Mítosz, kockázat, tévhit, nyereség – pénzügyi gyorstalpaló a hét legizgalmasabb híreiből

Mítosz, kockázat, tévhit, nyereség – pénzügyi gyorstalpaló a hét legizgalmasabb híreiből
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-11 Frissítve: 2023-06-12
 

Újabb érdekességek láttak a héten napvilágot a Bankmonitor szakértőitől. Kerülj képbe az újdonságokkal heti összefoglalónkból!

Mi a valós kockázat? Podcast a hitelből állampapír befektetésről 

A Bankmonitor csatornáin több ízben körbe jártuk már a jelzáloghitel- és állampapírkamatok közötti különbség kihasználásának lehetőségét, a kivételes befektetési lehetőség előnyeit és kockázatait. A Millásreggeli stábja Sándorfi Balázzsal kiegészülve most arra keresi a választ, hogy mi a valószínűsége, hogy az állam megszűnteti az inflációkövető magyar állampapír visszavásárlási lehetőségét 1 százalékos költséggel. Kell tartani ettől a kockázattól?

Megdőlt egy régi mítosz a készpénzről! Mi most a magyarok kedvenc fizetési eszköze?

Ha a kényelemről, a gyorsaságról és a költések követhetőségéről van szó, a legtöbb magyarnak elsősorban a bankkártya jut eszébe. Ha a költések követhetőségéről van szó, a készpénz egyáltalán nem szerepel előkelő helyen a magyarok körében. A Bankmonitor szakértői a vásárlási és elektronikus fizetési szokásokkal kapcsolatban hoztak érdekes adatokat.

Mennyit nyerhetsz egy jó jelzáloghitel kalkulátorral? Ez tetszeni fog!

Ha céljaid, álmaid megvalósítására lakáshitelt, jelzáloghitelt vennél fel, már a tervezésnél érdemes megfontoltan, körültekintően eljárnod, hiszen egy ekkora horderejű pénzügyi döntés hosszú távon hatással lesz mindennapjaidra. A Bankmonitor szakértői elárulják, hogyan érdemes elindulni az első ránézésre rögösnek tűnő úton, milyen egy jó jelzáloghitel kalkulátor. És milyen a legjobb?

Évi 56 ezer forint plusz költséget jelent, ha elbukjuk az ingyenes jogszabályi készpénzfelvételt 

A jogszabály által biztosított ingyenes készpénzfelvételi lehetőség akár évi 56 ezer forint feletti pénzügyi előnyt is jelenthet a Bankmonitor számításai szerint. Vagyis, akik hanyagságból vagy tévedésből nem használják ki a lehetőséget, azok bizony komoly veszteséget szenvedhetnek el. Mit rontanak el a legtöbben? Hogy lehet elkerülni a felesleges költségeket? Mutatjuk!

Mekkora előnnyel indulhat a gyerek, ha elkezdünk neki félretenni?

Elgondolkodtál már azon, mi változott volna, ha az önálló életkezdésben szülői segítséget is kapsz ? Vitathatatlan, hogy hatalmas előnnyel indulnak azok a fiatal felnőttek a nagybetűs életben, akiket szülei támogatni tudnak. A gyermekmegtakarításokkal apránként, havonta gyűjthetsz gyermeked számára, ezzel pedig nem csak anyagi előnyt biztosítasz, de jó példát is mutatsz. De mibe fektess és mikor kezdd el? Szakértőink ezt a témát járják körül.

Gondoskodj időben gyermeked
biztos jövőjéről!
Ft
Bankmonitor
0 Ft
0 év alatt
ennyit tudsz megtakarítani gyermeked számára
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi megtakarítása gyermekednek?
  • Hogy melyik számotokra a megfelelő megoldás?
Bízd magad független szakértőinkre!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!
Hirdetés
Hirdetés