Szabad felhasználású jelzáloghitel – Melyek a legolcsóbb ajánlatok 2023 elején?

Szabad felhasználású jelzáloghitel – Melyek a legolcsóbb ajánlatok 2023 elején?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-06
 

Jelzáloghitelt nem csak lakáscélra, hanem teljesen szabad felhasználásra is igényelhetünk, amivel számos cél és álom megvalósítható. Mutatjuk, melyek most a legolcsóbb szabad felhasználású, ingatlanfedezettel elérhető konstrukciók és mire érdemes fordítani az igényelt összeget.

Milyen előnyöket tartogat egy szabad felhasználású jelzáloghitel?

A jelzáloghitelek egy speciális formájával, a szabad felhasználású kölcsönnel bármilyen hitelcél megvalósítható, a bank ugyanis nem vizsgálja, hogy mire fordítottuk az összeget.

Komoly előny továbbá, hogy az igényelhető összeg és a futamidő tekintetében is nagy szabadságunk lehet. A kamatok pedig jellemzően kedvezőbbek, mint egy szintén szabad felhasználást biztosító személyi kölcsön esetében. Ezen felül úgy választhatjuk meg a kamatperiódust, ahogy számunkra leginkább ideális.

A jelzáloghitel igényléséhez ingatlanfedezet is szükséges, ez nagyobb biztosíték a bank számára, amely lehetővé teszi a magasabb hitelösszeg igénylését, hosszabb futamidőt és kedvezőbb törlesztőrészleteket. Ha nem rendelkezünk per-, igény- és tehermentes ingatlannal, akkor szabad felhasználásra a fedezetet nem igénylő személyi kölcsön ajánlatok között válogathatunk.

Jó tudni
A szabad felhasználású jelzáloghitel igényléséhez a fedezeti ingatlan mellett megfelelő mértékű jövedelem és hitelképesség is szükséges. Ismerd meg cikkünkből részletesen, hogy milyen feltételekkel igényelheted ezt a kölcsönt 2023-ban!

A jelzáloghitel szabadsága a hitelösszeg tekintetében is jelentős, a szabadon felhasználható konstrukcióval jellemzően 50 millió forintig nyújtózkodhatunk, de egyes bankoknál akár 100 millió forint is lehet a felső határ.

Hirdetés

Hirdetés

Melyek most a legolcsóbb szabad felhasználású jelzáloghitelek 5 illetve 10 millió forintra?

A Bankmonitor kalkulátora alapján 5 millió forint igénylésére (10 éves futamidőre, végig fix kamattal, havi nettó 400 ezer forint jövedelemmel) az alábbi konstrukciók a legolcsóbbak jelenleg. Érdekesség, hogy azonos paraméterekkel 5 éves kamatperiódusú kölcsönt is felvehetünk, ugyanakkor ezek az ajánlatok drágábbak jelenleg, mint a kiszámíthatóbb, nagyobb biztonságot jelentő, futamidő végéig fix hitelek.

Melyek a legolcsóbb szabad felhasználású jelzáloghitelek 2023 elején 5 millió forintra?

A szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor alapján a legkedvezőbb banki ajánlatok 10 millió forintra az alábbiak (20 évre, végig fix kamatozással, havi nettó 400 ezer forintos jövedelemmel). Érdemes kiemelni, hogy ezen paraméterekkel akár 5, vagy 10 éves kamatperiódusú ajánlatot is választhatnánk, ugyanakkor jelenleg a legjobb kamat és THM értékeket a futamidő végéig fix konstrukciók biztosítják.

Melyek a legolcsóbb szabad felhasználású jelzáloghitelek 2023 elején 10 millió forint igénylésére?

Mire fordítható a hitel összege?

Legyen szó otthonfelújításról, korszerűsítésről, autóvásárlásról, nagyszabású családi eseményről, esetleg orvosi költségek finanszírozásáról, a szabad felhasználásnak csak a képzelet szab határt.

Számos család, illetve háztartás dönt most úgy, hogy ingatlana korszerűsítésre adja a fejét, ami az elszálló energiaárak fényében egyáltalán nem meglepő. Energetikai korszerűsítéssel, például az elöregedett nyílászárók cseréjével, hő- vagy tetőszigeteléssel, fűtéskorszerűsítéssel komoly összegeket lehet spórolni. Egy korszerű ingatlan ráadásul jóval értékesebb a piacon, mint a kevésbé energiahatékony társai.

Népszerű továbbá az autóvásárlás is, mint hitelcél. Létezik ugyan személyi kölcsön is erre a célra, amelyet más néven autóhitelnek nevezünk, viszont ha hosszabb futamidőt és így alacsonyabb törlesztőrészleteket szeretnél inkább bevállalni és nem okoz gondot az ingatlanfedezet, akkor erre is a szabad felhasználású jelzáloghitel lehet az ideális. Ez esetben ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy a hosszabb futamidő bár alacsonyabb törlesztőrészleteket eredményez, összességében több lesz a visszafizetendő összeg, mintha rövidebb futamidőt vennél igénybe.

Bankmonitor Tipp: fektesd a pénzt állampapírba!

A szabadon felhasználható kölcsönök egy különlegesen jövedelmező lehetőséget is tartogatnak. Nincs ugyanis semmilyen szabály arra, hogy ne lehetne befektetni a felvett összeget. Mivel a jelenlegi hitelkamatok érdemben elmaradnak az infláció szintéjétől, egy inflációkövető állampapírral minden 10 millió forinton várhatóan nagyjából 1,7 millió forint adómentes nyereséget könyvelhetünk el. Ismerd meg ezt a kockázatmentes befektetési lehetőséget és számolj utána kalkulátorunkkal, hogy mekkora megtakarítás érhető el számodra!

Jelzáloghitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Jelzáloghitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz jelzáloghitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés