Összeszedtük a csúcsra járatott 6 éves lakástakarékokat!

2018. 02. 06. szerző: bankmonitor.hu

A lakástakarékok között nem feltétlenül nyilvánvaló, melyik a legkedvezőbb termék, már csak a futamidő és a számlanyitási díj különbségei miatt sem. Az általunk kidolgozott futamidő egyenértékes pont ezt küszöböli ki, és ez alapján most a 6 éves lakástakarékokat vettük górcső alá. A  legjobb konstrukció révén szemmel látható pénzügyi előnyöd keletkezik, amiben nagymértékben közrejátszik a Bankmonitornál aktuálisan elérhető akció is.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Az előző cikkeinkben többféleképpen is megnéztük, hogy melyik lehet a legkedvezőbb lakástakarék, így az EBKM, a szerződéses összeg, és a lakáskölcsön THM-je alapján is. Van azonban még összehasonlítási módszer a tarsolyunkban, mégpedig az általunk kidolgozott futamidő egyenértékes, amit a 6 éves lakástakarékok körében néztünk meg.

Nehéz a lakástakarékok konstrukciókat pusztán az elérhető megtakarítás, az EBKM, vagy éppen a számlanyitási díj mértéke szerint összehasonlítani, mert adott esetben még a futamidők is eltérnek. A 6 éves lakástakarékok között például a Fundamenta 79 hónapos futamidőt, míg a többi szereplő 72 hónaposat szab meg. Az általunk kalkulált futamidő egyenértékes éppen ezért az összes lakástakarékot közös nevezőre, vagyis 79 hónapos futamidőre hozza. Ez alapján pedig egyenlő feltételek mellett látszik, hogy mekkora lenne a megtakarítás nagysága (saját befizetések + betéti kamat + állami támogatás) a lejáratkor.

A kép termeszétesen akkor teljes, ha az eltérő számlanyitási díj összegét is figyelembe vesszük, vagyis azt kivonjuk a kiszámolt futamidő egyenértékesből. Mégpedig ez esetben akkor járunk el helyesen, ha megnézzük, hogy ha az induláskor 6 évre befektettük volna a számlanyitási díj összegét, a kamatokkal együtt mekkora összeghez juthattunk volna. Ehhez azt feltételeztük, hogy az egyéves lakossági állampapírnak megfelelő 2% mellett tudjuk kamatoztatni a pénzt.

Szempontunkból a számlanyitási díjjal korrigált egyenleg a lényeges, ami alapján a sorrendet is fel tudjuk állítani. Fontos kitétel, hogy azokat a konstrukciókat listáztuk, ahol nem szükséges semmilyen kapcsolt termék, így nem feltétel például a bankszámla, biztosítás kötése a lakástakarék mellé.

A jelenlegi kondíciók alapján pedig az Erste Lakástakarék terméke bizonyul a legkedvezőbbnek. A végső egyenleg alapján közel 30 ezer forintos előnyt rejt magában a második helyezett Aegon Lakástakarékhoz képest is. Ez tulajdonképpen az aktuálisan elérhető akcióknak köszönhető, amelyek révén lefaragható a számlanyitási díj, sőt azon felül is kaphatsz visszatérítést.

Már az Aegon Otthon 6-os terméke esetén is akcióban részesülsz, hiszen a számlanyitási díj felére csökkenthető (21 ezer Ft-ra), ha a szerződés átruházás vagy megszüntetés korlátozását bevállalod és folyamatosan teljesíted a befizetéseket.

Ugyanakkor az Erste konstrukcióját most 44 ezer forint helyett 20 ezer forintos számlanyitási díj mellett meg lehet kötni és ezen felül biztosítunk visszatérítést is Erzsébet utalvány formájában, ha a Bankmonitoron keresztül kötöd meg (szerződés átruházás/megszüntetés kizárása és folyamatos befizetés mellett és legalább 6 éves futamidő esetén).

Így történhet meg, hogy az összehasonlításban szereplő 6 éves lakástakaréknál 4 ezer forintot pluszban kapsz, hiszen a 20 ezres számlanyitási díj mellé 24 ezer forint értékű Erzsébet utalvány jár.

Nézz utána kalkulátorunkkal a legjobb lakástakaréknak!

Lakástakarék kalkulátor

Te mennyi állami támogatást kaphatsz ingatlanra?
Állami támogatás
288 000 Ft-tól 720 000 Ft-ig
Ingatlanra fordítható
Összbefizetés:
Betéti kamat:
Állami támogatás:
Teljes megtakarítás
A kötés mellé jár egy Erzsébet utalvány, kizárólag a Bankmonitornál!

Most állami támogatással
gyűjthető össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: 8 évre ezeket érdemes leakasztani a polcról!

2018. 05. 23.

Vannak időszakok, amikor a lakástakarék nemcsak a 30%-os állami támogatásnak köszönhetően olyan jó választás, hanem egyéb akciók is kapcsolódnak a kötéshez. A Bankmonitor alapvetően két érdeklődő típussal találkozott: az egyik...

Heti termés: minden célra más lakástakarék jó?

2018. 05. 20.

Mennyi CSOK-kal kalkulálhatsz, adott célra melyik lakástakarék a legjobb, és hogyan férhetsz hozzá az egyes megtakarításokhoz. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten, és most összefoglaljuk a lényeget! Használd hitelkalkulátorunk az...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.