Infláció, átlagbér, hitelkamatok – Már látszik a fény az alagút végén!

Infláció, átlagbér, hitelkamatok – Már látszik a fény az alagút végén!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-07-30 Frissítve: 2023-07-31
 

Hozott egy kis enyhülést az időjárás a nyár közepén. Pénzügyi szempontból ugyan még mindig nem lélegezhetünk fel igazán, viszont már látszik a fény az alagút végén. Mennyi hitelre elég a legfrissebb átlagbér? Hogyan változott az irányadó kamat? Merre tartanak a hitelkamatok? Mi az, amire egyáltalán nem hat az infláció vasfoga? Zárkózz fel, ismerd meg a hét érdemi történéseit a Bankmonitor Pénzügyi iránymutatójából!

Mennyi lakáshitelre, személyi hitelre elég a legfrissebb átlagbér?

A májusi, KSH által mért átlagbér jelentős emelkedést produkált, ettől függetlenül a fizetésünk vásárlóereje csökkent, a májusi infláció mértéke ugyanis 21,5 százalék. Egy áltagos jövedelemmel rendelkező magyar kevesebb árut tudott volna megvásárolni idén májusban, mint egy évvel ezelőtt. Mennyi a legfrissebb átlagbér? Mennyivel csökkent a vásárlóereje? Mennyi hitelre lenne elég ez napjainkban? Azért egyes hiteltermékek esetében van már remény. Ismerd meg a részleteket Argyelán József, a Bankmonitor vezető elemzőjének cikkéből!

15%-ra csökkent az irányadó kamat. Mi lesz most a hitelkamatokkal?

A jegybanki lépés előrevetítette, amit később Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke bejelentett, az MNB az egynapos betéti kamatának szintét is csökkenti. Van esély arra, hogy ezután a hitelek kamata is hasonló mértékben csökkenjen? Mitől függ egyáltalán egy új kölcsön induló kamata? Mire lehet számítani a következő időszakban lakáshitel igénylés szempontjából? Mindezekre választ találsz cikkünkben.

10 százalék alatti infláció? Mutatjuk miért sikerülhet év végére

Az MNB és a kormány is egy számjegyű éves áremelkedést vár 2023 év végére. Valljuk be, a mostani adatok fényében ez igen erős kijelentésnek tűnik. Tényleg akkora vállalás lenne? Miért ilyen magas még mindig az infláció? És mi az az üdítő kivétel, amire egyáltalán nincs hatással az áremelkedés? Olvasd el a részleteket!

Ingyenes bankszámla mindenkinek! (videó)

Tudtad, hogy átlagosan 50-60 ezer forintot fizetünk ki számlacsomagunk után évente? Jelenleg 4 ingyenes bankszámla érhető el a Bankmonitoron keresztül, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára ideális csomagot. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, melyik számlát választod. Miért? A Bankmonitor két pénzügyi szakértője meséli el a részleteket legújabb videónkban.

Hirdetés
Hirdetés