Magasabb állampapírhozam, sok gyermek, készpénzmentesség és tőzsdefejlesztés egyszerre?

Magasabb állampapírhozam, sok gyermek, készpénzmentesség és tőzsdefejlesztés egyszerre?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-11-24 Frissítve: 2021-10-08
 

Az Alapblogról származó információk szerint óriási lehetőségek vannak a lakossági állampapírokban, megvan a megoldás a születésszám növelésére, a készpénzmentesítésen pedig sok pénzt spórolhatunk meg évente, arról nem is beszélve, hogy még a tőzsdefejlesztésre is van megoldás. Az Alapblog írásaiból szemezgettünk.

Lakástakarék és állampapír

A Magyar Távirati Iroda (MTI) november 15-én közölte, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatokat kért a lakástakarékoktól. A lakás-takarékpénztári törvény módosítása 2018. október 17-től hatályos, és a lakástakarékoknak a törvény szerint 30 nap alatt kellett feldolgozniuk az újonnan kötött szerződéseket, így most már pontos adatok vannak arról, hány szerződést kötöttek az utolsó napokban. A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Windisch László szerint figyelemreméltó, hogy néhány nap leforgása alatt a korábban tapasztalt havi új szerződésállomány többszörösének megfelelő lakástakarékot kötöttek. Szerinte ez azért történhetett, mert az állami pénzekből akartak az emberek minél magasabb hozamot elérni. Ebből az a tanulság, hogy van igény az államtól kapott magasabb kamatokra, így indokolt lehet a lakossági állampapír-befektetési program bővítése. A lakosság ugyanis a megtakarított pénzének minél jobb befektetési lehetőségeket keres. A célok közt szerepel, hogy az államadósság minél nagyobb része a hazai megtakarítóknál legyen. Az Alapblogon olvasd el erről Comment véleményét „Az utolsó LTP roham tanulsága” című bejegyzésében!

A részletes állampapír kalkulátorunk segítségével nézd meg, hogy melyik a legkedvezőbb állampapír!

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan lesz itt (C)SOK gyermek?

Létezik egy tanulmány, ami összefüggést talált a legalizált marihuánafogyasztás és a születésszám emelkedése között. Ennek oka, hogy a marihuánát fogyasztók kockázatvállalóbb magatartást tanúsítanak, mint kábítószertől mentes társaik. Ha minden amerikai államban legalizálnák a fogyasztását, 120 ezerrel emelkedhetne az évi 4 milliós születésszám. A tanulmányt a tekintélyes múlttal rendelkező National Bureau for Economic Research tette közzé. Magyarországon a marihuána legalizálása a fenti arányok szerint 3 ezerrel növelhetné a születésszámot jelenthetne. A jelenlegi gyermekvállalást ösztönző, kevésbé hatásos programok viszont óriási költségvetési kiadással járnak. Gondoljunk csak arra, hogy akár Nemzeti Fűboltot is létrehozhatnának erre a célra, ami állami bevételekkel is járna! A részletekért olvasd el Vakmajom „Fű, szex és bébiboom” című bejegyzését az Alapblogon!

A média harsogja, a villamosok oldalán pedig szembeötlően látszik, hogy „A családok éve” van. „Szülőnek lenni egy életre szóló kaland. Ne hagyd ki!” A gyermekvállalás szép, nemes cselekedet, azonban gondolnunk kell arra is, hogy a gyermekek felneveléséhez viszont elengedhetetlen a megfelelő anyagi háttér, ha nem akarunk keserűséget is belecsempészni a gyermeknevelés örömökkel teli éveibe. A kaland szót is többféleképpen lehet érteni, a bizonytalanságot is nevezhetjük egyfajta kalandnak. Érdemes lenne végre mindenkinek megértenie, hogy kiszámíthatóság, biztos egzisztencia, tervezhető jövő és mindenekelőtt megfelelő párkapcsolatok megléte nélkül nehéz születésszámokat növelni! A részletekért olvasd el Comment „Családok éve” című bejegyzését az Alapblogon!

Ha a már meglévő vagy a vállalni szándékozott gyermekeid miatt szeretnél lakáscélú támogatáshoz jutni, akkor töltsd ki a CSOK kalkulátorunkat! A kalkulátor alatt a cikkünk folytatódik!

Bankmonitor
Ft
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a támogatásra, mert:
Ha CSOK helyett hitelből valósítanád meg célod lakáshitel kalkulátorunkkal megtalálhatod a számodra megfelelőt.
Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!
Köszönjük hogy feliratkoztál hírlevelünkre!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Jó hírünk van!
A megadott adatok alapján jogosult vagy a támogatásra.
Az általad felvehető állami támogatás összege:
Kérjük válassz, melyik megoldás érdekel!
A megadott ingatlan értéke:
A törlesztő kiszámításához kérjük add meg az alábbi adatokat!
Ft
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Add meg az elérhetőséged és megmutatjuk:
  • Hogyan igényelheted a támogatást?
  • Mennyi idő alatt juthatsz hozzá?
  • Milyen apróságokra kell odafigyelned?
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
A megadott adatok alapján jelenleg nincs számodra elérhető lakáshitel, mert:
Az igényelhető CSOK összege:
Ha szeretnéd megtudni hogyan igényelheted, add meg az adataidat és elküldjük a részletes CSOK tájékoztatónkat.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban

Jobb az élet készpénz nélkül?

Svédországban kezdik megvalósítani az utópiát: készpénzmentessé teszik a gazdaságot. Náluk a gazdaságban a készpénzmennyiség már csak a GDP 1%-át éri el. Ez hatalmas dolog, hiszen az EU átlag 10%. Svédországban a tranzakciók zöme elektronikus és nem csak a kártyával történő fizetéseket kell ezen érteni, hiszen a svédek egyre gyakrabban mobillal egyenlítik ki a számlát, például olyan alkalmazáson keresztül, mint a Swish. Ezt az appot már a lakosság 60%-a letöltötte, és vannak már olyan üzletek, melyeknél egyszerűen nem lehet készpénzzel fizetni, mivel ezt a svéd szabályozás megengedi. Az itthoni viszonyokhoz képest nagy a kontraszt: a POS-terminálok telepítési programja ellenére is óriási a lemaradásunk. Tudvalevő, hogy Magyarországon ugyanis számos helyen nem lehetséges bankkártyával/mobillal fizetni. A részletekért olvasd el Vakmajom „Készpénzmentes jövő” című bejegyzését az Alapblogon!

Ha szeretnél bankszámlát váltani, vagy másik bankszámlát nyitni, akkor a részletes bankszámla kalkulátorunk segítségével válaszd ki a Hozzád legjobban passzoló megoldást! A kalkulátor alatt a cikkünk folytatódik!

Új cégek a Budapesti Értéktőzsdén!

A részvénytársaságok részvényeinek tőzsdére történő bevezetésére azért van szükség, hogy forrást tudjanak bevonni. Ez akkor fontos számukra, ha a tulajdonosok szeretnék megtudni a vállalat piaci értékét, és akkor is, ha a cég a kockázatos működése miatt nem kaphat hitelt a bankoktól. A tőzsdére lépés állami kényszer hatására is megvalósulhat, tipikusan ilyen volt a rendszerváltás utáni időszak privatizációs hulláma. Akkor a befektetők és a vállalatok is jól jártak. A rendszerváltástól eltérő környezetben viszont könnyen előfordulhat, hogy a tőzsdére történő bevezetés a befektetők szempontjából túl magas részvényenkénti áron történik, ezért néhány évvel később nem ritka a csalódás. Érdemes tudnod, hogy körülbelül 400 olyan potenciális célpont van Magyarországon, melyeket érdemes lehet tőzsdére vinni. A tőzsdei vállalatok kapitalizációja itthon a GDP 20 százaléka, míg külföldön a GDP 50-100 százaléka jellemző. A forgalom 25 százalékát adják a magyar kisbefektetők, miközben a részvényeknek mindössze 6-7 százalékát birtokolják. Azt is fontos megemlíteni, hogy a magyar befektetők elsősorban a tartós befektetési értékpapírszámla és a nyugdíj-előtakarékossági számla adta lehetőségek miatt választhatják a részvényvásárlást. A részletekért olvasd el az Alapblogon „A tőzsde jelene és jövője” című bejegyzést!

A befektetési alap kalkulátorunk segítségével győződj meg arról, hogy milyen lehetőségeket tartogatnak Számodra a legjobb befektetési alapok! Ha az eddigiektől eltérő pénzügyi megoldásra van szükséged, a céljaid eléréséhez használd az alábbi kalkulátorválasztónkat!

1
Hirdetés
Hirdetés