletek alakulása?

Mitől függ a törlesztőrészletek alakulása? Miért gondoljuk, hogy az „alapkamat halott” a jelzáloghitelek szempontjából? Milyen összefüggés van az infláció és a jelzáloghitel kamatok között? Miért érdemes egy hosszútávra felvett lakáshitelnél...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.