Best of 2021 – avagy a TOP 10 legolvasottabb Bankmonitor cikk

Best of 2021 – avagy a TOP 10 legolvasottabb Bankmonitor cikk
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-01-31
 

Összegyűjtöttük, hogy melyek voltak a tavalyi év legnagyobb érdeklődést kiváltó cikkei, mely híreinkre kattintottatok a legtöbben, ezeket pedig most el is hoztuk Nektek. Íme a 2021-es év legolvasottabb Bankmonitor cikkeinek TOP 10-es listája!

10. Felújítási támogatás: nem minden anyagköltség számlához kell vállalkozói szerződés

Listánk utolsó helyére érkezett a tavaly debütáló, új Lakásfelújítási támogatásról szóló cikk, ami még így is rengeteg olvasónk figyelmét keltette fel. Nem véletlenül. A támogatásról ugyanis a cikk megjelenéséig úgy tudtuk, hogy az igényléskor minden felújítási munkáról kell vállalkozói szerződés, ez viszont akkor megdőlni látszott. Ma már tudjuk a konstrukció tavaly még homályosnak látszó részleteit, amelyről idén is tudtunk friss információkkal szolgálni Nektek.

Hirdetés

Hirdetés

9. Megjelent a kormányrendelet a 10 millió forintos, kamatmentes vállalkozói hitelről

Meglehetősen sokan voltatok kíváncsiak a gazdaság újraindítását szolgáló akcióterv új pillérére, amely 2021. februárjában látott napvilágot. A kamatmentes vállalkozói hitelnek a mikrovállalkozások örülhettek, csak remélni tudjuk, hogy azóta már sokan éltetek a kivételes lehetőséggel.

8. Utolsó lehetőség, hogy visszavegyél az államtól 280 000 forintot!

A nyugdíjmegtakarítások után járó 20%-os adójóváírás ablakon kidobott pénz lehet, ha nem kapcsolsz időben. Az SZJA visszatérítés pedig évről évre jelentős mértékben duzzaszthatja megtakarítási számla összegét. Az erről szóló cikkünk annak ellenére került fel a legolvasottabb toplistára, hogy év végén, 2021. novemberében jelent meg, ugyanakkor minden év végének közeledtével aktuális.

7. Nyugdíjkorhatár-emelések: ne reméld, hogy megúszhatod az öngondoskodást!

A lista 7. helyére befutó cikkünk 2022-ben is ugyanúgy kulcsfontosságú nyugdíjtémákat feszeget: Várható a nyugdíjkorhatár további emelése? Igaz-e, hogy nem érjük meg a nyugdíjas kort? Mennyi időt fogunk nyugdíjban tölteni? Mennyit gyűjthetünk addig?

6. Falusi CSOK 2021: aktuális feltételek és friss településlista

2021. januárjától csaknem 200 újabb településen vált elérhetővé a vissza nem térítendő Falusi CSOK támogatás. A Családi Otthonteremtési kedvezmény speciális változata azóta is elérhető a legfeljebb 5000 fős kistelepülések több mint 93 százalékán. Cikkünk betűrendben, megyénkénti bontásban sorolja fel az összes helységet, ahol igényelhető a használt lakóingatlan vásárlására, és vásárlással egybekötött felújítására fordítható „ingyenpénz”.

5. Gyermek nélkül is járhat otthonteremtési támogatás, a tét 5 millió forint!

Számos lakástámogatási forma csak meglévő vagy vállalt gyermekkel, esetleg házastárssal karöltve érhető el. Ugyanakkor a TOP 10-es lista középmezőnyében szereplő cikkünkből megtudhatod, hogy mely otthonteremtési támogatás igényelhető akár egyedülállóként, gyermek nélkül is. Ez pedig 2022-ben éppen annyira releváns és kifizetődő információ, mint ahogyan egy évvel korábban volt.

4. Mikor „robban” a nyugdíjbomba Magyarországon?

Nyugdíjkatasztrófa? Időzített bomba? Robbanás? A „háborús övezetet” sejtető, a nyugdíjrendszer súlyos fenntarthatósági problémáiról szóló cikkünk éppen csak egy hellyel csúszott le a dobogóról.

3. Már az első 5 évben el fogunk szegényedni nyugdíjasként

Süle-Szigeti Bulcsú elemzőnk dobogós cikkének címe első olvasatra kissé túlzó lehet, ugyanakkor a dolgok mögé nézve sajnos enyhén szólva sem fest rózsásan a nyugdíjhelyzet. A felkészületlenek könnyen drasztikus életszínvonal-csökkenéssel találhatják szembe magukat, amire a KSH adatai is rávilágítottak.

2. Egy helyen a Lakásfelújítási támogatáshoz szükséges összes nyomtatvány

A dobogó második fokára egy igen hasznos gyűjtemény érkezett, amelyben a lakásfelújítók minden szükséges beadandót megtalálhatnak a Lakásfelújítási támogatás igényléséhez. Argyelán József, a Bankmonitor vezető elemzőjének cikke részletezi az egyes iratok legfontosabb tudnivalóit és azt is, hogyan érdemes elindulni.

No. 1. Emelkedhet a nyugdíjkorhatár Magyarországon? És ha igen, mennyivel?

Az öregségi nyugdíjkorhatár-emelés kérdése évről évre egyre inkább foglalkoztatja a magyarokat, ami nem meglepő, hiszen jól tudjuk, hogy a rendszer a jelenlegi formájában fenntarthatatlan. A 2021-es év legnépszerűbb cikkéből kiderül, hogy mire számíthatunk a jövőben és nemzetközi szinten is áttekintjük a korhatárokat. Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor elemzőjének írása.

Hirdetés
Hirdetés