Így vegyél ki akár ötször több pénzt a lakástakarékodból!

Így vegyél ki akár ötször több pénzt a lakástakarékodból!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-11-21 Frissítve: 2021-08-06
 

A lakástakarék a 30%-os támogatás révén a kockázatmentes befektetések között gyakorlatilag a legkedvezőbb lehetőségnek számít. Ugyanakkor érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy a lakástakarék szerződéseddel elérhető támogatást megtöbbszörözd, úgy hogy több szerződést is kötsz. Vagyis a lakáscélodhoz elérhető megtakarítás összegét ezzel jelentősen növeled, adott esetben akár meg is ötszörözheted, mint a Bankmonitor egyik ügyfele.

Amennyiben az aktuálisan legkedvezőbb befektetést keresed és néhány év múlva kilátásban is van valamilyen lakáscél, akkor lakástakaréknál jobb, kockázatmentes megoldást borítékolhatóan nem találsz. Itt a legkedvezőbb hozam a 11%-ot is elérheti, amihez hasonlót jelenleg csak egy igen kockázatos befektetés tud csak teljesíteni. Tulajdonképpen, ha havi néhány ezer forintnak keresel helyet, az állam akkor is 30%-kal toldja meg a saját befizetéseidet, aminek a plafonját havi 20 ezer forintnál tudod elérni (évi 72 ezer forint az állami támogatás).

Nem feltétlenül kell azonban egy szerződésnél megállnod, amennyiben havi szinten 20 ezer forintnál nagyobb összeget is tudnál a megtakarításra szánni. Ez esetben több szerződéssel gond nélkül feljebb tornászhatod a támogatás összegét, ha éppen van még valaki a családban, akinek nincs lakástakarékja. Gyakorlatilag bármely közeli hozzátartozót (szülő, nagyszülő, gyermek, unoka, testvér, házastárs) megjelölhetsz kedvezményezettként és ezáltal több pénzt tudsz felhasználni a lakáscélodra. Tehát annyiszor jár az állami támogatás, ahány családtag részére szerződés kötsz. A minél magasabb hozam érdekében pedig a rövidebb, 4-5 éves lejáratokat érdemes választanod.

Éppen a közelmúltban kaptunk a Bankmonitornál egy megkeresést, ahol az ügyfél 5 db lakástakarék szerződés megkötéséről érdeklődött. Vagyis havi 100 ezret is fordít a lakáscéljára, amivel megötszörözi a támogatás összegét, így 4 év múlva 6,5 millió forint jön össze. Ez meglepőnek tűnhet, ugyanakkor biztos anyagi hátérrel és kellő számú családtag beszervezésével ez is megoldható.

Egy átlagos család helyzetéből kiindulva az 5 lakástakarék kevésbé tűnik kivitelezhetőnek, de olyan esetekkel már gyakran találkozni, amikor 2-3 LTP szerződés van a családban. Például a szülők már rendelkeznek vele, de nyitnak a gyerek részére, vagy éppen a nagyszülők révén többszörözik meg a támogatást.

Márpedig havi 20 ezer forint megtakarításával, három LTP kötésével is 3,9 millió forintod lehet 4 év múlva, ami a 2,9 milliós befizetésedből és a minimális kamatból, valamint a 0,9 milliós állami támogatásból jön össze. Ehhez adott esetben még akár egy 3,8-5,8 millió forintos lakáskölcsön is felvehető. Sőt akár egy áthidaló kölcsönt is elindíthatsz, amivel már a szerződés elején kiveheted a teljes megtakarítás és a hitel összegét.

Ez az összeg a lejárat után fordítható lakásvásárlásra, felújításra-korszerűsítésre, de a felhasználási kör meglepően széles. Ráadásul több lakástakarék felhasználásával még a lakáshiteled terheit is jelentősen csökkentheted, ami több milliós pénzügyi előnyt eredményez számodra. Sőt, odáig is eljuthatsz, hogy a 30%-os támogatás hatásán keresztül teljesen ingyenessé válik a hitel.

A következő kalkulátorral a legjobb lakástakarék ajánlatokat nézheted meg! 

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt
    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés