Ezekért voltatok oda a leginkább 2016-ban!

Ezekért voltatok oda a leginkább 2016-ban!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-01-01 Frissítve: 2021-07-01
 

A 0 forintos bankszámla, fix törlesztő-részletű lakáshitel, ingyen nyitható lakástakarék, biztosan gyarapodó kamatozó kincstárjegy és kiemelkedő hozammal kecsegtető befektetési alap. Ezek voltak azok a slágertermékek tavaly, amelyeket a leginkább kerestek a Bankmonitor látogatói. Az egyes termék kategóriákon belül voltak abszolút győztesek, de volt, ahol éles volt a verseny. Mutatjuk, melyiket miért szerették!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

A 0 forintos bankszámla

Nem kell sokat magyarázni, miért örvend hatalmas népszerűségnek az Erste Bank Privilégium L számlacsomagja. Amennyiben 150 000 Ft érkezik maximum 2 részletben a számlára, az alábbi kedvezményeket élvezheted:

 • havi csomagdíj 0 Ft,
 • csoportos beszedés, eseti és rendszeres utalás 0 Ft (előbbi mind a NetBankon, mind a MobilBankon, utóbbi csak a NetBankon keresztül),
 • minden bankkártyás készpénzfelvétel az Erste ATM-eknél 0 Ft,
 • egy electronikus bankkártya 1 évig 0 Ft,
 • bankkártya SMS szolgáltatás havi díja 0 Ft.

A bankszámla használatra mindenképpen érdemes odafigyelni, mert éves szinten jelentős összeget, akár több ezer forintot spórolhatsz meg például azzal is, ha az SMS szolgáltatásról lemondasz. A kedvezmények feltételeinek részleteit viszont minden esetben alaposan nézd át, nehogy váratlanul érjen egy-két költség!

Hirdetés

Hirdetés

Az ingyenes lakástakarék

Még akkor is érdemes lakástakarékot kötni, ha éppen nincs akció! A 30%-os, maximum évi 72 ezer forintos állami támogatást mindenképpen használd ki, amennyiben jövőbeli lakáscélodra gyűjtögetsz!

Még vonzóbb lesz azonban ez a megtakarítási lehetőség, amennyiben a szerződéskötéskor nem kell kifizetned az 1%-os számlanyitási díjat, amely egy 4 éves, havi 20 ezer forintos befizetésű lakástakarék esetén 25-32 ezer Ft közötti összeg.

A számlanyitási díjmentes, vagy kedvezményes lakástakarékokat általában akkor veheted igénybe, ha az adott szolgáltatónál másik terméket is igényelsz, amelynek viszont költsége lehet. Nem igaz ez az Erste Lakástakarék 0149 nevű lakástakarékra, amelyet ingyen megköthetsz, és nem kell másik pénzügyi termékre is szerződnöd.

Ráadásul, ha velünk, azaz a Bankmonitoron keresztül igényeled ezt a lakástakarékot, 15 000 Ft értékű Extreme Digital ajándékutalványt is adunk mellé!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

  Biztonságos lakáshitelek

  Egyre többen keresik tudatosan a több évig fix kamattal rendelkező lakáshiteleket. Ennek is köszönhetően idén több bank is felvette kínálatába az 5, 10 évig fix törlesztésű termékeket, így ma már a futamidő végéig bebiztosíthatod magad az esetleges kamatemelkedéssel szemben.

  A legolcsóbb, ám gyakrabban változó, azaz kockázatosabb lakáshitelek éves kamata ma már a 4%-ot sem éri el. Ám ugyanez igaz az UniCredit Stabil Kamat lakáshitelére is, amelynek azonban végig fix a törlesztő-részlete. A feltétele viszont a 10 éves futamidő, és hitelfedezeti (munkanélküliség, keresőképtelenség fedezetére szóló) biztosítás megkötése.

  Sokan a tutira mentek

  A szlogen manapság úgy szól, hogy ha befektetés, akkor lakossági állampapír. Legtöbbünk érezte, hogy a lekötött betéteken túl is van élet, és ha ezért nem kell extra kockázatot vállalni és még ingyen is van, akkor miért ne érné meg állampapírt vásárolni. Tagadhatatlanul a hozzánk beérkező kérdések nagyobb része az állampapírokról szólt, azon belül is a kamatozó kincstárjegyekről.

  Az év elején még 2,75%-os kamat mellett lehetett őket elvinni, viszont a kamatok esése itt is éreztette hatását, most már 2,25%-kal kell beérnünk. Aggodalomra semmi ok, a várhatóan magasba emelkedő infláció miatt bőven elképzelhető, hogy az állam is emeli a tétet és ismét növekvőbe válthat a kamatozás. Így az egy éves lejárat után még az is megeshet, hogy vonzóbb feltételekkel fektethetjük a pénzünket újra be.

  A hozamvadászat titeket is megkörnyékezett

  Többeket is elcsábított a magasabb hozam lehetősége, de teljesen rendben van, ha egy lekötött betétért mindösszesen 0,5%-os kamatot kapunk. A megkeresések többsége a minden körülmények között pozitív hozamot megcélzó abszolút hozamú alapokat érintette. A legnagyobb alapok akár 10%-ot is hozhattak, viszont volt egy –két kiemelkedően magas teljesítményt összegereblyéző alap, ide tartozott a sokak által keresett OTP EMDA is.

  Nem is véletlen, hogy őrá esett a választás, hiszen 2016. december 21-ig 38%-ot ért el az alap. Tegyük rögtön hozzá, hogy az év nagyon eltérően sikerült, míg az első félévben 31%-kal nőtt az alap árfolyama, addig a második félévben kicsivel több mint 5%-ot hozott össze az alap. A visszatekintő hozamai igaz kimagaslóak (ami a keresettségéhez is hozzájárult), viszont az utóbbi évek tapasztalata alapján ez egy nagyobb kockázattal bíró alap, vagyis legalább 3-5 évre érdemes vele tervezni. De az tagadhatatlan, hogy aki jó érzékkel vett bele, az már most tömött zsebekkel szállhatott ki belőle.

  Hirdetés
  Hirdetés